Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σήμερα οι αποφάσεις των Δημάρχων της Αχαΐας για τον "Καλλικράτη"

Σήμερα οι αποφάσεις των Δημάρχων της Αχα...
Νασόπουλος Νάσος

Γενική Συνέλεθση της ΤΕΔΚ το απόγευμα

Αν και μέχρι σήμερα οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται για την χωροταξική κατανομή των νέων Δήμων στην Αχαΐα, από το σχέδιο "Καλλικράτης", είναι μάλλον χλιαρές, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη στη Γενική Συνέλευση της ΤΕΔΚ Νομού Αχαΐας, που θα διεξαχθεί το απόγευμα, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, στην Πάτρα. Η μοναδική δημόσια αντίδραση που υπήρξε από προχθές, όταν έγινε γνωστό το σχέδιο, είναι αυτή του Δημάρχου Ρίου Χρήστου Λιακόπουλου, ο οποίος επιμένει στη δημιουργία νέου Δήμου, με τη συνένωση του Ρίου με τον Ερινεό. Το ενδιαφέρον της σημερινής Συνέλευσης εντοπίζεται στις εξής περιπτώσεις:

Πρώτον, στην προαναφερθείσα που αφορά στο Ρίον και τον Ερινεό.

Δεύτερον, στην περίπτωση της Αιγιάλειας και στη θέση που θα παρουσιάσει το Διακοπτό, για το αν δέχεται συνένωση με Ακράτα και Αιγείρα, ή θέλει συνένωση με το Αίγιο.

Τρίτον, στην περίπτωση του Λεοντίου, που αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν δέχεται την ένταξή του στο Δήμο Ερυμάνθου ή θέλει να παέι στην Πάτρα.

Τέταρτον, στην περιπτωση των Καλαβρύτων και ειδικότερα του Δήμου Αροανίας που αρχικώς ήθελε νε μην ενταχθεί σε έναν ενιαίο Δήμο της πρεινής επαρχίας, αλλά να συνενωθεί με το Δήμο Παϊων.

Στη Γενική Συνέλευση που θα αρχίσει στις 7 το απόγευμα έχουν προσκληθεί οι Βουλευτές και ο Νομάρχης Αχαΐας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις