Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΟΙΚΙΠΑ για Σκαγιοπούλειο: "Ανάγκη για αποφάσεις τώρα"

ΟΙΚΙΠΑ για Σκαγιοπούλειο: "Ανάγκη γ...

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της

Με ανακοίνωσή της η Οικολογική Κίνηση Πάτρας επισημαίνει ότι είναι ανάγκη να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για το Σκαγιοπούλειο, με αφορμή και την εισαγωγή του θέματος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Είναι γνωστή η κατάσταση στο χώρο του Σκαγιοπουλείου, με το θαυμάσιο νεοκλασικό κτίριο να είναι εγκαταλελειμμένο παρά την ανακαίνισή του, και το μοναδικό του κήπο να είναι κακοσυντηρημένος και αφρόντιστος.

Τις αιτίες γι αυτή την απαράδεκτη κατάσταση περιέγραψε πρόσφατα ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του κληροδοτήματος Τάκης Γκίκας, δίνοντας στοιχεία και ονόματα όσων συμπεριφέρονται στο χώρο ως επίδοξοι ιδιοκτήτες σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

Να θυμίσουμε ότι η ΟΙΚΙΠΑ μαζί με τους περιοίκους αλλά και το Δήμο, κατάφερε να «φρενάρει» τους σχεδιασμούς για την κατασκευή κλειστού γηπέδου μπάσκετ μέσα στον κήπο του Σκαγιοπουλείου, με σκοπό  - τάχα- την άθληση των ελάχιστων τροφίμων της Μέριμνας.

Με αφορμή την εισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό  συμβούλιο της Τετάρτης, η Οικολογική Κίνηση Πάτρας ζητά από το σώμα να πάρει άμεσες πρωτοβουλίες ώστε να δρομολογηθεί  η  χρήση του κεντρικού κτιρίου μετά από διαβούλευση όλων των τοπικών φορέων, μια χρήση που πρέπει υλοποιήσει το Δ.Σ. του κληροδοτήματος που είναι και ο ιδιοκτήτης του χώρου.

Μόνο έτσι θα γίνει οικονομικά βιώσιμο το Σκαγιοπούλειο, προς όφελος των τροφίμων αλλά και του κήπου που πρέπει να προστατευθεί και αναβαθμιστεί".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις