Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγρίνιο: Εφυγαν οι δύο μπροστινοί τροχοί από περιπολικό εν κινήσει!

Αγρίνιο: Εφυγαν οι δύο μπροστινοί τροχοί...

Απο θαύμα σώθηκε το πλήρωμα

Σε εν κινήσει περιπολικό στο Αγρίνιο έφυγαν οι δύο μπροστινοί τροχοί! Το ενδεχόμενο κατασκευαστικού λάθους θα ερευνήσουν οι ειδικοί.

Αναμένει το πόρισμα από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ η τοπική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, θορυβημένη από το συμβάν, αφού σύμφωνα με την εφημερίδα «Συνείδηση», από θαύμα σώθηκε το πλήρωμα του περιπολικού, που ευτυχώς εκείνη την ώρα, κινούταν με εξαιρετικά χαμηλή ταχύτητα.

Οι αστυνομικοί υπάλληλοι κινδυνεύουν καθημερινά. Έχουν να αντιμετωπίσουν χίλιες δυο καταστάσεις που μπορεί να αφορούν απ’ την απρόβλεπτη αντίδραση ενός πολίτη σε απλό τροχονομικό έλεγχο μέχρι το οργανωμένο έγκλημα και τις ένοπλες ομάδες. Το γνωρίζουν αυτό και το αποδέχονται. Είναι η φύση του επαγγέλματος που επέλεξαν τέτοια. Και με αυτοθυσία, παρά τις εξοντωτικές περικοπές στους μισθούς τους, υπό αντίξοες συνθήκες, πιστοί στο καθήκον και στην υπηρεσία δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό για την τάξη και την ασφάλεια όλων μας. Στην περιοχή μας είχαμε μάλιστα ουκ ολίγες περιπτώσεις τραυματισμών αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος. Ακόμη και δια πυροβολισμού! Επαναλαμβάνουμε όμως ότι οι αστυνομικοί γνωρίζουν και αποδέχονται τους κινδύνους της δουλειάς τους. Εκείνο που δεν αποδέχονται είναι να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα ή και η ίδια τους η ζωή… οδηγώντας απλά ένα από τα εκατοντάδες σαραβαλάκια που υπάρχουν στην ΕΛ.ΑΣ., πολλά απ’ αυτά και στην Αιτωλοακαρνανία. Οχήματα με 400 και 500 χιλιάδες χιλιόμετρα, η συντήρηση των οποίων κοστίζει στο δημόσιο πολύ περισσότερο απ’ όσο θα στοίχιζε η ανανέωση του στόλου. Θυμίζουμε την παλιότερη καταγγελία των αστυνομικών της περιοχής μας για το περιπολικό που… ξεβιδώθηκε το τιμόνι και έμεινε στα χέρια του οδηγού!. Αυτό πριν από χρόνια. Προ ημερών όμως, την περασμένη εβδομάδα, συνέβη κάτι ακόμη πιο επικίνδυνο: Σε εν κινήσει περιπολικό «έφυγαν» και οι δύο μπροστινοί τροχοί!!!

Το θέμα αποκλειστικά αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Συνείδηση».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το πραγματικά απίστευτο συμβάν δεν οφείλεται σε κακή συντήρηση του περιπολικού, το οποίο μάλιστα πρόσφατα είχε περάσει από τεχνικό έλεγχο, αλλά, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις σε κατασκευαστικό λάθος της αυτοκινητοβιομηχανίας. Κατά πληροφορίες  το συγκεκριμένο περιπολικό παρελήφθη πριν εξαμήνου απ’ την Α.Δ. Ακαρνανίας. Είναι από αυτά που παραχωρήθηκαν και που είχαν χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Σε σύγκριση με άλλα περιπολικά δηλαδή, θεωρούταν σε πολύ καλή κατάσταση. Το πλήρωμά του εκτελούσε βάρδια και επέστρεφε, γύρω στις 5:00 το πρωί, κινούμενο απ’ την εθνική οδό προς την πόλη. Όταν εισήλθε στο Αγρίνιο και λίγο πριν σταματήσει σε φωτεινούς σηματοδότες, με πολύ χαμηλή ταχύτητα δηλαδή, κατά έναν ανεξήγητο τρόπο ξεκλείδωσαν τα ψαλίδια και έφυγαν οι δύο τροχοί (ο ένας μάλιστα κύλησε αρκετά μέτρα μακριά). Κατά τις πρώτες ενδείξεις κάποιο πρόβλημα κατασκευαστικό υπήρχε με την μπίλια στο σύστημα διευθύνσεως. Το εξάρτημα αυτό κοστίζει μόλις 16 ευρώ! Τέτοιου είδους συμβάντα έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν σε αυτοκίνητα ίδιας μάρκας και ίδιου τύπου (ένα στη Ρόδο αν δεν κάνουμε λάθος και 2-3 ακόμη στην Αττική), γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι πρόκειται μάλλον για εργοστασιακό λάθος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις