Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κράτος - μπάχαλο: Συμβασιούχοι πυροσβέστες ξεκίνησαν για την Πάτρα αλλά δεν έφτασαν ποτέ καθώς δεν τους εγκρίθηκαν τα εκτός έδρας!

Κράτος - μπάχαλο: Συμβασιούχοι πυροσβέστ...

Καταγγελία από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Γιάννη Σταμούλη

Στην καρδιά του καλοκαιριού, την ώρα που καίγονται περιοχές στην Αχαΐα, τα Χανιά αλλά και την Κορινθία, το Πυροσβεστικό Σώμα μετρά απώλειες σε εναέρια μέσα, σε ανθρώπινο δυναμικό ενώ οι πυροσβέστες αναγκάζονται να μεταβαίνουν στις εστίες των πυρκαγιών με οχήματα η ηλικία των οποίων υπερβαίνει τα 25 χρόνια.

Ενδεικτικό του μπάχαλου που επικρατεί και της έλλειψης σοβαρότητας από την Πολιτεία είναι το εξής περιστατικό το οποίο καταγγέλλει στη ειδησεογραφική πύλη Νewsit o Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας, Γιάννης Σταμούλης: «Χθες ξεκίνησαν από την Αθήνα για την Πάτρα οχήματα με πυροσβέστες πενταετούς σύμβασης και στα μισά του δρόμου σταμάτησαν, κατέβηκαν οι πυροσβέστες και ανέβηκαν οι μόνιμοι συνάδελφοι τους γιατί δεν έχουν εγκριθεί τα εκτός έδρας για τους συμβασιούχους. Σήμερα στην κορύφωση της αντιπυρικής προστασίας τα εναέρια μέσα που μας διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία είναι μειωμένα περίπου στα μισά, τα ελικόπτερα τα μισθωμένα να είναι 10 αντί για 12 και τα 5 πυροσβεστικά ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος να είναι καθηλωμένα»,  αποκαλύπτει ο κύριος Σταμούλης.

«Ιδια η κατάσταση και στα πυροσβεστικά οχήματα που είναι τα εργαλεία της άμεσης επέμβασης στις δασικές πυρκαγιές αφού και αυτά είναι παμπάλαια, κακοσυντηρημένα λόγω έλλειψης πιστώσεων αλλά και χωρίς ελαστικά. Επαφιέμεθα στις καλοπροαίρετες χορηγίες των συμπολιτών μας για να αλλάξουμε ελαστικά στα αυτοκίνητα και να είναι ετοιμοπόλεμα όσο μπορούν να είναι ειδικά τα οχήματα που ειναι πάνω από 25 ετών για να μπορούν να φτάσουν στην πυρκαγιά», συνεχίζει.

«Δυστυχώς η τριχοτόμηση του προσωπικού της Πυροσβεστικής, το έγκλημα εάν θέλετε που έγινε τα τελευταία 2 χρόνια στο πυροσβεστικό σώμα το πληρώνουμε ακριβά. Συμβασιούχοι, πενταετής και μόνιμοι, κάθε μια κατηγορία με διαφορετικές εργασιακές δυνατότητες. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μόνο οι μόνιμοι είναι στη διάθεση του πυροσβεστικού σώματος ανά πάσα στιγμή καθώς για τους υπόλοιπους δεν εγκρίνονται κονδύλια για εκτός έδρας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μόνο οι μόνιμοι είναι στη διάθεση του πυροσβεστικού σώματος ανά πάσα στιγμή», λέει ο κ. Σταμούλης.

Και καταλήγει: «Τόσο εμείς όσο και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης φωνάζουμε από τον Μάιο και λέμε πως οι δασικοί δρόμοι πρέπει να συντηρηθούν. Δεν είναι δυνατόν να έχεις φτάσει στα μέσα Ιουλίου και να προσπαθείς να ξεκινήσεις τον καθαρισμό στα δάση, στα περαστικά δάση, στους δρόμους, στις επαρχιακές οδούς. Οταν ξεκινά η φωτιά δεν πρέπει να βρει να "φάει" ξερόχορτα και σκουπίδια».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις