Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Για νέα αναβολή οδεύει η προφυλάκιση του Εφραίμ - Αναμένεται η ιατρική γνωμάτευση

Για νέα αναβολή οδεύει η προφυλάκιση του...

Ο γιατρός που τον παρακολουθεί στο κελί του εκτίμησε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα είναι σε θέση να μεταφερθεί αύριο Δευτέρα με πλωτό μέσο ή ελικόπτερο

Έληξε στις 16:00  η προθεσμία εκτέλεσης του εντάλματος σύλληψης του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, o οποίος λόγω προβλημάτων υγείας δεν έχει οδηγηθεί στη φυλακή, αλλά φρουρείται κλινήρης στο κελί του. Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών Κωνσταντίνος Δοκουσλής, που τον εξέτασε το πρωί δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει περαιτέρω βελτίωση.

«Διαπίστωσα ότι εμφανίζει ύφεση η λοίμωξη του αναπνευστικού που τον ταλαιπωρούσε και έχουν βελτιωθεί τα συμπτώματα της δισκοπάθειάς του», δήλωσε ο κ. Δοκουσλής, ο οποίος εκτίμησε ότι αύριο κατά πάσα πιθανότητα, ο ηγούμενος θα μπορεί να μεταφερθεί με πλωτό μέσο ή ελικόπτερο.

«Ωστόσο», πρόσθεσε, «αυτό θα καθορισθεί σε νεώτερη εξέταση, νωρίς το απόγευμα».

Η ιατρική γνωμάτευση, από την οποία θα κριθεί αν η μεταγωγή του ηγούμενου στις φυλακές θα πάρει νέα αναβολή, αναμένεται να ανακοινωθεί σε λίγη ώρα.

Στο μεταξύ, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση αναμένεται να λάβει επίσημη θέση για το ζήτημα η ιερά επιστασία του Αγίου Όρους, ενώ την ίδια ώρα κορυφώνονται οι αντιδράσεις για τις επικρίσεις που διατύπωσε η ρωσική εκκλησία, με τους δικαστές να κάνουν λόγο για ανοικτή παρέμβαση στην ελληνική δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου αναφέρει σε σημερινή γραπτή του δήλωση, ότι θεωρεί ατυχή την κριτική που ασκείται από φορείς ξένης χώρας, αλλά και από παράγοντες εντός Ελλάδας και συνεχίζει, λέγοντας ότι «πρέπει να είναι προσεκτικοί όσοι εκφέρουν γνώμη», καθώς, συμπληρώνει, δεν έχουν γνώση της δικογραφίας.

Παράλληλα, κρατά αποστάσεις από την απόφαση προφυλάκισης που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η κράτηση πρέπει να διατάσσεται ως εξαιρετικό μέτρο με μεγάλη προσοχή και φειδώ.

Σκοπιμότητες «βλέπει» ο Γ. Καρατζαφέρης

Εξάλλου, με εντολή του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, στη Μονή έχει μεταβεί ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Κυριάκος Βελόπουλος.

Σε σημερινή του δήλωση ο κ. Καρατζαφέρης «βλέπει» σκοπιμότητες πίσω από την απόφαση προφυλάκισης του Εφραίμ.

Οπως αναφέρει, «η απόφαση για τον Εφραίμ, είναι έμφορτος ημεδαπών και αλλοδαπών σκοπιμοτήτων. Η δικαιοσύνη πρέπει να πείθει τον κόσμο. Είναι μεν ανεξάρτητη, αδέσμευτη και ανεπηρέαστη. Όμως, πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι ορισμένες αποφάσεις αλληλοσυγκρούονται.

«Πρεμούρα για να μπει παραμονή των Χριστουγέννων φυλακή ο Εφραίμ, ελεύθεροι πολλοί από αυτούς που έχουν διασπαθίσει το χρήμα του ελληνικού λαού», παρατηρεί ο κ. Καρατζαφέρης και καταλήγει πως «κάποια πράγματα πρέπει να ορθοτομούν τον λόγο και την πράξη».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις