Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απολύσεις συμβασιούχων εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών

Απολύσεις συμβασιούχων εργαζομένων στο Π...

Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας

Τρεις βουλευτές του ΚΚΕ, ανάμεσά τους και ο βουλευτής Αχαίας Νικος Καραθανασόπουλος καταγγέλλουν απολύσεις συμβασιούχων εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Η διοίκηση του νοσοκομείου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (ΠΓΝΠ) στο Ρίο θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε απολύσεις συμβασιούχων. Πιο συγκεκριμένα στο δρόμο θα βρεθούν 10 εργαζόμενοι (τραυματιοφορείς και νοσηλευτές) που στις 8 Νοεμβρίου 2012 λήγει η σύμβαση τους. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν αποτελούν πλεονάζον προσωπικό αλλά είναι άκρως απαραίτητοι για την στοιχειώδη λειτουργία κλινικών όπως η καρδιολογική μονάδα νεογνών, η ορθοπεδική κλινική αλλά και το τμήμα επειγόντων περιστατικών στα οποία και εργάζονται. Επιπρόσθετα η διοίκηση του νοσοκομείου χρωστάει δεδουλευμένα από τον Μάιο σε ορισμένους από τους εργαζόμενους για νυχτερινές βάρδιες. Τεράστια προβλήματα θα δημιουργηθούν στο εναπομείναν μόνιμο προσωπικό όπου θα εξουθενωθεί και θα εντατικοποιηθεί η δουλειά του ακόμα περισσότερο. Επιπτώσεις όπως είναι φυσικό θα υπάρχουν και στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς.

Σειρά το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχει το μόνιμο προσωπικό όπου ο δρόμος για μαζικές απολύσεις θα περάσει μέσω της αξιολόγησης, από τις αλλαγές των οργανισμών των μονάδων υγείας, τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και τις καταργήσεις κρεβατιών, κλινικών και τμημάτων.

Είναι φανερό πως οι αιτίες αυτής της επικίνδυνης κατάστασης βρίσκονται στην αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και στην πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, που συνεχίζει στο δρόμο της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας, στον δρόμο που έχουν χαράξει οι κατευθύνσεις της ΕΕ για να μεταφερθούν κονδύλια από τις κοινωνικές δαπάνες για την στήριξη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων διαμορφώνοντας ταυτόχρονα τους όρους για την γιγάντωση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση έτσι ώστε να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος εργαζόμενος και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις