Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Κολύμβηση: Δικαιώθηκε η Τόνια Μαχαίρα ζητά αποζημίωση 277.000 ευρώ

Κολύμβηση: Δικαιώθηκε η Τόνια Μαχαίρα ζη...

Για τον άδικο αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας

Χρυσή πλήρωσε η Κολυμβητική Ομοσπονδία την επιλογή της να αποκλείσει ως δήθεν ντοπαρισμένη την Τόνια Μαχαίρα από τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004. Οκτώ χρόνια μετά, τα ελληνικά δικαστήρια με τη συνδρομή του δικηγόρου της Γιάννη Μαρακάκη δικαίωσαν την κρητικιά πρωταθλήτρια κολύμβησης και της επιδίκασαν αποζημίωση που φτάνει τις 277.000 ευρώ.

Σε καιρούς που το κάθε ευρώ φαντάζει θησαυρός για τον ελληνικό αθλητισμό η Κολυμβητική Ομοσπονδία είδε να "πετάνε" από τα ταμεία της σχεδόν 300.000 ευρώ εξαιτίας των λανθασμένων χειρισμών της διοίκησής της σε μια υπόθεση που είχε ταράξει τον ελληνικό αθλητισμό το καλοκαίρι των Ολυμπιακών της Αθήνας.

Είναι μόλις η δεύτερη φορά στα παγκόσμια χρονικά του αθλητισμού που αθλήτρια κερδίζει αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση σχετική με ντόπινγκ από Ομοσπονδία. Είχε προηγηθεί εκείνη της σπουδαίας Κάτριν Κράμπε που το 2007 της καταβλήθηκε ποσό 700.000 δολαρίων αποζημίωση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου.

"Ψευδές και συκοφαντικό γεγονός"
Σύμφωνα λοιπόν με την καθαρογραμμένη απόφαση του δικαστηρίου που τελεσιδίκησε τον περασμένο Απρίλιο κι αφού είχε απορριφθεί η έφεση της Ομοσπονδίας, η ΚΟΕ "δια των οργάνων της ΑΦΕΝΟΣ ΜΕΝ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ την αθλήτρια απο τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες αφετέρου ΔΙΕΔΩΣΕ ΕΝΟΠΙΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΨΕΥΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ"

Και συνεχίζει το σκεπτικό: "Τόσο ο παράνομος αποκλεισμός της αθλήτριας όσο και η εις βάρος της διάδοση του ανωτέρω συκοφαντικού γεγονότος μπορούσαν να προσβάλουν την προσωπικότητά της και πράγματι την προσέβαλαν".

Στην αγωγή που είχε καταθέσει το 2004 δια μέσω των δικηγόρων της Γιάννη Μαρακάκη και Νίκο Μόσχο, η Τόνια Μαχαίρα ζητούσε αποζημίωση 1 εκ. ευρώ για ηθική βλάβη και συκοφαντική δυσφήμιση με το δικαστήριο να καταλήγει στις 150.000 που μαζί με τους τόκους έφτασαν τις 277.000 ευρώ. Ποσό που κατασχέθηκε ήδη από την δόση της επιχορήγησης της ΓΓΑ τον περασμένο Αύγουστο και βέβαια δεν έφτασε ποτέ στα ήδη άδεια ταμεία της ΚΟΕ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports