Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Θ. Παπαδόπουλος: Μαζικό κάλεσμα στις κάλπες

Θ. Παπαδόπουλος: Μαζικό κάλεσμα στις κάλπες

Δήλωση του βουλευτή Αχαίας του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές

Μαζικό κάλεσμα στις κάλπες απευθύνει ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος, Αθανάσιος Παπαδόπουλος επισημαίνοντας σε δήλωσή του: «Σπάνια στην πολιτική διαδρομή της χώρας εκλογικές αναμετρήσεις είχαν την κρισιμότητα που έχει η αναμέτρηση της Κυριακής 6 Μαΐου.

Στις 6 του Μάη χρειαζόμαστε συνειδητή συμμετοχή στις εκλογές, ώστε ο ελληνικός λαός πραγματικά γνήσια και αντιπροσωπευτικά να λάβει την απόφασή του. Να δώσει καθαρές εντολές και να διαμορφώσει την κατεύθυνση της χώρας.

Το κίνημά μας θέλει να διαμορφώσει πριν από οτιδήποτε άλλο ένα καθαρό και σταθερό πολιτικό πλαίσιο για τη διαχείριση της τελικής φάσης της κρίσης.

Γιατί χωρίς πολιτική σταθερότητα και ισχυρή πολιτική διεύθυνση δεν μπορούμε να βγούμε από το αδιέξοδο.

Τα αίτια της οικονομικής κρίσης είναι σε μεγάλο βαθμό πολιτικά και δυστυχώς σε αυτές τις εκλογές, κινδυνεύουμε να πάθουμε το αντίστροφο.

Η οικονομική κρίση να μετατραπεί σε πολιτική και η ανεξέλεγκτη πολιτική κρίση να καταστήσει ακόμη βαθύτερη την οικονομική κρίση.

Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία, αυτή την Κυριακή να πάρουμε αποφάσεις με καθαρό μυαλό. Να πάρουμε αποφάσεις που προστατεύουν την πατρίδα μας και κυρίως σέβονται και διασφαλίζουν τις μεγάλες, τις τεράστιες θυσίες που έκανε και κάνει ο ελληνικός λαός.

Αυτές οι θυσίες δεν πρέπει και δεν θα πάνε χαμένες.

Στόχος μας είναι η οριστική έξοδος από το μνημόνιο και η εξάρτηση από αυτό να επιτευχθεί το αργότερο σε τρία χρόνια.  Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Διανύσαμε το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του δύσκολου και σκληρού δρόμου.

Τώρα μπορούμε να μιλάμε για οριστική έξοδο από την κρίση γιατί έχει γίνει η δραστική περικοπή του χρέους η μεγαλύτερη στην ιστορία του κόσμου.

Γιατί η  Ελλάδα της κρίσης, πληρώνει σήμερα επιτόκιο για τα ομόλογά της 2%, όταν η Ιταλία και η Ισπανία πληρώνουν 6%.

Γιατί έχουμε σταθεροποιήσει το τραπεζικό σύστημα και έχουμε προστατέψει τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών.

Γιατί έχουμε πάρει εγγύηση για στήριξη έως την επάνοδό μας στις αγορές.

Γιατί έχουν αρχίσει οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Τώρα μπορούμε να δεσμευτούμε και να εγγυηθούμε ότι τον Ιούνιο δεν θα υπάρξουν ούτε νέοι φόροι, ούτε  μειώσεις για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, ούτε οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Καλούμε όλες τις δυνάμεις, που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, να αποδεχθούν τις προτάσεις μας για τη στήριξη των ανέργων, την καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού, τη σταδιακή αφαίρεση έκτακτων φόρων, εισφορών και τελών, την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επαγγελματιών, την παροχή ρευστότητας στην αγορά, τα μέτρα στήριξης της ανάπτυξης, το νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο, την οργανωμένη επιστροφή στην ύπαιθρο, το άλλο κράτος το οποίο έχουμε ανάγκη.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να αρνηθούν τον εκβιασμό της χωρίς τέλος επανάληψης των εκλογών.

Να βάλουν τέλος στο εμπόριο των ψευδαισθήσεων περί δήθεν εναλλακτικών λύσεων και στους πολιτικούς μικρομεγαλισμούς.

Να σταματήσουν όλους εκείνους που παίζουν με τη φωτιά στις πλάτες των Ελλήνων χωρίς σεβασμό στον τόπο, στον πόνο, στην αγωνία, στις θυσίες.

Να επικρατήσει σε αυτές τις εκλογές η λογική και η αλήθεια για την αποκατάσταση της περηφάνιας, της κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας της χώρας μας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις