Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Χτύπημα" στην παράνομη αλιεία στον Αχελώο, συνελήφθησαν δυο ψαροντουφεκάδες

"Χτύπημα" στην παράνομη αλιεία...

Την Παρασκευή από το Λιμενικό Σώμα

Χτύπημα στην παράνομη αλιεία από το λιμενικό σώμα. Στην περιοχή του Ιχθυοκαλλιεργητικού Κέντρου Αχελώου, συνελήφθησαν δυο άτομα που είχαν εποδιθει σε ψάρεμα σε ψαροντούφεκο  και αναπνευστικές συσκευές.

Η παράνομη αλιεία είναι πραγματική «γάγγραινα» στην περιοχή των Εχινάδων και συχνά ψαροντουφεκάδες έχοντας σαν ορμητήριο το ΙΧΘΥΚΑ και τις περιοχές Διόνι και Βαλτί, επιδίδονται σε ψάρεμα την νύχτα, χρησιμοποιώντας μπουκάλες, που και στις δυο περιπτώσεις είναι παράνομο και διώκεται από τον νόμο.

Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς, που επικρατεί από την δεκαετία του ’80, είναι να έχουν συρρικνωθεί οι ιχθυοπληθυσμοί  σε μια από τις πιο πλέον πλούσιες περιοχές σε αλιεύματα. Αυτή η νοοτροπία, επικρατεί  δυστυχώς ευρέως και έτσι εκτός από την ζημιά που προκαλείται στο οικοσύστημα, υπάρχει και σοβαρή επίπτωση στο εισόδημα των επαγγελματιών αλιέων .

Παράλληλα και οι νόμιμοι ερασιτέχνες αλιείς, που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία, δεν μπορούν να ασκήσουν το αγαπημένο τους χόμπι.

Το Λιμενικό στην Αιτωλ/νία, παρά τα πενιχρά μέσα που διαθέτει σε προσωπικό και υποδομές, επιχειρεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να περιορίσει το απαράδεκτο φαινόμενο. Η τακτική αυτή κατά καιρούς έχει αποτελέσματα και προχθές Παρασκευή, δυο παράνομοι αλιείες από το Αγρίνιο, συνελήφθησαν στην περιοχή του ΙΧΘΥΚΑ, έτοιμοι να μπουν στην θάλασσα με σκάφος με πλήρη εξοπλισμό: Μπουκάλες, ψαροντούφεκα, στολές κλπ.

Όλος αυτός ο εξοπλισμός κατασχέθηκε και οι δυο ψαροντουφεκάδες καλούνται να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα.
Από εκεί και πέρα, το Λιμενικό στην Αιτωλ/νία, θα συνεχίσει με ένταση αυτού του είδους τους ελέγχους, παρά το γεγονός, ότι είναι μια υπηρεσία με σοβαρότατες ελλείψεις σε  προσωπικό και μέσα. Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, τα σκάφη δεν θα κινούνταν εάν δε υπήρχαν… χορηγίες από ιδιώτες!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις