Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δήμος: Διάνοιξη Κανακάρη και Μίνι Περιμετρική ανοίγουν δρόμο για πεζοδρόμηση του κέντρου

Δήμος: Διάνοιξη Κανακάρη και Μίνι Περιμε...

Συνάντηση Φούρα αύριο με τον Σταύρο Αρναουτάκη

Ένα σοβαρό εμπόδιο που υπήρχε για την υλοποίηση του έργου της διάνοιξης της Κανακάρη αντιμετωπίστηκε τις προηγούμενες μέρες και πλέον το έργο αποκτά ωριμότητα για την ένταξη του στο ΕΣΠΑ και την χρηματοδότηση του.

Όπως είναι γνωστό υπήρχε σε εκκρεμότητα η καταβολή των αποζημιώσεων για τις ιδιοκτησίες που έχουν απαλλοτριωθεί και μάλιστα χθες, 15 Μαρτίου, εξέπνεε η προθεσμία για την καταβολή τους. Αν, δηλαδή, δεν καταβάλλονταν τα χρήματα των απαλλοτριώσεων ήταν ορατός ο κίνδυνος να αρθούν οι απαλλοτριώσεις και να παρουσιαστεί ανυπέρβλητη εμπλοκή στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου.

"Όλες τις προηγούμενες εβδομάδες υπήρχε σε εξέλιξη μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από τον Δήμαρχο και τις Υπηρεσίας ώστε να εξασφαλιστούν οι χρηματοδοτήσεις για τις απαλλοτριώσεις και έτσι να μπει το έργο σε τροχιά υλοποίησης", ανέφερε πριν λίγο ο Εκπρόσωπος Τύπου της δημοτικής αρχής. Και πρόσθεσε:

"Τελικώς, και με την οικονομική συμμετοχή του Δήμου, εξασφαλίστηκε ποσό 2. 497.000 ευρώ το οποίο και κατεβλήθη ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τις απαλλοτριώσεις.

Αύριο ο Δήμαρχος Ανδρέας Φούρας θα έχει συνάντηση στην Αθήνα με τον Υφυπουργό Οικονομίας κ. Σταύρο Αρναουτάκη ώστε το έργο της διάνοιξης της Κανακάρη να μπει κατά προτεραιότητα στο ΕΣΠΑ και να χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος.

Από την άλλη πλευρά, ύστερα από την επίσκεψη την περασμένη εβδομάδα της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη και την συνεργασία που είχε με τον περιφερειάρχη κ. Τάσο Αποστολόπουλο, γνωρίζετε ότι πλέον μπαίνει σε αυστηρό χρονοδιάγραμμα και η ολοκλήρωση της Μίνι Περιμετρικής.

Η φιλοσοφία της δημοτικής αρχής είναι δεδομένη και ξεκάθαρη. Από την μια πλευρά η διάνοιξη της Κανακάρη, από την άλλη η Μίνι Περιμετρική, ανοίγουν πραγματικά τον δρόμο για την διαχείριση της κυκλοφορίας στην πόλη, για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού και ταυτόχρονα, τα δύο αυτά έργα, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη στο κέντρο της Πάτρας ενός μεγάλου δικτύου πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων. Αυτός είναι ο στόχος και είναι πια απολύτως ορατός και ρεαλιστικός. Απόδοση του κέντρου στους πεζούς αμέσως μόλις υπάρξουν οι προϋποθέσεις για την απομάκρυνση των Ι.Χ. από το κέντρο.

Μάλιστα, τον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την πεζοδρόμηση της Ρήγα Φεραίου, ενώ ως γνωστόν πρόγραμμα πεζοδρόμησης υπάρχει και για την οδό Παντανάσσης".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις