Faces

  • http://cdn.thebest.gr/media/images/magMain/htutvjpitj4efc96a902520.jpg

Chris Humbert - Ένας Αμερικάνος...στην Αθήνα

Chris Humbert

ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ Δεκέμβριος 2011ΣΕΛ.44

Ξεκίνησε σπουδάζοντας ιστορία, με όνειρο να συνεχίσει στη νομική αλλά τελικά τον κέρδισε ολοκληρωτικά το πόλο, χαρίζοντάς του τον τίτλο του Ολυμπιονίκη το 1992. Και μετά τον κέρδισε η Ελλάδα, η Αννίτα Ναθαναήλ και πρόσφατα η τεχνολογία…
Ο λόγος για τον Αμερικανό Chris Humbert ο οποίος τα τελευταία πέντε χρόνια διευθύνει την PC Express, με πελάτες όπως ο Τζιμπρίλ Σισέ και ο Ραούλ Μπράβο, και η οποία πλέον απέκτησε υποκατάστημα στην Πάτρα. Τον συναντήσαμε σε μια από τις πυκνές του επισκέψεις στην Πάτρα και μας μίλησε για όλα. Για το πόλο και την ιστορική γυμνή φωτογράφηση στο εξώφυλλο του περιοδικού Life αλλά και για την Αννίτα Ναθανήλ την οποία όπως μας εκμυστηρεύθηκε, γνώρισε τυχαία και ο έρωτας τους ήταν κεραυνοβόλος.
Πότε ξεκινήσατε την PC Express (εταιρεία που ειδικεύεται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα ασύρματα δίκτυα) και ποιος ήταν ο επιχειρηματικός σας στόχος;
Ξεκίνησα να σχεδιάζω την εταιρεία PC Express το 2006 και ουσιαστικά προχωρήσαμε στο στήσιμο της το 2007 οπότε και ενοικιάσαμε και δημιουργήσαμε το πρώτο μας κέντρο εξυπηρέτησης πελατών. Ο στόχος μας ήταν να προσφέρουμε επαγγελματική τεχνική υποστήριξη υπολογιστών, επισκευές laptop και Mac, δημιουργία επαγγελματικών δικτύων και υπηρεσίες υπολογιστών. Επίσης έχουμε τη δυνατότητα να πηγαίνουμε στο χώρο των πελατών μας και γρήγορα και επαγγελματικά να επισκευάζουμε τους υπολογιστές, laptop, Mac, κ.α. λύνοντας όλα τα πιθανά τεχνολογικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.
Η εταιρεία PC Express επεκτείνει τη λειτουργία της και αποκτά υποκατάστημα και στην Πάτρα (στο μέγαρο Πανταζή της πλ. Γεωργίου), με συνεργάτη τον Νικόλα Πανταζή. Τι γνωρίζετε για την Πάτρα και την αγορά της, είστε αισιόδοξος ότι θα πάει καλά η PC Express στην περιοχή μας;
Δεν γνωρίζω πολλά για την αγορά της πόλης της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι ο καθένας κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστεί βοήθεια με το κομπιούτερ του, τον φορητό υπολογιστή του, το iPhone του, το Blackberry, το δίκτυο γενικότερα ή κάποιο άλλο γκάτζετ. Αυτό ακριβώς κάνουμε, βοηθάμε τους ανθρώπους! Είχαμε εκατοντάδες πελάτες από την Πάτρα που μας έστελναν τα γκάτζετ τους στο γραφείο μας στην Αθήνα προκειμένου να τα επισκευάσουμε, έτσι θα έλεγα ότι υπάρχει στην περιοχή της Πάτρας μία αγορά στον συγκεκριμένο τομέα. Ο Νίκος Πανταζής είναι ένας πολύ δραστήριος άνθρωπος που ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το αντικείμενο αυτό και πραγματικά θέλει να προσφέρει και να βοηθήσει τους συμπολίτες του που έχουν προβλήματα με τα κομπιούτερ τους και άλλα γκάτζετ. Έχει εκπαιδευτεί στην εταιρεία μας στην Αθήνα και τώρα είναι πανέτοιμος να βοηθήσει τους Πατρινούς να λύσουν τα τεχνολογικά προβλήματά τους. Ξέρω ότι το κατάστημα της Πάτρας θα ξεκινήσει έχοντας τουλάχιστον 3-4 τεχνικούς που θα είναι διαθέσιμοι να προσφέρουν γρήγορη υποστήριξη και εξυπηρέτηση ανάλογη με αυτή της Αθήνας.
Τι σπουδές έχετε κάνει στο φημισμένο πανεπιστήμιο του Berkeley στην Καλιφόρνια;
Για την ακρίβεια σπούδασα ιστορία και σχεδίαζα να συνεχίσω στη νομική αλλά τελικά ακολούθησα το όνειρο μου και έγινα Ολυμπιονίκης αθλητής του πόλο αφήνοντας τις σπουδές της νομικής σε εκκρεμότητα.
Έχετε σχέση καθόλου με την Ελλάδα, έχετε κάποιον συγγενή;
Το μόνο ελληνικό στοιχείο και σχέση μου στην οικογένεια είναι ότι ο αδελφός του πατριού μου έχει παντρευτεί με μία τρίτης γενιάς Ελληνίδα, η οικογένεια της οποίας κατάγεται από την Καλαμάτα.
Ποια είναι η γνώμη σας για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα με τη σοβαρή οικονομική κρίση που έχει ανατρέψει την καθημερινότητα εκατομμυρίων Ελλήνων;
Πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι είχαν δει και διαβλέψει ότι η κρίση ερχόταν αρκετό καιρό πριν. Την ίδια ώρα η ελληνική κυβέρνηση συνέχιζε να δαπανά χρήματα που ουσιαστικά δεν υπήρχαν. Αυτά τα χρήματα όμως έπρεπε να επιστραφούν πίσω. Αν όμως δεν μεριμνήσεις να βρεθούν τα χρήματα ή δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την αποπληρωμή τους τότε φτάνεις στη σημερινή δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα. Θεωρώ ότι κάθε αγορά στον κόσμο έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση συμπεριλαμβανομένης και της αγοράς των κομπιούτερ. Αλλά από την άλλη αν το σκεφτείς διαφορετικά, αυτή η κρίση που βιώνουμε στην ουσία βοηθά τον επιχειρηματικό μας τομέα. Συνήθως στο παρελθόν εάν το κομπιούτερ σου, ο φορητός υπολογιστής σου ή το κινητό σου τηλέφωνο πάλιωνε ή χάλαγε, απλά το πετούσες και αγόραζες ένα νέας τεχνολογίας. Ωστόσο τώρα με την κρίση πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται να επισκευάσουν τυχόν ατέλειες και προβλήματα των παλιότερων τεχνολογικών συσκευών, κάτι που βοηθά σημαντικά τον επιχειρηματικό μας κλάδο.
Πόσο συχνά πηγαίνετε στην Αμερική; Βλέπουμε ότι η κρίση έχει αγγίξει και τις ΗΠΑ, αυτό το περιμένατε;
Προσπαθώ να επισκέπτομαι με την οικογένεια μου τις Ηνωμένες Πολιτείες τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, ωστόσο την περασμένη χρονιά δεν καταφέραμε να πάμε καθώς οι πολλές υποχρεώσεις της δουλειάς με κράτησαν στην Ελλάδα.
Όσον αφορά το σχόλιό σας για την οικονομική κρίση στις ΗΠΑ και αν αυτό το γεγονός με έχει ξαφνιάσει, χμ… δεν θα το έλεγα καθώς πρόκειται τηρουμένων των αναλογιών για μία κατάσταση παρόμοια με αυτή που έχουμε στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση εκεί ξόδευε χρήματα που ποτέ δεν είχε, με αποτέλεσμα να βγει εκτός ελέγχου. Όπως είπα και πριν, εάν ξοδεύεις χρήματα κάποια στιγμή αυτός που στα δάνεισε θα στα ζητήσει πίσω και εάν δεν έχεις να τα ξεπληρώσεις τότε οι δανειστές σου θα σταματήσουν να σε εφοδιάσουν και να σε διευκολύνουν και εσύ θα πρέπει να βρεις πλέον τρόπους να περιορίσεις τις δαπάνες σου.
Υπήρξατε επιτυχημένος πολίστας, μέλος για χρόνια στην εθνική ομάδα πόλο των ΗΠΑ. Τι θυμάστε από εκείνη την περίοδο; Είχατε κατακτήσει και την 4η θέση στην Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης το 1992.
Έπαιζα στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ από την ηλικία των 18 ετών έως τα 30 μου. Ήταν μία μακρά, μεγάλη περίοδος. Αυτό που θυμάμαι έντονα είναι οι φιλίες που είχα δημιουργήσει με τους συναθλητές μου και παίκτες των άλλων ομάδων σε όλο τον κόσμο.
Ασχολείστε σήμερα με το πόλο και γενικά τον υγρό στίβο;
Η αγάπη μου για το πόλο πηγάζει από την αγάπη που έχω γενικά για τον αθλητισμό, το παιχνίδι και τον συναγωνισμό. Οι περισσότεροι παίκτες που με γνωρίζουν, ξέρουν ότι δεν υπήρξα ποτέ μεγάλος φαν της όλης πρακτικής και της προπόνησης του πόλο καθώς το να σηκώνεσαι ένα κρύο, βροχερό πρωινό να βάζεις το μαγιό σου για να πας σε μία κρύα πισίνα και να κολυμπήσεις τουλάχιστον 5 χιλιόμετρα, δεν ήταν και το καλύτερό μου. Έτσι μπορείτε να φανταστείτε ότι αφότου σταμάτησα το πόλο ως επαγγελματίας παίκτης δεν έχω κάνει τίποτε. Όσο για τον τομέα της προπόνησης, δεν θα έλεγα ότι μου ταιριάζει, έκανα λίγο χρέη προπονητή σε παιδιά όταν ακόμη αγωνιζόμουν στην ομάδα και το απόλαυσα πραγματικά αλλά να «κοουτσάρω» μία μεγάλη επαγγελματική ομάδα, να σηκώνομαι πάλι πρωί με τη βροχή και να παρακολουθώ παίκτες να κολυμπούν 5 χιλιόμετρα στην πισίνα, όχι δεν είναι και η καλύτερη ιδέα που θα περνούσε από το μυαλό μου και δεν θα με διασκέδαζε.
Έχει μείνει ιστορική η γυμνή φωτογραφία με τρεις συναθλητές σας στο εξώφυλλο του περίφημου περιοδικού Life Magazine τον Ιούλιο του 1996, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα. Ο τίτλος του περιοδικού ήταν «Naked Power, Amazing Grace». Τι θυμάστε από αυτό το photo shoot και ποιες ήταν οι αντιδράσεις;
Η φωτογράφηση αυτή ήταν μία φανταστική προβολή για το πόλο. Καθένας στις ΗΠΑ μιλούσε εκείνη την περίοδο γι’ αυτές τις φωτογραφίες. Ήταν σίγουρα ένα ρίσκο και αρκετά ριψοκίνδυνο για εκείνη την εποχή να ποζάρουν στο εξώφυλλο ενός περιοδικού γυμνοί άνδρες. Θυμάμαι ότι κάναμε τη φωτογράφηση στο λύκειο του Newport Beach. Στεκόμασταν στην πισίνα γυμνοί, χωρίς τα αθλητικά μαγιό του πόλο και ξαφνικά ακούσαμε το κουδούνι να χτυπάει για διάλειμμα και όλα τα κορίτσια να έρχονται τρέχοντας στην πισίνα για να δουν τι συμβαίνει, οπότε εμείς έπρεπε βιαστικά να καλύψουμε τα απόκρυφα σημεία μας!
Πώς γνωριστήκατε με την μετέπειτα σύζυγό σας, τη γνωστή παρουσιάστρια και μοντέλο Αννίτα Ναθαναήλ με την οποία έχετε αποκτήσει και δύο κορούλες;
Με την Αννίτα γνωριστήκαμε κάπως τυχαία. Κανόνιζε θυμάμαι ένα ραντεβού του πολίστα Αντώνη Βλοντάκη με μία από τις φίλες της και ο Αντώνης μου ζήτησε να έρθω κι εγώ στην παρέα καθώς επρόκειτο να είναι και η Αννίτα. Δεν την είχα ξανασυναντήσει αλλά από την πρώτη στιγμή που κοιταχτήκαμε, «γαντζωθήκαμε» στην κυριολεξία ο ένας στον άλλο. Έντεκα μόλις μέρες αργότερα από εκείνη τη μέρα, αρραβωνιαστήκαμε και έξι μήνες αργότερα παντρευτήκαμε ενώ 10 μήνες μετά ήρθε το πρώτο μας παιδί. Τώρα κοντεύουμε να γιορτάσουμε τη δέκατη επέτειό μας. Έχουμε μία υπέροχη σχέση και έχουμε δημιουργήσει μία φανταστική οικογένεια που δεν θα την αντάλλαζα με τίποτε στον κόσμο!
Πόσο άλλαξε η ζωή σας κάνοντας οικογένεια και πόσο δύσκολο είναι να συνδυάζεις τις επαγγελματικές υποχρεώσεις με την οικογένεια;
Είναι πράγματι το πιο δύσκολο πράγμα διότι δουλεύω 12 ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή και 8 ώρες το Σάββατο έτσι όταν πηγαίνω στο σπίτι νιώθω εξαντλημένος. Αλλά η Αννίτα και τα παιδιά καταλαβαίνουν τη θυσία και τις προσπάθειες που κάνω για να προχωρήσει και να αναπτυχθεί η εταιρεία μου. Θεωρώ πάντως ότι δεν μπορείς να είσαι επιτυχημένος χωρίς σκληρή δουλειά και χωρίς να αφιερώνεις πολύ χρόνο σε αυτήν. Πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας πιστεύουν ότι μπορούν να πετύχουν πολλά πράγματα απλά με το εμφανίζονται στη δουλειά τους, για μένα όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η θεωρία μου είναι ότι χρειάζεται να δουλέψεις πραγματικά σκληρά και να αφιερώσεις πολύ χρόνο για να πετύχεις και να προκόψεις.
Πώς είδατε τη συμμετοχή της Αννίτας Ναθαναήλ στο ριάλιτι του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 «The Real Housewives of Athens»; Η δημοσιοποίηση μέρους της προσωπικής καθημερινής σας ζωής στο σπίτι σας άρεσε ή σας ενόχλησε κάποιες στιγμές;
Έκαναν γυρίσματα γι’αυτό το σώου για μήνες ολόκληρους και τελικά επέλεξαν τα κομμάτια που ήθελαν περισσότερο. Ακριβώς επειδή οι παραγωγοί και το κανάλι επιδίωκαν υψηλές θεαματικότητες, χρησιμοποίησαν τα κομμάτια που ενδεχομένως θα προκαλούσαν τη μεγαλύτερη «διαμάχη», ντόρο και συζήτηση στα μέσα ενημέρωσης. Φαίνεται πάντως ότι όλο αυτό το πράγμα λειτούργησε καθώς το σώου πέτυχε αρκετά υψηλές τηλεθεάσεις.
Τι συμβουλεύετε την Αννίτα Ναθαναήλ η οποία ασχολείται πλέον με τον τομέα της διοργάνωσης εκδηλώσεων;
Σε οτιδήποτε έχει να κάνει με το σχεδιασμό εκδηλώσεων δεν είμαι και ο καλύτερος και ιδανικότερος για να απαντήσω. Για την ακρίβεια η Αννίτα είναι αυτή που με συμβουλεύει όσον αφορά στα σχέδια-ντιζάιν που ετοιμάζουμε στην PC Express. Με έχει βοηθήσει ιδιαίτερα στο σχεδιασμό ιστοσελίδων, λογότυπων αλλά και σε πολλά ακόμα, σχεδόν στα πάντα.
Πώς περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας; Ποιο είναι το αγαπημένο σας μέρος στην Ελλάδα;
Από τη στιγμή που δεν διαθέτω πολύ ελεύθερο χρόνο, το βασικό μου χόμπι είναι να προσπαθώ να αφιερώνω όσο περισσότερο χρόνο γίνεται στην οικογένεια μου. Περνάω πολλές ώρες παίζοντας με τα παιδιά μου, κολυμπώντας, παρακολουθώντας τηλεόραση ή δείχνοντάς τους ότι ο μπαμπάς τους είναι ο καλύτερος παίκτης βίντεο γκέιμ στον κόσμο! Όσο για το αγαπημένο μου μέρος στην Ελλάδα θα ήταν η Μύκονος αλλά η Μύκονος πριν από 10 χρόνια, πριν αρχίσουν να χρεώνουν μία ελληνική σαλάτα 14 ευρώ!

Bookmark and Share

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΚΗΣ ΒΑΒΑΡΟΥΤΑΣΟκτώβριος 2012
ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥΟκτώβριος 2012
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΟΥΡΟΥΣΙΑΟκτώβριος 2012
«Όταν αρρώστησα, βούρκωσα...»Οκτώβριος 2012
ΓΙΟΥΛΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥΙούλιος 2012
ΘΩΜΑΪΣ ΑΠΕΡΓΗΙούλιος 2012
TONIS SFINOSΙούλιος 2012
ΜΙΜΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥΑπρίλιος 2012
Γιάννης ΠαναγιωτόπουλοςΑπρίλιος 2012
ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΡΑΛΛΗΑπρίλιος 2012
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣΑπρίλιος 2012
Όταν η Ηρώ συνάντησε «Ψύχραιμα» τον ΑργύρηΔεκέμβριος 2011
ΤΟΝΙΑ ΑΒΔΕΛΟΠΟΥΛΟΥ - Κάνει την Τέχνη… ΜόδαΔεκέμβριος 2011
Μάνθος & Ανδριάνα - Μαγική βραδιάΟκτώβριος 2011
ΜΙΛΤΟΣ ΓΗΤΑΣ - Κάνει «ανακωχή» μέσω ποίησηςΟκτώβριος 2011
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΚΚΟΤΑ - «Αποφοίτησε» με άρισταΟκτώβριος 2011
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ - Είναι ο επόμενος μεγάλος του θεάτρου Οκτώβριος 2011
ΝΟΡΑ ΔΡΑΚΟΥ - ΚΡΙΣΤΕΛ ΒΟΥΡΝΑ - Τα «δελφίνια» του ΠατραϊκούΟκτώβριος 2011
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΔΑΣ - Μας προσκαλεί σε δείπνοΙούνιος 2011
ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ - Ο Πέτρος & η ΕιρήνηΙούνιος 2011
5 4 3 2 1

news

Λήγει τον Απρίλιο η διορία για το Κτηματολόγιο στην Αχαΐα– Ποιους αφορά, τα δικαιολογητικά, το κόστος και οι περιοχές

Με άγχος αλλά και κόστος για τους πολίτες προχωράει η διαδικασία Κτηματογράφησης του Νομού Αχαΐας καθώς αρκετοί συμπολίτες βρίσκονται προ εκπλήξεων όταν θα πρέπει να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα έγγραφα (συμβόλαια κ.λ.) με αποτέλεσμα να τρέχουν σε υποθηκοφυλακεία και κτηματολόγιο για να τα συγκεντρώσουν. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στη Δυτική Αχαΐα για τα απαιτούμενα έγγραφα το υποθηκοφυλακείο ζη...

περισσότερα
Οκτώβριος 2012

Οκτώμβιος 2012
Εσείς είστε το thebest.gr!

Στείλτε την εκδήλωσή σας στο www.thebest.gr κι εμείς...

Αποστολή εκδήλωσης!