Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

H «Σάντρα Μπούλοκ» της ΕΛ.ΑΣ.που βράβευσε ο Δένδιας

 H «Σάντρα Μπούλοκ» της ΕΛ.ΑΣ.που βράβευ...

Συνέλαβε τον Αλβανό κακοποιό στον Κόκκινο Μύλο

Είναι μόλις 23 ετών, κόρη αστυνομικού των ΕΚΑΜ, υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και πρωταγωνίστησε στην κινηματογραφική σύλληψη επικίνδυνου Αλβανού δραπέτη, οπλισμένου με καλάσνικοφ, στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου. Για την επιτυχία της αυτή δέχτηκε, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, τα συγχαρητήρια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια. Την ώρα που τα περισσότερα κορίτσια της ηλικίας της σπουδάζουν ή ψάχνουν για δουλειά, η 23χρονη Σέβη, καβάλα σε μια μηχανή μαζί με άλλους συναδέλφους της, κυνηγάν κακοποιούς. 

Αν και πολύ νέα στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ., έχει πάρει μέρος σε επικίνδυνες αποστολές. Η νεαρή ψηλή κοκκινομάλλα, που οι συνάδελφοί της αποκαλούν «Σάντρα Μπούλοκ» λόγω της ομοιότητάς της με τη γνωστή ηθοποιό, τις ελεύθερες ώρες της κάνει κικ μπόξινγκ, βόλτες με τη μηχανή της και χαλαρώνει διαβάζοντας αστυνομικά βιβλία. Η αστυνομικός μιλάει στο «ΘΕΜΑ» και περιγράφει πώς ενώ περιπολούσε στην Πατησίων βρέθηκε ακροβολισμένη στα χωράφια του Κόκκινου Μύλου κυνηγώντας τον Αλβανό κακοποιό. «Μας είχε δώσει το κέντρο μια πληροφορία ότι στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου είχαν μπει τρία άτομα με καλάσνικοφ. Ετσι, πήγαμε για να ενισχύσουμε την ομάδα της Φιλαδέλφειας. Βρισκόμασταν στην πλαϊνή πόρτα του νεκροταφείου και με το που κατεβήκαμε από τις μηχανές, πριν προλάβουμε ακόμα να πάρουμε κάλυψη, ακούσαμε τους πυροβολισμούς από τα καλάσνικοφ», λέει η νεαρή αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και συνεχίζει: «Είδαμε ότι ήταν στο νεκροταφείο, πέσαμε στα χορτάρια και μετά, εφόσον δεν ακούσαμε άλλους πυροβολισμούς, ακροβολιστήκαμε σε κτίρια και ταράτσες για να έχουμε καλύτερη οπτική επαφή. Περιμέναμε μέσα σε χαντάκια και θάμνους και λίγη ώρα αργότερα, όταν βγήκε ο δραπέτης, τον συλλάβαμε. Τον έπιασε η ομάδα μου και λίγο αργότερα τον επόμενο τον συνέλαβε η ΕΚΑΜ. Εμείς πιάσαμε τον πρώτο τον Αλβανό δραπέτη με τις χειροπέδες, από τα Τρίκαλα».

Από τα ΜΑΤ στη ΔΙ.ΑΣ.

Η εποχή που τα κορίτσια, ιδιαίτερα σε ανδροκρατούμενες υπηρεσίες όπως τα ΜΑΤ ή η ομάδα ΔΙ.ΑΣ., ήταν ελάχιστα και ασχολούνταν κυρίως με δουλειές γραφείου και τυπικές διεκπεραιώσεις ανήκει πλέον στο παρελθόν. Οι σύγχρονες ανάγκες, η ποιοτική αναβάθμιση του εγκλήματος, αλλά και η συμμετοχή πολλών γυναικών σε ηγετικά πόστα σε συμμορίες και κυκλώματα έκαναν επιτακτική ανάγκη τη χρησιμοποίηση γυναικών αστυνομικών σε ρόλους-κλειδιά. Ετσι, η 23χρονη που κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, μόλις αποφοίτησε από τη Σχολή Αστυφυλάκων του Διδυμοτείχου ξεκίνησε την καριέρα της από τα ΜΑΤ. «Υπηρέτησα στα ΜΑΤ στην Αθήνα για περίπου έξι μήνες. Δεν έχω κάνει ακόμα σε γραφείο. Δεν θέλω. Στη συγκεκριμένη υπηρεσία δεν υπήρχαν γυναίκες όταν πήγα. Ημουν η μόνη. Και κάποιες που πέρασαν ήταν στα γραφεία. Εγώ ήμουν στον δρόμο με ασπίδα. Απλώς όταν ήμουν στον δρόμο μάζευα τα μαλλιά μου και δεν φαινόμουν», εξηγεί. 

Οσο για την επιλογή της να γίνει αστυνομικός, δεν ήταν τυχαία και οι λόγοι δεν ήταν βιοποριστικοί. Απεναντίας ήταν όνειρό της: «Από μικρή ήθελα να γίνω αστυνομικός. Αυτό ήταν το όνειρό μου. Ο πατέρας μου ήταν στην ΕΚΑΜ, συνάδελφος, συνταξιούχος τώρα. Δεν μου έλεγε ποτέ να πάω στην Αστυνομία. Μου είχε περάσει υποσυνείδητα αυτό και ήταν το όνειρό μου. Δεν έβαλα κάτι άλλο στο μηχανογραφικό. Αξιωματικών και αστυφυλάκων έβαλα και πέρασα αστυφυλάκων». Η ίδια κυκλοφορεί με μηχανή, ωστόσο, όπως τονίζει, όταν είναι σε υπηρεσία δυσκολεύεται ως συνοδηγός καθώς δεν έχει ακόμη συνηθίσει: «Μπορώ να οδηγήσω υπηρεσιακή μοτοσικλέτα, όμως ομολογώ ότι στο δικάβαλο δεν είναι καθόλου εύκολο». 

Η νεαρή αστυνομικός αναφερόμενη στην εγκληματικότητα και τα άγρια σκηνικά που διαδραματίζονται καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας συμβουλεύει τους πολίτες να προσέχουν ιδιαίτερα, να δείχνουν εμπιστοσύνη στην Αστυνομία και όταν διαπιστώνουν κάτι ύποπτο να καλούν την Αμεση Δράση. «Πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ και ιδίως -αυτό που δεν περίμενα και το βλέπω τον τελευταίο καιρό- οι ηλικιωμένοι, απέναντι στους οποίους οι δράστες είναι εξαιρετικά βάναυσοι. Τους χτυπούν και έχω δει ηλικιωμένους ανθρώπους ματωμένους μετά από επιθέσεις... Αυτοί οι άνθρωποι, που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι, πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ. Ο πολίτης όταν βλέπει κάτι ύποπτο πρέπει να μας καλεί. Υπάρχουν πολλά περιστατικά που έχουν εξελιχθεί σε συλλήψεις χάρη στη βοήθεια πολιτών που ειδοποίησαν το 100».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight