Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στην Αιγιάλεια

Οι επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρ...

Δείτε αναλυτικά

Η ιστορική επέτειος της «25ns Μαρτίου 1821» θα γιορταστεί και φέτος στην Αιγιάλεια με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα και θα γίνουν την Κυριακή 25 Μαρτίου, σύμφωνα με το www.aigialeianews.gr, οι πιο κάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

ΑΙΓΙΟ

ΩΡΑ 06:21: Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και εγερτηρίου από τη Φιλαρμονική Αιγίου.

ΩΡΑ 08:00: Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο των Ηρώων (Υψηλά Αλώνια).

ΩΡΑ 09:45: Πέρας προσέλευσης αντιπροσωπειών Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κ.λ.π. με τις Σημαίες και τα Λάβαρα τους μπροστά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ», καθώς και της Φιλαρμονικής Αιγίου για απόδοση τιμών.

ΩΡΑ 10:05: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ».

Μετά τη Δοξολογία και προηγουμένης της Φιλαρμονικής, μετάβαση του Ιερού Κλήρου, των επισήμων, των αντιπροσωπειών των σχολείων. Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κ.λ.π. με τις Σημαίες και τα Λάβαρα τους, στο Μνημείο Ηρώων (Υψηλά Αλώνια), όπου θα ψάλλει επιμνημόσυνη δέηση. Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κ. Αικατερίνη Αποστολοπούλου Δ/ντρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου. Σε περίπτωση ακαταλληλότητας του καιρού ο πανηγυρικός θα εκφωνηθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» μετά τη Δοξολογία. Μετά το πέρας αυτής θα κατατεθούν στεφάνια από τον κ. Δήμαρχο, τις Αρχές και τους φορείς της πόλης. Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Μετά το τέλος της κατάθεσης του στέφανου ο Ιερός Κλήρος και οι Αρχές θα παρακολουθήσουν την παρέλαση, από τον ειδικό χώρο στην πλατεία Φανερωμένης.

ΩΡΑ 11:30: Εκκίνηση των τμημάτων των Σχολείων καθώς και της αντιπροσωπείας του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου που θα παρελάσουν προηγουμένης της Φιλαρμονικής, η οποία μόλις φθάσει στο ύψος των Επισήμων θα παραταχθεί στο χώρο απέναντι από αυτούς. Αφού τελειώσει η παρέλαση των τμημάτων οι αρχές θα μεταβούν στην πλατεία Υψηλών Αλωνιών, όπου θα παρακολουθήσουμε Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό Όμιλο Αιγίου.

ΩΡΑ 18:42: Υποστολή της Σημαίας. Τελετάρχες του Δήμου ορίζονται: Η κα Μουγκάση Κωνσταντίνο, Πρ/νη Δ.Σ. - ΟΙΚΕ - ΕΠ.Ζ. - Δ.ΣΧ., και οι Δημοτικοί Υπάλληλοι κ. Τρίψας Χρήστος και κ. Σταματόπουλος Αριστομένης. Όσοι θα καταθέσουν στεφάνι πρέπει να το δηλώσουν στο Δημαρχείο και στα τηλέφωνα: 26913 60641-646-648 μέχρι και 22/3/2012 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες

ΚΑΜΑΡΕΣ

9:30π.μ. - Προσέλευση των μαθητών όλων των σχολείων της Τ. Κ. Καμαρών, με τις σημαίες τους στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καμαρών.

9:45π.μ. - Δοξολογία στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού (Καμάρες).

10:30π.μ. - Έξοδος από το ναό και ακολουθεί συγκέντρωση στο μνημείο ηρώων στην πλατεία, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των ηρωικών πεσόντων. Τελετάρχης ορίζεται ο καθ. Φυσικής Αγωγής του Γυμνασίου Καμαρών κος Διονύσιος Κουρής. Θα ακολουθήσει εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας κα. Μαρία Χωριανοπούλου. Κατάθεση στεφάνων και τήρηση ενός λεπτού σιγής.

11:00π.μ -  Παρέλαση των μαθητών, των μαθητριών και του Χορευτικού Ομίλου Καμαρών στο κεντρικό δρόμο της Τ.Π Καμαρών.

Μετά το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από τον Χορευτικό Όμιλο Καμαρών στην κεντρική πλατεία της Τ.Κ. Καμαρών.

ΑΙΓΕΙΡΑ

Ώρα 06:30 - Χαιρετισμός της Μεγάλης Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών.

Ώρα 09:45 - Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος, ομιλία από τον καθηγητή Φιλόλογο του Λυκείου Αιγείρας κ. Μητρόπουλο Παναγιώτη.

Ώρα 10:15 - Στην Τοπική Κοινότητα Αιγείρας επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές, τις Οργανώσεις και τα Σχολεία κατά σειρά προβαδίσματος. Ακολούθως θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και η Φιλαρμονική θα ανακρούσει τον Εθνικό Ύμνο.

Ώρα 10:30 - Παρέλαση Σχολείων. Αποχώρηση μαθητών από Ικαρίου και προς παραλιακή οδό. 'Ώρα 18:00 - Φωταγώγηση δρόμων, Δημοτικών καταστημάτων και των σπιτιών κατά τις βραδινές ώρες. Επίσης θα γίνει υποστολή σημαίας με τη συνοδεία της φιλαρμονικής.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Φακίτσας Εμμανουήλ.

ΑΚΡΑΤΑ

ΩΡΑ 6:30 π.μ.: ΕΩΘΙΝΟ

Ώρα 8:00 π.μ.: ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ στο Ηρώο Ακράτας.

ΩΡΑ 9:30π.μ.: ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους.

ΩΡΑ 9:45 π.μ.: ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΣΗΜΩΝ στον Ιερό Ναού Αγίου Χαραλάμπους.

ΩΡΑ10:00 π.μ: ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, χοροστατούντος του Ιερατικού Προϊστάμενου του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη Ισαάκ Παπαθανασίου. Τον ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ της ημέρας θα εκφωνήσει ο καθηγητής Γυμνασίου Ακράτας κ. Γκολφίνος Γεώργιος.

ΩΡΑ 10:45 π.μ.: ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ, ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΝΕΚΡΩΝ και ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ στο Ηρώο από τις Αρχές του τόπου. ΤΗΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στη μνήμη των ένδοξος πεσόντων και ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ από τη Φιλαρμονική Ακράτας.

ΠΑΡΕΛΑΣΗ στο Πεζόδρομο Ακράτας μαθητών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Προσκόπων. Τελετάρχης ορίζεται ο καθηγητής Φυσικής αγωγής κ. Θεοδωρόπουλος Ιωάννης.

ΔΙΑΚΟΠΤΟ

Ώρα 07.00 - Χαιρετισμός της Μεγάλης Ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίας των Εκκλησιών.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ

Ώρα 09.45 θα τελεσθεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνος και θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Νικολακόπουλο Βασίλειο, καθηγητή του Λυκείου Διακόπτου.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα γίνει στο Μνημείο των Ηρώων επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές, Σχολεία, Οργανισμούς και Συλλόγους, και θα ακολουθήσουν τραγούδια από την παιδική χορωδία της Δημοτικής Ενότητας Διακόπτου. Τήρηση σιγής ενός λεπτού.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ. Θα επακολουθήσει παρέλαση των μαθητών των Σχολείων στην πλατεία (έναντι σταθμού ΟΣΕ) και στην συνέχεια χοροί στην κεντρική πλατεία. Τελετάρχες της Εορτής ορίζονται οι Δημοτικοί Υπάλληλοι: κ. Αλεξόπουλος Κων/νος.

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΙΚΗΣ

Ώρα 09.15 θα τελεσθεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ελίκης και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο δάσκαλος του Δημοτικού Σχολείου Ελίκης κ. Μιχαλόπουλος Αθανάσιος.

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΑΙΩΝΑ

Ώρα 09.15 θα τελεσθεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η προϊστάμενη του Δημοτικού Σχολείου Ελαιώνα κ. Τούλιου Ευτυχία. Μετά την δοξολογία σε οποίος Τοπικές Κοινότητες υπάρχει Μνημείο Ηρώων θα επακολουθήσει:

- Επιμνημόσυνη δέηση.

- Κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο των Ηρώων.

- Τήρηση σιγής ενός λεπτού.

- Εθνικός Ύμνος από μαθητές.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις οφείλουν να συμμετέχουν ο Ιερός κλήρος, το Δημοτικό Συμβούλιο, Τοπικά Συμβούλια, όλες οι Αρχές και οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Διακόπτου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις