Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τι σηματοδοτεί η αποψινή συνάντηση… κορυφής Τσίπρα – Σακοράφα στην Πάτρα

Τι σηματοδοτεί η αποψινή συνάντηση… κορυ...

Όλα δείχνουν ότι η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ βουλευτής οδεύει σε… γάμο με τον ΣΥΡΙΖΑ

Στο πλαίσιο της συγκρότησης αντιμνημονιακού μετώπου, με στόχο τη διεκδίκηση της εξουσίας από τα αριστερά, εντάσσεται η συνάντηση... κορυφής στην Πάτρα του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα, του ιστορικού στελέχους της ανανεωτικής Αριστεράς και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μ. Γλέζου και της ανεξάρτητης βουλευτού η οποία προέρχεται από το ΠαΣοΚ κυρίας Σοφίας Σακοράφα. Και οι τρεις θα μιλήσουν σε πολιτική εκδήλωση που οργανώνει η Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, απόψε στις 7.30 μ.μ., στο κινηματοθέατρο "ΠΑΝΘΕΟΝ".

Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία η συμμετοχή της κυρίας Σακοράφας σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το τελευταίο διάστημα έχει αποδεχτεί να είναι ομιλήτρια σε ουκ ολίγες εκδηλώσεις του χώρου της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Μάλιστα, σε λίγες ημέρες (7 Δεκεμβρίου) η Τοπική Επιτροπή Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί πολιτική εκδήλωση-Συζήτηση με θέμα: «Λύση υπάρχει, είναι αριστερά", στην οποία μετέχουν η κυρία Σακοράφα, ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ κ. Δ. Βίτσας, το μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Θεωνάς - χαιρετισμό θα απευθύνει ο συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κ. Αθανασίου.

Όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στο χώρο έχουν καταγράψει και την ομιλία της κυρίας Σακοράφα σε εκδήλωση που διοργάνωσε, τέλος Νοεμβρίου, η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΣΥΝ , στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής της θεσσαλικής πόλης.

Εκεί έγινε παρουσίαση του βιβλίου «Χωρίς επιστροφή - Από τον Κέυνς στη Θάτσερ. Καπιταλιστικές Κρίσεις, κοινωνικές ανάγκες, σοσιαλισμός» που έγραψαν δυο στελέχη του ΣΥΝ, ο οικονομολόγος κ. Χρ. Λάσκος και ο πανεπιστημιακός κ. Ευκλ.Τσακαλώτος. Η ανεξάρτητη βουλευτής μίλησε για την ανάγκη συγκρότησης ενός μετώπου δυνάμεων κατά του μνημονίου και των πολιτικών λιτότητας.

Η σύσφιξη των σχέσεων της κυρίας Σακοράφα με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον λάβει χαρακτηριστικά πολιτικής συνεννόησης και, όπως λένε στελέχη από το επιτελείο του ΣΥΝ, ενδέχεται να εξελιχθεί και σε εκλογική συνεργασία.

Μάλιστα, στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας και η κυρία Σακοράφα αναπτύσσουν κοινοβουλευτική δράση από κοινού, όπως έγινε την Πέμπτη οπότε κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών με θέμα: «Η κυβέρνηση υποχρεούται να σεβαστεί και να εφαρμόσει την κοινοτική νομοθεσία για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο κείμενο προβάλλουν την απάντηση του Επιτρόπου Ενέργειας, κ. Γκίντερ Έτινγκερ, στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Ν. Χουντή, ως «μια πρώτη δικαίωση στον πολύπλευρο αγώνα που κάνουμε για να καταργήσουμε το παράνομο και αντισυνταγματικό χαράτσι που έχει συνδεθεί με τα τιμολόγια του ρεύματος στους καταναλωτές και απειλεί τα ελληνικά νοικοκυριά με διακοπή ρεύματος».

Στην κοινή τους ερώτηση ζητούν να μάθουν αν προτίθεται η κυβέρνηση να επισημάνει ότι ακόμα κι αν δεν πληρωθεί για οποιοδήποτε λόγο ο φόρος αλλά πληρωθεί η κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, ο καταναλωτής δεν απειλείται με διακοπή της παροχής.

Επίσης, καλούν την κυβέρνηση να διευκρινίσει ότι ούτε οι ευάλωτες ομάδες, με βάση την κοινοτική νομοθεσία, δεν απειλούνται με διακοπή παροχής, ακόμη κι αν δεν πληρώσουν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, εφόσον δεν έχουν επαρκείς πόρους για την εξόφληση των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Και όχι μόνο. Ο κ. Τσίπρας και η κυρία Σακοράφα ζητούν μέτρα ώστε να υποχρεωθεί η ΔΕΗ να επιστρέψει τους καταβληθέντες φόρους σε όσους πολίτες τους έχουν ήδη πληρώσει και απαιτούν την επιστροφή τους, «αφού παράνομα, εκβιαστικά και τρομοκρατώντας τους ότι θα τους κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα, αναγκάστηκαν να καταβάλλουν και τους φόρους».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις