Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Σε απ’ ευθείας μετάδοση οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Πάτρα: Σε απ’ ευθείας μετάδοση οι συνεδρ...

Οι δημότες θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις συζητήσεις μέσω του διαδικτύου

Tην απευθείας διαδικτυακή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, ανακοίνωσε σήμερα η δημοτική Αρχή. Η μετάδοση θα ξεκινήσει από την επόμενη συνεδρίαση του Σώματος, αυτή της Παρασκευής.
Για το θέμα παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη Τύπου η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων κ. Βίβιαν Σαμούρη και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης κ. Ανδρέας Φίλιας.

Η κ. Βίβιαν Σαμούρη στην τοποθέτησή της τόνισε τα εξής:

«Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, να πραγματοποιείται εφεξής, απευθείας διαδικτυακή μετάδοση των συνεδριάσεών του και δη με μηδενικό κόστος, αρχικώς, στοχεύει στην ενδυνάμωση και την υποστήριξη της λεγόμενης ηλεκτρονικής δημοκρατίας και, κατ' επέκταση, στην περαιτέρω ενίσχυση της διαφάνειας - κάτι που στις μέρες μας επιβάλλεται…

Η προαναφερθείσα, νέα υπηρεσία, αποσκοπεί, επιπροσθέτως, στην αναστροφή της επικρατούσας κατάστασης στα κοινά ή, ακριβέστερα, στην πολιτική - με την ευρύτερη έννοια -, η οποία έχει μετατραπεί, εδώ και αρκετά χρόνια, σε... παιχνίδι εξουσίας και επικοινωνίας.

Μέσω της απευθείας μετάδοσης των Δημοτικών Συμβουλίων, όλοι οι συμπολίτες μας θα γνωρίζουν πλέον, άνευ «φίλτρων» και «μεσαζόντων», πώς οι αντιπρόσωποί τους χειρίζονται τα θέματα της πόλης.

Δεδομένων τούτων, καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν -διά μέσου της εν λόγω υπηρεσίας- στη δημόσια ζωή και, ειδικότερα, στα δημοτικά πράγματα. Διότι, κατ' αυτόν τον τρόπο, θα μπορούν να έχουν σαφή και πλήρη γνώση των θεμάτων που αφορούν στην πόλη και θα οδηγούνται σε ορθότερα συμπεράσματα και αποτελεσματικότερες παρεμβάσεις».

Η δήλωση του κ. Ανδρέα Φίλια, έχει ως εξής:

«Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης, έχει την εποπτεία υλοποίησης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για διαδικτυακή μετάδοση των συνεδριάσεων.

Η Δημοτική Αρχή από την αρχή της θητείας της, εξέταζε τη δυνατότητα για μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω διαδικτύου.

Έχοντας ως γνώμονα τη δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και κατ’ επέκταση ο Δήμος, στόχος μας ήταν αυτό να γίνει με  το ελάχιστο δυνατό κόστος.
Αξιοποιώντας λοιπόν τη νέα υπηρεσία  ΣΥΖΕΥΞΙΣ για live video streaming για τους φορείς του δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι, που ανακοινώθηκε το δεύτερο εξάμηνο του 2011, ο Δήμος Πατρέων έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας, η οποία ξεκινά από σήμερα, Τετάρτη 01/02/2012,  χωρίς κάποια οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο.

Έτσι, οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα μέσω του συνδέσμου που βρίσκεται στη αρχική σελίδα της πύλης του Δήμου να παρακολουθήσουν ζωντανά τις συνεδριάσεις του ΔΣ.

(Μπαίνουμε στη σελίδα www.patras.gr. Στο μενού επιλογών στο αριστερό μέρος, κάτω από την κατηγορία «ΚΑΤΟΙΚΟΙ» επιλέγεται ο σύνδεσμος «ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΣ»).

Αυτό σε ό,τι αφορά την πρώτη φάση, διότι θα υπάρξει και δεύτερη, που θα αφορά στην αποθήκευση των συνεδριάσεων.

Εκείνο δηλαδή που εξετάζουμε είναι να διατίθεται και υπηρεσία μαγνητοσκόπησης και video on demand για τις αποθηκευμένες ροές, προκειμένου να μπορεί ο πολίτης να παρακολουθήσει και παλαιότερες συνεδριάσεις, κάτι που όπως έχει ανακοινωθεί από το ΣΥΖΕΥΞΙΣ θα υποστηρίζεται σύντομα».

Το «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» είναι ένα έργο του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (ΥΠΕΣΔΔΑ), με το οποίο επιδιώκεται η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός της τηλεπικοινωνιακής υποδομής του Δημόσιου Τομέα.

Πρόκειται για ένα δίκτυο πρόσβασης και κορμού για τους φορείς του Δημοσίου, με σκοπό να καλύψει όλες τις ανάγκες για τη μεταξύ τους επικοινωνία με  Τηλεφωνία (τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους φορείς), Δεδομένα (επικοινωνία υπολογιστών - Internet) και Video (τηλεδιάσκεψη - τηλεεκπαίδευση).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις