Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δημαράς προς καταστηματάρχες: Τα πρόστιμα δεν ...σβήνονται

Δημαράς προς καταστηματάρχες: Τα πρόστιμ...

Συνάντηση σήμερα του δημάρχου με εκπροσώπους των καταστημάτων εστίασης

Συνάντηση με το προεδρείο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής είχε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς, παρουσία του Αντιδημάρχου Πολεοδομικού, και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού κ. Χρήστου Λέγκα, με αντικείμενο την κατάληψη πεζόδρομων και πεζοδρομίων, από τραπεζοκαθίσματα και ανεμοφράκτες και το πώς θα βρεθεί κοινό σημείο συνεννόησης και συνεργασίας.

Ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής δεν είναι να έλθει σε σύγκρουση με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, αλλά να μπει τέλος στο χάος, αφού τα πεζοδρόμια και οι πεζόδρομοι είναι για τους πεζούς και πρέπει να απελευθερωθούν από τις αυθαίρετες κατασκευές και καταλήψεις.

Οι καταστηματάρχες πρότειναν στον Δήμαρχο και εκείνος  συμφώνησε, για εξαρχής συζήτηση γύρω από το πώς πρέπει να διαμορφώνουν τα τραπεζοκαθίσματα και τις άλλες κατασκευές εντός των νόμιμων ορίων, αρκεί να είναι συνεπείς σε ό,τι συζητηθεί.

Ο κ. Δημαράς, διαφώνησε με την δεύτερη πρότασή τους για διαγραφή των προστίμων που επεβλήθησαν πριν λίγες ημέρες σε καταστηματάρχες των Υψηλών Αλωνίων, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό συνέβη και κατά το παρελθόν με τις σχετικές διαβεβαιώσεις από πλευράς καταστηματαρχών, για συμμόρφωση σε ό,τι προβλέπει ο νόμος, οι οποίες δεν τηρήθηκαν.

Παράλληλα ο Δήμαρχος τους γνωστοποίησε, ότι σύντομα θα παρουσιαστεί πρόταση, για τον τρόπο αποπληρωμής, των προστίμων, με ευνοϊκές ρυθμίσεις και πρόβλεψη για εξάλειψη των προσαυξήσεων, εφόσον ο οφειλέτης είναι συνεπής στην καταβολή των δόσεων που θα συμφωνήσει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις