Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Νέα τροπή στο "σήριαλ" του Σκαγιοπουλείου - Άμεση παρέμβαση του Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης και ΕΔΕ ζητά ο Τάκης Γκίκας

Πάτρα: Νέα τροπή στο "σήριαλ" ...

Δήλωση του τέως Προέδρου του Κληροδοτήματος στο thebest.gr

Την παρέμβαση του Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης και του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγέλακα καθώς και την διενέργεια ΕΔΕ στο Σκαγιοπούλειο ζητά με δήλωση του στο thebest.gr ο τέως, πλέον, Πρόεδρος του Ιδρύματος Τάκης Γκίκας. Ο κ. Γκίκας, για άλλη μια φορά, κατονομάζει ως υπευθύνους για την κατάσταση που επικρατεί στο Ίδρυμα τον κ. Στάθη Μαστρογιαννόπουλο και την κ. Ζωή Γεωργοπούλου.

«Ο κ. ισόβιος Πρόεδρος του Συλλόγου των Αποφοίτων του Σκαγιοπουλείου και κρατικός υπάλληλος, οικονομικός διαχειριστής του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας των 18 τροφίμων και 14 εργαζομένων», λέει στο thebest.gr ο κ. Γκίκας, «που κοστίζει στον κρατικό προϋπολογισμό 36.000 ευρώ τον χρόνο το κάθε παιδί, όπου τρία χιλιόμετρα νοτιότερα του Σκαγιοπουλείου υπάρχει και λειτουργεί άλλο ίδρυμα Παιδικής Μέριμνας με 120 παιδιά με νοητική στέρηση, με εργαζόμενους εκεί απλήρωτους επί μήνες και χωρίς δυνατότητα παροχής ακόμη και πετρελαίου τον χειμώνα, κύριος Μαστρογιαννόπουλος, αντί να απαντήσει σε όσα ανέφερα στην επιστολή παραίτησης μου από την θέση του Προέδρου του Κληροδοτήματος του Σκαγιοπουλείου, κατέφυγε σε προσωπική επίθεση του τύπου ‘Ο νεόπλουτος κ. Γκίκας είναι τυχοδιώκτης που ξεπουλάει την περιουσία του Σκαγιοπουλείου, οι αριθμοί που αναφέρει δεν είναι σωστοί και είναι εναντίον σε ορφανά παιδάκια’. Για την ταμπακιέρα, όμως, τίποτα. Αλήθεια, γιατί τόσος πανικός, σύγχυση και ταραχή;».

Και προσθέτει στη δήλωση του ο κ. Γκίκας: «Είναι ευκαιρία τώρα τα πράγματα να ξεκαθαρίσουν, το οφείλω στην πόλη μου και στους δεκάδες ανώνυμους και επώνυμους συμπολίτες μου που με στηρίζουν και με ενθαρρύνουν. Το Κεντρικό Κτίριο – αρχιτεκτόνημα και ο Κήπος πρασίνου των 35 στρεμμάτων στην καρδιά της πόλης μας πρέπει άμεσα να απεμπλακούν από την ομηρία του κ. Μαστρογιαννόπουλου και της Διευθύντριας του Κέντρου κυρίας Ζωής Γεωργοπούλου και να δοθεί η χρήση και η δυνατότητα αξιοποίησης τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κληροδοτήματος προς όφελος, κυρίως των παιδιών και για την αναβάθμιση της περιοχής».

Και στη δήλωση του προς το thebest.gr ο κ. Γκίκας καταλήγει: «Οι κ.κ. υπεύθυνοι της οικονομικής διαχείρισης του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας, με άμεση παρέμβαση των προϊσταμένων αρχών και κυρίως του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αγγέλακα και του Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης, να απομακρυνθούν σε άλλες Υπηρεσίες εκτός του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας προκειμένου να γίνει σε βάθος Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Παράλληλα, θα πρέπει να γίνει ενημέρωση στους αρμοδίους ων Υπουργείων Υγείας και Πρόνοιας, Εργασίας και Οικονομικών. Αυτό κατά την γνώμη μου θα πρέπει να γίνει άμεσα. Αν δεν γίνει θα πρέπει να απασχολήσει τους υπευθύνους δικαστικούς λειτουργούς. Για κάτι τέτοιο είμαι έτοιμος να βοηθήσω».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις