Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Σύμμαχος" ο καιρός των καρναβαλιστών και των εκδρομέων - Η πρόγνωση για το τριήμερο

"Σύμμαχος" ο καιρός των καρναβ...

Δείτε αναλυτικά για όλη τη χώρα

Γενικά αίθριος και σχετικά ζεστός αναμένεται να είναι ο καιρός το Σάββατο.Αναλυτικότερα:Στη δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με ανέμους δυτικούς βορειοδυτικούς 2-4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Aίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική με ανέμους δυτικούς 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία μεταξύ 5 και 19 βαθμών Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με ανέμους βορειοδυτικούς 4-5 και πρόσκαιρα στα δυτικά του νομού 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 4 και 17 βαθμών Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε Μακεδονία και Θράκη με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 4-5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 0 και 18 βαθμών Κελσίου, αλλά στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια δυτικοί βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 3 και 19 βαθμών Κελσίου.

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε Κυκλάδες και Κρήτη με δυτικούς ανέμους 4-5 μποφόρ και θερμοκρασίες μεταξύ 9 και 17 βαθμών Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3-4 και στα νότια βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 9 και 18 βαθμών Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για 26/02/2012

Τοπικές νεφώσεις αναμένονται την Κυριακή, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, αρχικά στα βόρεια και από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ και στην υπόλοιπη χώρα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα βορειοδυτικά ορεινά και το βράδυ στα υπόλοιπα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί 4-6 και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ με τάσεις ενίσχυσης τη νύχτα.Η θερμοκρασία θα καταγράψει πτώση κυρίως στις βόρειες περιοχές.

 

Καθαρά Δευτέρα

Αδιάβροχα και ομπρέλες θα πρέπει να προμηθευτούν όλοι όσοι αποφασίσουν να κρατήσουν τα πατροπαράδοτα έθιμα και να πετάξουν και φέτος χαρταετό, μιας και το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την Καθαρά Δευτέρα  θα είναι οι βροχοπτώσεις. Παράλληλα με τον χαρταετό, υπό βροχή θα πραγματοποιηθούν και οι περισσότερες παρελάσεις των μασκαράδων, την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία την Καθαρά Δευτέρα αναμένεται να σημειωθούν βροχές σε ολόκληρη τη χώρα ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει σημαντική πτώση.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις