Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Προβολές δια γυμνού οφθαλμού

Προβολές δια γυμνού οφθαλμού

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου

Δεύτερη προβολή την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 21:00 για το I WANNA BE YOUR DOC που συνδιοργανώνει το θέατρο Λιθογραφείον και ο Γυμνός Οφθαλμός σε συνεργασία με το CineDoc από την Αθήνα.  DOLPHIN BOY του Dani Menkin & Yonatan Nir (56' / 2011 / Isραήλ - Γαλλία).

Ο δεκαεπτάχρονος Morad σταματά την επικοινωνία του με τον έξω κόσμο, μετά από το σοκ ενός βίαιου ξυλοδαρμού. Ουσιαστικά κτυπά την πόρτα του ψυχιατρείου, όταν ο αφοσιωμένος πατέρας του αποφασίζει να αφήσει την σωτηρία του γιου του στα δελφίνια της πόλης Eilat, στην Κόκκινη Θάλλασα.
Το ''Dolphin Boy" είναι ένα τρυφερό ντοκιμανταίρ για την θεραπευτική δύναμη της Φύσης, ένα πραγματικό παραμύθι για την πατρική αφοσίωση και αγάπη.
Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ MEN WHO SWIM του Dylan Williams (52' /2010/ Σουηδία) Στο συγκινητικά αστείο κι εμπνευσμένο ντοκιμανταίρ "Oι Άνδρες Που Κολυμπούν", ο Ουαλός σκηνοθέτης Dylan Williams διηγείται την προσωπική του περιπέτεια, από την στιγμή, που ο έρωτας τον φέρνει στην Στοκχόλμη.

Από την μια παλεύει να βρει δουλειά κι από την άλλη βρίσκεται αντιμέτωπος με την κρίση των σαράντα και κάτι... Όλα ανατρέπονται, όταν ακολουθεί την συμβουλή της δασκάλας των Σουηδικών και γράφεται σε μια Λέσχη...Η Stockholm Arts Swim Gents, όμως, δεν είμαι μια οποιαδήποτε Λέσχη... Προσπαθεί να διδάξει τα μυστικά της Συγχρονισμένης Κολύμβησης, σε άντρες διαφορετικούς μεταξύ τους, οι οποίοι ξέρουν να κολυμπούν, αλλά δεν ξέρουν να επιπλέουν! Το "Άνδρες Που Κολυμπούν" μιλάει για τη φιλία, την αγάπη, την οικογένεια και τον ανταγωνισμό, μέσα από την ιστορία ετερόκλητων σαραντάρηδων, που, μέσα από τη συγχρονισμένη κολύμβηση, προσπαθούν να αποφύγουν το ναυάγιο...

Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο και τα Grierson Awards, τα Βραβεία των Βρετανικών Ντοκυμανταίρ (www.griersontrust.org), τα οποία θεσπίστηκαν γιά να τιμηθεί η μνήμη του Σκωτσέζου John Grierson (1898 – 1972), ο οποίος θεωρείται ένας από τους πατέρες του ντοκυμανταίρ.

Ιnfo Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 21:00 Είσοδος: 5€ (κάρτα διαρκείας 25€) Τηλέφωνο: 2610 328394 Αναλυτικά το πρόγραμμα: lithografion.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture