Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τι απορρίπτει, τι συζητάει ο Ραγκούσης για τις συνενώσεις των Δήμων στην Αχαΐα

Τι απορρίπτει, τι συζητάει ο Ραγκούσης γ...
Νασόπουλος Νάσος

Σε δημόσια διαβούλευση ο "Καλλικράτης", μετά το Πάσχα

Τέσσερις Δήμους στην Αχαΐα προβλέπει η πρόταση της Επιστημονικής Επιτροπής που έχει εισηγηθεί τη νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας, στο πλαίσιο του Σχεδίου "Καλλικράτης", που αναμένεται να γίνει νόμος του Κράτους, εντός του Μαϊου. Ωστόσο, ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, έχει διαμορφώσει τη γραμμή άμυνάς του στους πέντε Δήμους, στην περίπτωση που εκδηλωθούν έντονες αντιδράσεις για τον ενιαίο Δήμο Δυτικής Αχαϊας, που προβλέπει την συνένωση έξι Δήμων (Δύμης, Μόβρης, Λαρίσου, Ωλενίας, Φαρρών, Τριταίας). Ωστόσο, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν εκδηλωθεί αντιδράσεις και μάλιστα στο Υπουργείο Εσωτερικών δηλώνουν έκπληκτοι για το γεγονός ότι "η συνήθως γκρινιάρα Αχαΐα, δείχνει να μην αντιδρά στις προβλέψεις της μεταρρύθμισης". Το αίτημα των Δήμων Ακράτας και Αιγείρας να αποτελέσουν ξεχωριστό Δήμο μαζί με το Διακοπτό, δεν κερδίζει έδαφος, καθώς το Διακοπτό θέλει να ενωθεί με το Αίγιο. Ωστόσο, στην Ακράτα και την Αιγείρα ελπίζουν σε ευνοϊκή αντιμετώπιση του αιτήματός τους από τον συντοπίτη τους στην καταγωγή, Υπουργό Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη, αν και μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, δεν έχει προβεί σε κάποια ενέργεια. Χωρίς συζήτηση έχει απορριφθεί και το αίτημα του Ρίου να ενωθεί με τον Ερινεό και να αποτελέσουν ξεχωριστό Δήμο.

Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα 'Έθνος", "το ογκωδέστατο νομοσχέδιο, περίπου 400 σελίδων, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και οι νέοι χάρτες των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση μετά την Κυριακή του Θωμά και το αργότερο μέχρι τις 15 Απριλίου".

Όπως και αρχικά είχε προβλεφθεί, οι 56 νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις θα αντικατασταθούν από τις 13 αιρετές περιφέρειες και οι 1.034 σημερινοί δήμοι και κοινότητες θα μειωθούν σε 370. Επίσης, προβλέπεται η θεμελίωση 7 Γενικών Διοικήσεων που θα αντικαταστήσουν τις 13 σημερινές κρατικές περιφέρειες ως τις αποκεντρωμένες κρατικές οντότητες την ύπαρξη των οποίων επιβάλλει το Σύνταγμα.

Στη Δυτική Ελλάδα από τους 72 Δήμους και τις δύο κοινότητες που υπάρχουν σήμερα, ο "Καλλικράτης" θα διατηρήσει 18 έως 20.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις