Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αποκαθίσταται η αδικία για τα "τυφλά" οικόπεδα

Αποκαθίσταται η αδικία για τα "τυφλ...

Μετά τις αντιδράσεις η Υπουργός Περιβάλλοντος υπέγραψε νέα εγκύκλιο

Νόμιμες είναι οι οικοδομικές άδειες για τα καλούμενα "τυφλά" οικόπεδα σε μικρούς οικισμούς και οι οποίες έχουν εκδοθεί μέχρι τις 28 Ιανουαρίου του 2010, σύμφωνα με τη νέα Εγκύκλιο που υπέγραψε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τ. Μπιρμπίλη και με την οποία ρυθμίζονται εκκρεμότητες σε θέματα οικοδόμησης σε οικόπεδα που αποκτούν πρόσβαση σε δρόμο με την παραχώρηση εδαφικών λωρίδων και βρίσκονται εντός ορίων οικισμών με πληθυσμό μέχρι 2.000 κατοίκους.

Με την Εγκύκλιο αυτή (3/2010, αρ. πρ. 10237/12.3.2010) γνωστοποιείται η πρόθεση του ΥΠΕΚΑ για την άμεση επεξεργασία νομοθετικής ρύθμισης, η οποία θα αντιμετωπίζει ζητήματα που ανέκυψαν στην εφαρμογή ορισμένων διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος (ΦΕΚ 181 Δ’), μετά την 1828/2008 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως σημειώνεται στη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου.

Σύμφωνα με τη νέα Εγκύκλιο, είναι νόμιμες οι οικοδομικές άδειες που έχουν ήδη εκδοθεί μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2010. Αναθεωρήσεις αυτών μπορούν να γίνουν εφόσον οι ενδιαφερόμενοι καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση του Ν1599/1986, ότι είναι σε γνώση τους πως οι διατάξεις στις οποίες στηρίζονται έχουν κριθεί ανίσχυρες, σύμφωνα με την 1828/2008 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σχετικά με τους φακέλους των οικοδομικών αδειών που είχαν υποβληθεί μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2010 και δεν είχε ολοκληρωθεί η έκδοση της άδειας, μπορούν να εκδίδονται, πάλι με την ίδια προϋπόθεση, ότι δηλαδή οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν μια υπεύθυνη δήλωση όπως παραπάνω.

Για όσους δεν καλύπτονται από τις παραπάνω περιπτώσεις, δίνονται με τη νέα Εγκύκλιο, οδηγίες για τις τμηματικές πολεοδομικές μελέτες που θα χρειαστούν, ώστε τα οικόπεδα αυτά να αποκτήσουν «πρόσωπο» σε εγκεκριμένους κοινόχρηστους χώρους και να μπορούν να εκδώσουν οικοδομική άδεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις