Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Πάτρα άνοιξε το δρόμο για το κούρεμα των χρεών δανειοληπτών - Νέα απόφαση για μείωση κατα 92% των οφειλών πολίτη

Η Πάτρα άνοιξε το δρόμο για το κούρεμα τ...

Χανιώτης αυτή τη φορά γλίτωσε μεγάλο μέρος των χρημάτων που όφειλε

Σε κούρεμα χρέους δανειολήπτη σε ποσοστό 92,46% του συνόλου των οφειλών του προχώρησε το Ειρηνοδικείο Χανίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, το Δικαστήριο  αποφάσισε να  "κουρέψει" το χρέος κατά 72.682,48 ευρώ. Πλέον, ο δανειολήπτης καλείται να πληρώσει για τέσσερα χρόνια, προς όλες τις τράπεζες, το συνολικό ποσό των 551,04 ευρώ, με μηνιαία δόση 11,48 ευρώ διανεμόμενο αναλογικά.

Σημειώνεται πως ο δανειολήπτης είναι άνεργος οικογενειάρχης, με περιουσιακά στοιχεία (αρκετά αγροτεμάχια), έχοντας τη συγκυριότητα του 25% επ' αυτών, τα οποία το δικαστήριο έκρινε ότι δεν είναι πρόσφορα για εκποίηση, καθώς δεν θα προκαλέσουν αγοραστικό ενδιαφέρον, αλλά ούτε εκποιώντας τα θα αποφέρουν κάποιο αξιόλογο τίμημα,  για ικανοποίηση των πιστωτών του.

Το δρόμο άνοιξε δικαστική απόφαση στην Πάτρα τον Ιούνιο. Όπως είχε γράψει το thebest.gr, το  Ειρηνοδικείο της Πάτρας δικαίωσε δανειολήπτη με χρέος  121.000 ευρώ. Ο εν λόγω δανειολήπτης  τώρα καλείται να καταλάβει μόλις 12.000 και μάλιστα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων  χρόνων!!!

Πρόκειται για μια απο τις μεγαλύτερες περικοπές χρέους στην  Ελλάδα.

Η υπόθεση αφορά 58χρονο Πατρινό, πατέρα μιας κοπέλας που είναι απόφοιτη Πανεπιστημίου, αλλά άνεργη και ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του μειώνοντας την οφειλη του κατά 90% και μάλιστα του έδωσε και χρονικό περιθώριο αποπληρωμής, τεσσάρων χρόνων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις