Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

"Χορέψτε γιατί... καήκαμε. Και του χρόνου με υγεία... Αφήστε κανένα φράγκο στην ορχήστρα και το πρωί πάμε καμένα στα Σελλά"

"Χορέψτε γιατί... καήκαμε. Και του ...

Της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

Η φωτογραφία που έκανε το γύρο του διαδικτύου από τα Σελλά της πυρκαγιάς και του "ώπα- ώπα", ήταν η φωτογραφία- καθρέφτης αυτής της χώρας που πανηγυρίζει την ανευθυνότητα και την γλεντάει κιόλας, με ψητά και τσίπουρα στο όνομα της... κοινωνικοποίησης των πανηγυριών. Όπως οι Έλληνες έβλεπαν την κρίση  να έρχεται αλλά δεν έκαναν τίποτα, έτσι και οι θαμώνες του πανηγυριού στα Σελλά έβλεπαν την φωτιά να καίει πίσω τους,  μύριζαν την "ανάσα" της και συνέχιζαν να χορεύουν για να τηρηθεί το έθιμο, να μην πάει  χαμένη η ορχήστρα και στράφι οι κόποι του διοργανωτή.

Kλασσικά ελληνικά εικονογραφημένα. Πρώτη προβολή της Αγίας Μαρίνας ανήμερα, στη γειτονιά μας.

Το καλό μας το φουστάνι, το αρνάκι στη λαδόκολλα, ο αοιδός στην πίστα, τα σουβλάκια στη σχάρα και ο αέρας στα ...πάνω του να βοηθάει τα κάρβουνα να ανάψουν.  Στο βάθος...κόκκινο, έμπνευση κάποιου εμπρηστή που δεν είχε προφανώς  όρεξη να πάει στο πανηγύρι, αλλά ίσως ήξερε ότι σε μια χώρα για τα ...πανηγύρια, θα μπορούσε  κάλλιστα να κάνει τη δουλειά του ανενόχλητος υπό τους ήχους της μουσικής που μαζί με την οικολογική μας ευαισθησία παρέσυρε και την κοινωνική μας ευσυνειδησία για ζητήματα μάλιστα που δεν  αφορούν κάποιον τρίτο, αλλά εμάς τους ίδιους, τα σπίτια και τη γειτονιά μας.

"Σιγά μωρέ η φωτιά θα σβήσει, θα έρθει η Πυροσβεστική...δεν φτάνει μέχρι εδώ...Παιδιά χορέψτε! Μια φορά το χρόνο έχουμε πανηγύρι"...

Και λίγες μέρες μετά, νά΄σου άλλο πανηγύρι σε άλλη περιοχή, μέσα στο δάσος ή σε περιοχή που να συνορεύει άμεσα μαζί του,  πάλι με ψητά και κάρβουνα και τον αέρα με τα μποφόρ στο τέρμα, να εισπράττει την πλήρη αδιαφορία μας, καθώς - αδυνατώ να το κατανοήσω- κανείς δεν υπάρχει που να βγάζει απαγορευτικό για δασικές ή ημιδασικές  πανήγυρεις κατά τις ημέρες που η περιοχή βρίσκεται στα κόκκινα απο πλευράς επικινδυνότητας.

Σε άλλη χώρα αντί για κλαρίνα, θα έστελναν την κλούβα και τον Εισαγγελέα σε ανάλογες περιπτώσεις, αλλά είπαμε εδώ είναι Ελλάδα.

Τόσο κέφι πια αυτή η χώρα! Για την πανήγυρη, ας κάψουμε και κανά δάσος.

Και ο εκπολιτιστικός σύλλογος από την άλλη, είπαμε είναι εκπολιτιστικός. Δεν έχει καμιά δουλειά να πάει να σβήσει τη φωτιά, να σημάνει συναγερμό, να κινητοποιήσει τα μέλη του και να πάρουν τα λάστιχα ή τα κλαδιά για να προστατέψουν τη δική τους αυλή,  τα δικά τους σπίτια!!!

Όχι... Εκπολιτιστικός σημαίνει  εκ- πολιτιστικός, δηλαδή μόνο κλαρίνο και χορό. Αυτό είναι παράδοση... Ο κουβάς είναι ...πασέ.

"Χορέψτε γιατί..καήκαμε... Και του χρόνου με υγεία...Αφήστε και κανένα φράγκο στην ορχήστρα και το πρωί πάμε καμένα να διαμαρτυρηθούμε γιατί μας έκαψαν".

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις