Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στο ρυθμό του καρναβαλιού από σήμερα η Πάτρα - Eκδηλώσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ - ΦΩΤΟ

Στο ρυθμό του καρναβαλιού από σήμερα η Π...

Στο καρναβαλικό κλίμα μπαίνει η πόλη

21:25 Σε εξέλιξη βρίσκεται ο προγραμματισμένος Samatas των «Αγανακτισμένων Καρναβαλιστών» της Πάτρας με βαλκανικές μουσικές στην πλατεία Γεωργίου.

20:45 Πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό της καρναβαλικής Πάτρας.

20:33 Ξεκίνησε πριν από λίγο, με το τραγούδι «μου χρωστά δεν σου χρωστάω», το σατυρικό δρώμενο των καρναβαλιστών που έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Γεωργίου. Η βροχή δεν φαίνεται να τους πτοεί.

19:55 Σε εξέλιξη η μίνι παρέλαση Πατρινών Καρναβαλιστών από την πλ. Όλγας προς την πλ. Γεωργίου. Πολύ κέφι και μουσική τα βασικά χαρακτηριστικά της πρωτοβουλίας τους. Προπορεύονται συμπολίτες με τύμπανα, ακολουθεί το "μουσικό λεωφορείο" και αρκετοί μεταμφιεσμένοι Πατρινοί με τα παιδιά τους.

19:48 Συγκεντρώνονται αυτή την ώρα στην πλατεία Όλγας τα μέλη πληρωμάτων του Κρυμμένου Θησαυρού τα οποία λίγο αργότερα θα μεταβούν στην πλατεία Γεωργίου με στόχο να «κικιρήξουν» τη δική τους έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού. Οι Καρναβαλιστές είναι ντυμένοι με στολές παλαιότερων παρελάσεων ενώ τον ρυθμό του κεφιού δίνει ένα λεωφορείο με ηχεία από το οποίο ακούγονται καρναβαλικά τραγούδια.

Στην πλ. Γεωργίου θα παρουσιάσουν το δικό τους σατυρικό δρώμενο που έχει βασιστεί σε ιδέα του γνωστού καρναβαλιστή Σταύρου Γκουρνέλου, καθώς και άλλων καρναβαλιστών.

17:30 Η Πάτρα με τη μακραίωνη παράδοση του καρναβαλιού της μπήκε και επίσημα σήμερα στο ρυθμό της αποκριάς, με την τελετή έναρξης, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ημέρα, αντιπαρατάσσοντας στη θλίψη του Μνημονίου, τη χαρά, το κέφι και τη δημιουργία. Οι εκδηλώσεις της τελετής ξεκίνησαν από το πρωί στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας και θα συνεχιστούν μέχρι το βράδυ με δρώμενα, που θα γίνουν με πρωτοβουλία καρναβαλιστών και πολιτών.

Την έναρξη του  Πατρινού Καρναβαλιού του 2012 κήρυξε στις 2 το μεσημέρι, από την πλατεία Γεωργίου ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Πάτρα αντιστέκεται και στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας, ενώ έκανε λόγο για αντεπίθεση στη θλίψη και για ένα καρναβάλι αντιμνημονιακό, αλληλέγγυο και αναπτυξιακό.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί και είχαν "απλωθεί" σε διάφορα σημεία της πόλης. Ο Τελάλης με συνοδεία  καρναβαλιστών, η Μπάντα του  Δήμου Πατρέων  και η Μπαντίνα  παιάνισαν γνωστούς αποκριάτικους σκοπούς.

Στον πεζόδρομο της Ρήγα Φερραίου, από την Ερμού έως την Πατρέως,  στήθηκε η Παιδική Καρναβαλούπολη

Παράλληλα, στους πεζόδρομους του κέντρου και στην πλατεία Γεωργίου ξεδιπλώθηκαν δράσεις από φορείς, συλλόγους, ομάδες, σχολές, πληρώματα.

Οι καρναβαλικές πινελιές συμπληρώθηκαν από το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, τις σχολές χορού της πόλης  Χοροδράση, Keepdancing, Dirtydancing και Ελευθερίας Τσαφούλια και καλλιτέχνες δρόμου.

Στη 1.30 προηγήθηκε η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά, το οποίο και θα παραμείνει στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 26 Φεβρουαρίου.

Στις 2 έγινε η επίσημη έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού, από τον Δήμαρχο και ακολούθησε η εμφάνισή  για πρώτη φορά, του ο βασιλιά Καρνάβαλου.

Η σκυτάλη πέρασε στο συγκρότημα “The Burger Project”, που έδωσαν συναυλία στην πλατεία Γεωργίου, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα σειρά έχουν μετά dj's που έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα.

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

17.30 Βόλτα Comedianna στο κέντρο της πόλης

18.30 Ελεύθερα Δρώμενα πρωτοβουλίας πολιτών και καρναβαλιστών στο κέντρο της πόλης

21.00 Samatas «Αγανακτισμένων Καρναβαλιστών» με βαλκανικές μουσικές στην πλατεία Γεωργίου.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture