Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Κλείδωσαν" οι έξι Δήμοι στην Αχαΐα, άνοιξαν ορέξεις για δύο ακόμα

"Κλείδωσαν" οι έξι Δήμοι στην ...
Νασόπουλος Νάσος

Τι συνέβη στη Γενική Συνέλευση της ΤΕΔΚ Ν. Αχαΐας

Οι έξι Δήμοι στην Αχαΐα, θεωρούνται ήδη δεδομένοι, ενώ από Ρίον, Ερινεό, Αροανία, Κλειτορία και Παϊων, τίεθται θέμα για σύσταση δύο ακόμα Δήμων, αιτήματα που μάλλον δεν έχουν ελπίδα ικανοποίησης. Λίγο μετά τις 11:30 χθες τη νύχτα, ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση της ΤΕΔΚ Αχαΐας, στην οποία προσήλθαν όλοι οι Δήμαρχοι του Νομού κομίζοντας τις αποφάσεις που έλαβαν χθες και σήμερα τα Δημοτικά τους Συμβούλια. Σύμφωνα με τις αποφάσεις αυτές που κατατέθηκαν στη Γενική Συνέλευση της ΤΕΔΚ, η κατάσταση διαμορφώθηκε ως εξής:

Οι Δήμοι Αιγείρας, Ακράτας και Διακοπτού πήραν αποφάσεις υπέρ του σεναρίου συνένωσης των τριών τους για να αποτελέσουν το Δήμο Ανατολικής Αιγιάλειας, με έδρα το Διακοπτό. Αυτό το σενάριο είχε θέσει σε δημόσια διαβούλευση και ο Υπουργός Εσωτερικών και καθώς πλεόν οι τρεις Δήμοι συμφωνούν, είναι δεδομένο ότι η Αιγιάλεια θα σπάσει στα δύο.

Ο δέυτερος Δήμος της Αιγιάλειας θα είναι αυτόςπου θα προέλθει από τη συνένωση Αιγίου, Συμπολιτείας και Ερινεού. Τόσο το Αίγιο, όσο και η Συμπολιτεία δέχθηκαν τη συνένωσή τους, αλλά διαφώνησε ο Ερινεός που θελει να αποτελέσει ξεχωριστό Δήμο με το Ρίο. Το ίδιο θέλει και το Ρίο, που δεν επιθυμεί συνένωση με την Πάτρα. Ωστόσο δείχνει μάλλον απίθανο να ικανοποιηθεί αυτό το αίτημα. Οι Δήμοι Πατρέων, Μεσσάτιδας, Παραλίας και Βραχναιίκων συμφώνησαν με την πρόταση να συνενωθούν. Το ίδιο συνέβη με τους Δήμους Δύμης, Μόβρης, Λαρίσου, Ωλενίας που θα αποτελέσουν τον ενιαίο Δήμο Δυτικής Αχαϊας, καθώς και με τους Δήμους Τριταίας, Φαρρών και τις Κοινότητες Καλεντζίου και Λεοντίου που συμφώνησαν να αποτελέσουν το Δήμο Ερυμάνθου.

Ωστόσο, οι Δήμοι Αροανίας, Κλειτορίας και Παϊων πήραν απόφαση σύμφωνα με την οποία θέλουν οι τρεις τους να αποτελέσουν ξεχωριστό Δήμο και να μην συνενωθούν με τα Καλάβρυτα. Και αυτό το αίτημα δεν έχει πολλές πιθανότητες ικανοποίησης.

Πρώτη ενημέρωση: 11:41, 30/04/2010, Τελευταία ενημέρωση: 08:45, 01/05/2010

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις