Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

O Eορτασμός του Αγίου Αθανασίου στην Χαλανδρίτσα

O Eορτασμός του Αγίου Αθανασίου στην Χαλανδρίτσα

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε ο πολιούχος της Κωμόπολης

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Χαλανδρίτσα η ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Αθανασίου του μεγάλου, πολιούχου της ως άνω κωμοπόλεως. Την παραμονή ετελέσθη ο μέγας εσπερινός στον οποίο τον θείο λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Γερβάσιος Παρακεντές, ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως Πατρών.

Ανήμερα ετέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ο οποίος εκήρυξε και τον θείο λόγο, αναφερθείς στους ιερούς υπέρ της ευσεβείας και της αληθείας αγώνας των μεγάλων πατέρων της Εκκλησίας μας Αθανασίου και  Κυρίλλου.

Μίλησε για το Δόγμα της Εκκλησίας, τα όρια τα οποία έχει θέσει η Εκκλησία και έξω από τα οποία δεν δυνάμεθα να σωθούμε. Ανεφέρθη και στους ιερούς Κανόνας και στο απόλυτο και υποχρεωτικό κύρος που έχουν οι αλήθειες της πίστεως μας  για την σωτηρία μας.

Ανεφέρθη επίσης στο πνεύμα του θρησκευτικού συγκρητισμού το οποίο υπάρχει σήμερα, στην προσπάθεια ισοπεδώσεως που καταβάλλεται κάνουν και τέλος στην ανάγκη να αγωνισθούμε για την διατήρηση αλώβητης και ανόθευτης της αγίας και αμωμήτου ημών πίστεως.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε πρωτοπρεσβύτερο, τον επί 42χρόνια εφημέριο του Ναού, π. Νικόλαο Μαυροειδή, τον οποίο επήνεσε για το εκκλησιαστικό του ήθος και τον ευχαρίστησε για την πολυετή προσφορά του στην αγία μας Εκκλησία. Στον π. Νικόλαο, ο Σεβασμιώτατος, ευχήθηκε να συνεχίση να υπηρετή το ιερό θυσιαστήριο εις έτη πολλά και ευλογημένα παρά Κυρίου.

Επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίτσας

Μετά την Θεία Λειτουργία στον πανηγυριζόντα Ιερό του Αγίου Αθανασίου Χαλανδρίτσας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, επεσκέφθη το Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίτσας και ευχήθηκε τα δέοντα στον Διοικητή και σε όλες τις υπηρεσίες στο τμήμα, για το νέο έτος.

Ο Σεβασμιώτατος είχε εγκάρδια συνομιλία με τους Αστυνομικούς, τους οποίους ευχαρίστησε για τις πολύτιμες υπηρεσίες και τον προσσφορά τους στον τόπο μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις