Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Νίκη για τους "Δεν Πληρώνω το χαράτσι"- Διαταγή αναστολής διακοπής ρεύματος

Ηλεία: Νίκη για τους "Δεν Πληρώνω τ...

Για 20 πολίτες που είχαν προσφύγει νομικά

Το κίνημα «Δεν πληρώνω» γνωστοποιεί την πρώτη σημαντική δικαστική νίκη που επετεύχθη σχετικά με το χαράτσι της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα 23-01-12, κοινοποιήθηκε από την Πρόεδρο των Πρωτοδικών η προσωρινή διαταγή αναστολής διακοπής ρεύματος έως την εκδίκαση των ασφαλιστικών για 20 πολίτες που είχαν απευθυνθεί στο ενεργό μέλος και δικηγόρο του κινήματος κ. Δώρα Καλάκου, προκειμένου να ζητήσουν προστασία από τη δικαιοσύνη, για να μην προβεί η ΔΕΗ σε διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του Κινήματος αναφέρουν:

"Η κινηματική μας δράση που αναπτύχθηκε από την πρώτη στιγμή, οι συνελεύσεις της γειτονιάς και περιοχών, η μαζική συμμετοχή του κόσμου στο κίνημά μας, σε συνδυασμό με το δικαστικό αγώνα που πραγματοποιείται σε πανελλαδικό επίπεδο για την αντισυνταγματικότητα του μέτρου και για την προστασία όσων αδυνατούν να πληρώσουν, επιβεβαιώνει ότι ο αγώνας μας και δίκαιος είναι και αναγκαίος.

Καλούμε όλο τον κόσμο να μην πληρώσει το χαράτσι ως μια άμεση πράξη αντίστασης απέναντι στην απάνθρωπη πολιτική της τρόικας και της διορισμένης- μαύρης κυβέρνησης Παπαδήμου, καθώς και ως μια ουσιαστική πράξη αλληλεγγύης απέναντι σε ένα μεγάλο κομμάτι των συνανθρώπων μας που αδυνατούν να  πληρώσουν.

Με το να  πληρώνει κάποιος το χαράτσι το νομιμοποιεί και αμέσως κάποιος άλλος που αδυνατεί να το πληρώσει, οδηγείται στο σκοτάδι. Δε σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε να οργανώνουμε τη δράση μας και καλούμε όλους τους πολίτες την Τετάρτη 25/01/2012 στο Εργατικό Κέντρο Πύργου και ώρα 7:00μ.μ."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις