Cover Story

  • http://cdn.thebest.gr/media/images/magMain/obecmsdgnv4ccabaed488ad.jpg

Οι Εκλογες τους πηγαινουν πολύ

ΕΚΛΟΓΕΣ

 Νοέμβριος 2010ΣΕΛ.84

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟ
«Να γίνει η πόλη μας καλύτερη»
«H Πάτρα είναι η πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω με την οικογένειά μου και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά. Δεν πιστεύω ότι η ενασχόληση με τις δημοτικές μας υποθέσεις θα πρέπει να θεωρείται «κομματική υπόθεση». Υπό το πρίσμα αυτό θέλω να συμμετέχω δυναμικά στην προσπάθεια, για να γίνει η πόλη μας καλύτερη, στους τομείς για τους οποίους διαθέτω γνώσεις και εμπειρίες. Ήμουν και παραμένω ένας άνθρωπος που κινείται στο εμπόριο και στην πραγματική οικονομία. Από τη θέση αυτή ζω καθημερινά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της πόλης μου και της ευρύτερης περιοχής. Προβλήματα οικονομικά, αλλά και λειτουργίας της πόλης. Κινούμαι στο ίδιο περιβάλλον, δραστηριοποιούμαι στις ίδιες συνθήκες και με πληγώνουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα που ταλανίζουν τόσο τους εμπόρους συμπολίτες όσο και τους μισθωτούς, τους εργάτες, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους ανθρώπους του μόχθου και της καθημερινής βιοπάλης. Αποφάσισα να παλέψω για όλα αυτά, μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας. Εντάχθηκα στο συνδυασμό του Δημήτρη Κατσικόπουλου, γιατί τον θεωρώ έναν άνθρωπο ικανό, έμπειρο, έντιμο, ειλικρινή, με γνώση και διάθεση να παλέψει για την επίλυση των προβλημάτων και αν χρειαστεί να συγκρουστεί με κατεστημένα και συμφέροντα για να λυθούν αυτά».
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Κώστας Γεωργιόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Τη δεκαετία του 1970 άνοιξε το πρώτο δικό του κατάστημα. Την ίδια εποχή παντρεύτηκε την Αντωνία Κολοκυθά, με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά, την Κατερίνα, τον Τάκη, την Xρυσάνθη και την Ελπίδα. Δουλεύοντας σκληρά κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα δίκτυο έξι καταστημάτων στο χώρο του επίπλου. Ασχολήθηκε ενεργά με τον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών τον οποίο υπηρετεί ως εκλεγμένος Α΄ αντιπρόεδρος, την ΕΣΕΕ και το Επιμελητήριο Αχαΐας. Το 1998 ξεκινά πανελλαδική προσπάθεια και το 2000 ολοκληρώνει τον πρώτο συνεταιρισμό εμπόρων Ελλάδος στον κλάδο των επίπλων και παραμένει πρόεδρος για δέκα έτη. Tο 2004 μαζί με τον δίδυμο αδελφό του Γιάννη, ανακατασκευάζουν και προσφέρουν στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λεύκας, αίθουσα ιδιοκτησίας του, με σκοπό να γίνονται εκδηλώσεις, ομιλίες και σεμινάρια για κοινωνικά θέματα. Tο 2006, μαζί με φίλους του, ιδρύουν τη μη κερδοσκοπική εταιρία «Κέντρο Ανθρωπίνων Σχέσεων», η οποία διοργανώνει ομιλίες, σεμινάρια και εκδηλώσεις για σημαντικά κοινωνικά θέματα. Το 2007 εκδίδει το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Η ζωή είναι τέχνη». Το 2007 αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αιγιάλεια, αναλαμβάνει πρωτοβουλία και παρέχει δωρεάν στρώματα σε όλους τους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, δράση που τίμησε με ιδιαίτερη βράβευση ο νομάρχης Αχαΐας κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος.

ΛΕΝΑ ΚΑΛΕΝΤΖΩΤΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ
«Η κοινωνία,μπροστά από τα κόμματα, απαιτεί σύνθεση»
«Eχω καταθέσει ήδη 8 χρόνια δημοτικής πορείας. Μιας πορείας καθαρής, αγωνιστικής, διεκδικητικής, χωρίς άνωθεν κατευθύνσεις, μιας πορείας με οδηγό μόνο το όφελος των πολιτών και της πόλης μας, σύμφωνα με τη συνείδησή μου, τις εμπειρίες και την επιστημονική μου εξειδίκευση. Με τον Γιάννη, πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο είχα κοινές θέσεις. Η κοινωνία, μπροστά από τα κόμματα, απαιτεί σύνθεση και όχι μοναχικό δρόμο, περνάει στη γνήσια εποχή των πολιτών, με καθαρές προθέσεις και ανεξάρτητη κρίση και σκέψη. Είναι ώρα να κάνουμε υπέρβαση όλοι μαζί, να στείλουμε μήνυμα, γιατί μόνο έτσι θα φέρουμε την ανατροπή σε όσα τόσα χρόνια μας περιφρονούν και μας υποτιμούν, σαν κοινωνία και σαν πόλη. Η παράταξη «Τώρα για την Πάτρα», συσπειρώνει δημιουργικούς ανθρώπους που έχουν υπερβεί τους ξεπερασμένους από τις περιστάσεις κομματικούς διαχωρισμούς, που έχουν συμφωνήσει χωρίς φοβικά σύνδρομα, στην ανάγκη της κοινωνίας για συνεργασία δυνάμεων χωρίς πολιτικό εγωισμό.
Δεν απομακρύνομαι από τις ιδεολογικές και πολιτικές μου αρχές, το ίδιο μαχητική και ανιδιοτελής όπως πάντα, θα δώσω αγώνα μέσα από την παράταξη του Γιάννη Δημαρά με γνώμονα το συμφέρον της πόλης μας. Η μεγάλη Πάτρα που δημιούργησε ο «Καλλικράτης» είναι έτοιμη να κάνει το πιο σημαντικό βήμα. Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Είναι η στιγμή να καταθέσουμε τις δυνάμεις, την εμπειρία και τις γνώσεις μας στο βωμό του μέλλοντος. Και όχι στο σύστημα του παρελθόντος.
Στα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά της πόλης, η ματιά μου είναι στραμμένη στον άνθρωπο και στις ανάγκες του. Έτσι πορεύτηκα κι έτσι θα πορευτώ, με τη δύναμη που μου δίνει η αγάπη και η ψήφος των συμπολιτών μου».
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Λένα Καλεντζώτη γεννήθηκε στην Πάτρα, σύζυγος του αείμνηστου Γιώργου Καλεντζώτη και μητέρα δυο παιδιών. Σπούδασε στο Παρίσι, είναι Αρχιτέκτων μηχανικός (βιοκλιματικός) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με άριστα του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στη «Φιλοσοφία Τέχνης και Πολιτισμού». Μιλάει και γράφει Γαλλικά, Αγγλικά και Ιταλικά. Από το 1983, εργάζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας, είναι μελετήτρια ιδιωτικών και δημοσίων έργων, ενώ από το 1994 διευθύνει την εταιρεία κατασκευής ακινήτων «ΚΑΛΕΝΤΖΩΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ». Έχει διατελέσει Τεχνικός Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, και το 2007 ήταν υποψήφια βουλευτής Αχαΐας με τη Νέα Δημοκρατία. Από το 2008 είναι Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Τοπίου & Περιβάλλοντος. Από το 2002 μέχρι σήμερα είναι Δημοτική σύμβουλος του Δήμου Πατρέων.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΓΚΑΣ
ΥΠΟΨΗΦιΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ
«Στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν χωράνε ταμπέλες»
Πώς προέκυψε η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση;
Ειλικρινά ήταν μια δύσκολη απόφαση για έναν άνθρωπο που δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός. Όταν έχεις τη δική σου επιχείρηση και αγωνίζεσαι καθημερινά σε αυτές τις δύσκολες, για όλους μας συνθήκες, το τελευταίο που έχεις ίσως στο νου σου είναι να δημιουργήσεις περισσότερες ευθύνες. Από τη στιγμή όμως που μου έγινε η πρόταση από τον Γιάννη Δημαρά, δεν μπορούσα να μείνω αμέτοχος. Η υποψηφιότητά μου δείχνει το ενδιαφέρον ενός ενεργού πολίτη που δηλώνει δυναμικό παρών στο όραμα για το νέο Δήμο της Πάτρας.
Ποιες είναι οι προσδοκίες σας;
Ο νέος Δήμος της Πάτρας αποτελεί και επίσημα τον τρίτο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας. Όμως δυστυχώς ακόμα και σήμερα δεν έχει καταφέρει να γίνει ο τρίτος πυλώνας ανάπτυξης μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ο Καλλικρατικός Δήμος της Πάτρας με τα διευρυμένα όρια του, έχει τις προϋποθέσεις να σταθεί στο ρόλο που του αρμόζει σαν πόλος έλξης νέων επενδύσεων για την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, δημιουργώντας έτσι νέες ευκαιρίες απασχόλησης και οικονομικής ανάπτυξης για τους κατοίκους της πόλης μας.
Σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση επιλέξατε να συμμετέχετε με τον συνδυασμό του Γιάννη Δημαρά. Ποιοι είναι οι λόγοι αυτής της επιλογής σας;
Οι απόψεις και το όραμα που έχουμε για την Πάτρα έχουν πολλά κοινά σημεία. Επέλεξα να συμπορευτώ με έναν άνθρωπο που έχει δείξει το πραγματικό του ενδιαφέρον για το νέο Δήμο της Πάτρας χωρίς να περιμένει το χρίσμα από τα κόμματα εξουσίας. Στην τοπική αυτοδιοίκηση αποφασίζουμε για την καθημερινότητά μας, για την ποιότητα της ζωής μας και σε αυτόν τον τομέα δεν χωράνε ταμπέλες, κόμματα και μικροπολιτικά συμφέροντα.
Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς.
Αποφοίτησα από το 4ο Δημοτικό Σχολείο (Πλ. Ομονοίας) και στην συνέχεια από το 3ο Γυμνάσιο - Λύκειο (Πλ. Βουδ). Σπούδασα Πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών και πήρα μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (MSc) στον «Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Έργων Υποδομής» από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας, υπηρέτησα στην Πολεμική Αεροπορία ως Έφεδρος Αξιωματικός στην 111 Π.Μ. (Αγχίαλος) αλλά και στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (Λάρισα). Εργάζομαι ως πολιτικός μηχανικός από το 1997 και από το 2009 είμαι Δ/νων Σύμβουλος της τεχνικής εταιρείας ΛΕΓΚΑΣ Α.Ε., που ειδικεύεται στη διαχείριση και κατασκευή τεχνικών έργων. Παράλληλα από τις αρχές του 2010, δραστηριοποιούμαστε και στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με αντικείμενο τη μελέτη και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ
«Δεν αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική για να γίνω πολιτικός»
Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική;
Δεν αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική για να γίνω πολιτικός. Αγαπώ την πόλη μου. Είμαι κομμάτι της καθημερινότητάς της. Κυκλοφορώ στους δρόμους, στα στενά της. Έρχομαι σε επαφή με τους συμπολίτες μου. Ξέρω τα προβλήματά της όπως όλοι μας και σκέφτομαι απλές λύσεις που μπορούν να προάγουν και όχι να επιφέρουν στασιμότητα.
Τι ήταν αυτό που σας έκανε να συμπορευθείτε με τον Κώστα Χριστόπουλο;
Ο Κώστας Χριστόπουλος έχει τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο επόμενος Δήμαρχος. Είναι αποφασιστικός, δημιουργικός, έχει την εμπειρία και τις γνώσεις που θα επιφέρουν λύσεις. Έχει μαζί του μια δυνατή ομάδα νέων ανθρώπων με όρεξη για δουλειά που θα τις υλοποιήσουν. Όλα αυτά με οδήγησαν να συμπορευτώ με τον Κώστα Χριστόπουλο.
Εάν εκλεγείτε με ποιόν τομέα θα θέλατε να ασχοληθείτε;
Θεωρώ ότι όποιος έχει όρεξη και διάθεση να ασχοληθεί μπορεί να είναι αποδοτικός και αποτελεσματικός σε οποιοδήποτε τομέα του ανατεθεί. Απλά θέλω μια πόλη καθαρή, πράσινη, περιποιημένη χωρίς μισοτελειωμένα έργα που να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής μας.
Υπάρχει κάτι που θεωρείτε ότι πληγώνει την αισθητική της πόλης;
Σε μια πόλη με τόση ιστορία και τέτοια κουλτούρα, η σταδιακή παρακμή της που είναι αποτέλεσμα της αδιαφορίας και της απραξίας των πολιτικών και της ανοχής των πολιτών με κάνει να θλίβομαι. Πιστεύω πως με την κατάλληλη ενημέρωση των πολιτών και τη δράση των «νέων ανθρώπων-πολιτικών» δε θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.
Πώς έχετε εισπράξει μέχρι στιγμής την προεκλογική περίοδο; Πώς σας αντιμετωπίζουν οι ψηφοφόροι, τι σας λένε οι φίλοι σας;
Μου άρεσε η θετική αντιμετώπιση του κόσμου, στην απόφαση μου αυτή. Συνειδητοποιώ ότι ο κόσμος φαίνεται να λειτουργεί προσωποκεντρικά, όπως θα έπρεπε και όχι κομματικά. Οι φίλοι μου ήταν αυτοί που με στήριξαν στην πρώτη απόφαση και που συνεχίζουν να με στηρίζουν και να με ενθαρρύνουν. Ελπίζω ο κόσμος να καταλάβει πώς πρέπει να ψηφίσει σε αυτές τις εκλογές. Η προσήλωση στα χρώματα και στις κομματικές πεποιθήσεις δεν είναι αυτό που θα επιφέρει την ανάπτυξη στην πόλη αλλά η θέληση και η ικανότητα των «νέων ανθρώπων» που οραματίζονται μια «νέα πόλη».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟ
«Γιατί τελικά, το αποτέλεσμα μετράει»
«Για να βγούμε από τη «φτώχεια των ημερών» πρέπει να φύγουμε μπροστά σε ουσία, στόχους και λύσεις.
Οι δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε ας ενεργοποιήσουν περισσότερους προς την κατεύθυνση του να βρεθούν και να εφαρμοστούν ρεαλιστικές λύσεις. Ας κλείσουμε τα αυτιά μας στη στείρα αναζήτηση ενόχων και ας δώσουμε στη νέα εποχή της τοπικής αυτοδιοίκησης ανθρώπους που μπορούν να θέλουν να δουλέψουν με τα εργαλεία του Καλλικράτη.
Ας πάψουμε να παρηγορούμαστε με λογικές τύπου «η προσπάθεια αρκεί» ή «η προσπάθεια βαθμολογείται» και ας είμαστε αρκετά ειλικρινείς για να παραδεχτούμε ότι τελικά «το αποτέλεσμα μετράει».
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Δημήτρης Αλεξίου είναι γιος του Σταμάτη Αλεξίου (τέως Ληξίαρχου Δήμου Πατρέων) και της Δήμητρας Σπυροπούλου (εκπαιδευτικού) γεννήθηκε στην Παραλία Πατρών και μεγάλωσε στην Πάτρα. Αποφοίτησε από το Γ' Γυμνάσιο Αρρένων και είναι Πτυχιούχος Μαθηματικός (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Πληροφορικής στη Γαλλία.
Συμμετέχει στην παραγωγική ζωή της Πάτρας έχοντας 30 χρόνια επαγγελματικής πορείας, προσφέροντας υπηρεσίες σε τέσσερις από τις μεγαλύτερες Βιομηχανικές και Εμπορικές μονάδες της περιοχής.
Παράλληλα, δε, ίδρυσε και οργάνωσε δύο οικογενειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν στο κέντρο της πόλης από το 1993, με την υποστήριξη της οικογένειάς του και αξιόλογων συνεργατών.
Συμμετέχει στα κοινά εκλεγόμενος τα τελευταία 12 χρόνια ως Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Παραλίας με ενασχόληση στον Τομέα Ποιότητας Ζωής και Πολιτισμού. Είναι ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος στην Περιβαλλοντική Λέσχη Αχαΐας. Έχει δε εκλεγεί και συμμετάσχει σε συνδικαλιστικά και αναπτυξιακά όργανα στο χώρο του Τουρισμού στη Δυτική Ελλάδα (Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Αχαΐας και Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας).
Είναι παντρεμένος με την Πέπη Βογιαντζή (Φιλόλογο) και έχει τρία παιδιά την Δήμητρα, τον Σταμάτη και τον Θρασύβουλο.

ΑΛΕΞΗΣ ΣΚΑΡΜΕΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟ
«Ξεκάθαρες ματιές, σχέσεις και θέσεις»
Σ τις κάλπες του Νοεμβρίου και πάλι υποψήφιος;
Και πάλι, όχι. Για δεύτερη φορά υποψήφιος, ναι, σε μια καθοριστική για την Πάτρα και το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης συγκυρία.
Με οδηγό ποιο σκεπτικό;
Λογικές περιθωριοποίησης και αποχωρήσεων ποτέ δεν τις υιοθέτησα, ποτέ δεν με εκφράσανε, πόσο δε τώρα που η πολιτική και το πολιτικό σύστημα βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο.
Συστράτευση ή επιστράτευση η ένταξη στο συνδυασμό του Δ. Κατσικόπουλου «Ενωτική Κίνηση Πάτρας»;
Σε αυτή την απόφαση, την επιλογή θα έλεγα καλύτερα, οδηγός μου ήταν το συμφέρον της πόλης. Συνεπώς η συμμετοχή μου στο συνδυασμό του Δ. Κατσικόπουλου ήταν μονόδρομος. Με γνώμονα αυτή την αρχή η απόφαση ήταν απόφαση συστράτευσης. Άλλωστε οι επιστρατείες είναι για τους απόμαχους.
Κατά τη γνώμη σας στις 7 Νοέμβρη ποιο είναι το ζητούμενο;
Στην αναμέτρηση του Νοεμβρίου το «στοίχημα» δεν είναι μόνο η επιλογή Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου. Το διακύβευμα είναι  η ανάδειξη μιας δημοτικής αρχής που σ’ ένα καθοριστικό σημείο για την «Καλλικρατική» Πάτρα θα διαχειριστεί τις τύχες της πόλης χωρίς «ακροβασίες», πολιτικές «αλχημείες» και νεφελώδεις συνυπάρξεις.
Σε αυτή την κρίσιμη καμπή ο Πολιτισμός πόσο ευάλωτος είναι;
Ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού την τετραετία που φεύγει είχα την ευθύνη της διαχείρισης ενός από τα σημαντικότερα κεφάλαια αυτής της πόλης. Ο Οργανισμός του Καρναβαλιού, η Δραματική Σχολή, το Διεθνές Φεστιβάλ, τα Μαρούδεια, η στήριξη των τοπικών δημιουργών, το ζωντάνεμα των συνοικιών και μια σειρά από δράσεις, αποτέλεσαν τους άξονες πάνω στους οποίους επενδύσαμε για την πόλη. Η τετραετία που έρχεται είναι η τετραετία κατά την οποία δικαιούμαστε να ελπίζουμε πως όλα αυτά η ίδια η πόλη θα τα «αποθησαυρίσει». Αναμφίβολα η οικονομική κατάσταση της χώρας διαμορφώνει νέα δεδομένα. Για μένα το στοίχημα της επόμενης ημέρας είναι να κάνουμε πράξη «περισσότερα με λιγότερα». Και το μπορούμε.
Το μήνυμα πριν την κάλπη;
Ο πολίτης να επιλέξει αυτούς που τους ενώνει η κοινή διάθεση για μια ισχυρή νέα Πάτρα, αυτούς που ενώνουν τις δυνάμεις τους μέσα από ξεκάθαρες ματιές, σχέσεις και θέσεις. Που μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των καιρών και που στέκονται πάντα δίπλα στο δημότη, με αγάπη και κατανόηση.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΓΓΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ
«Πράσινοι, μπλε και κόκκινοι δε χωράνε πια στην τοπική αυτοδιοίκηση»
«Σ την ώριμη ηλικία των 50 και μετά από μια πλούσια σε εμπειρίες κοινωνική και επαγγελματική διαδρομή, είμαι σε θέση να κατανοώ πως πράσινοι, μπλε και κόκκινοι πολιτικοί δε χωράνε πια στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ήρθε η εποχή να επιλέγουμε Δήμαρχο για την πόλη μας, με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια. Και αυτή τη φιλοσοφία κατανόησε πρώτος απ’ όλους και εκφράζει πλήρως σήμερα ο Γιάννης Δημαράς.
Παρακολουθώ την προσωπική του πορεία, καθώς και της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα» κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ο επικεφαλής έχει δείξει έργο, πολιτικό θάρρος και ανθρωπιά ενώ η παράταξη έχει την πιο θετική στάση στο Δημοτικό Συμβούλιο και αποτελείται από μέλη της τοπικής κοινωνίας που όπως, άλλωστε, και ο Γιάννης Δημαράς, είναι ακέραιοι, ευσυνείδητοι και πρωτίστως ανεξάρτητοι και ελεύθεροι πολίτες.
Είναι χαρά μου που συμπορεύομαι με ανθρώπους που βάζουν το καλό της πόλης πάνω από το προσωπικό συμφέρον και τις κομματικές τοποθετήσεις. Και καταθέτω την απόλυτη εμπιστοσύνη μου στον Γιάννη Δημαρά και την παράταξή του για την επίτευξη του δύσκολου στόχου του σχεδιασμού του νέου Δήμου Πατρέων, με επιδίωξη την επίλυση των δύσκολων προβλημάτων της Πάτρας μας, όπως το κυκλοφοριακό, το θέμα των σκουπιδιών, η ανυπαρξία χώρων άθλησης για τα παιδιά, η απουσία ποδηλατοδρόμων από την πόλη, η μη πρόσβαση στο θαλάσσιο μέτωπο, ο αναξιοποίητος Χάραδρος και τόσα άλλα».
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Κωνσταντίνος Τρίγγος γεννήθηκε στην Πάτρα. Κατάγεται από το Γηρομέρι Θεσπρωτίας. Είναι 4ης γενιάς αρτοποιός και διατηρεί ένα σύγχρονο αρτοποιείο στην Κολοκοτρώνη 48 στην Πάτρα, συνεχίζοντας τη μακρά οικογενειακή παράδοση. Επίσης, έχει μακρόχρονη συμμετοχή και συνδικαλιστική δράση στα όργανα του κλάδου. Είναι μέλος της Συντεχνίας Αρτοποιών Πάτρας, της οποίας έχει διατελέσει και Πρόεδρος. Είναι εκλεγμένος Αντιπρόσωπος της τοπικής συντεχνίας στην Πανελλήνια Ένωση Αρτοποιών. Διατέλεσε επί 5ετία Πρόεδρος του Εμπορικού Συνεταιρισμού της Συντεχνίας Αρτοποιών Πάτρας.
Άτομο ενεργό και δραστήριο, με ανάλογη συμμετοχή και στην κοινωνική ζωή της Πάτρας. Ασχολείται με την Ιππασία. Υπήρξε επί 20ετία αθλητής, λαμβάνοντας μέρος σε αρκετούς αγώνες, ενώ σήμερα, είναι προπονητής ιππασίας στον Ιππικό Όμιλο Ρίου. Ασχολείται με το Ερασιτεχνικό Θέατρο, συμμετέχοντας ως ηθοποιός στη Θεατρική Ομάδα Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι ενεργό μέλος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πάτρας και Πρόεδρος του Συλλόγου Γηρομεριτών.
Είναι παντρεμένος με τη Δώρα Μαρούδα και έχει 3 παιδιά, την Έλλη, τον Ηλία και τη Μαντώ.

ΧΑΡΙΤΙΝΗ ΚΑΡΛΙΑΥΤΗ - ΣΑΡΔΕΛΙΑΝΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ
«Ας κάνουμε την αγανάκτησή μας δύναμη»
«Χ ρόνια τώρα παρακολουθώ την ακινησία της πόλης που ζω και αγάπησα. Βλέπω τη πόλη μου να μαραζώνει μέρα με τη μέρα. Μια πόλη που κάποτε πρωτοστατούσε στον πολιτισμό, την οικονομία, καταρρέει χρόνο με το χρόνο εξαιτίας του κομματισμού, της ανικανότητας, και του προσωπικού βολέματος των αιρετών της. Αιρετών που μετακινούνται από καρέκλα σε καρέκλα μετατρέποντας την πολιτική και την αυτοδιοίκηση σε επάγγελμα. Αιρετούς που παίζουν ένα θέατρο του παραλόγου. Που κλείνουν τα μάτια στην πραγματικότητα και αρνούνται να δώσουν λύσεις στα αιτήματα του κόσμου που είναι υπαρκτά.
Η αυτοδιοίκηση είναι δημοκρατικός θεσμός. Θεσμός που σκύβει στον πολίτη, που ακούει τα προβλήματά του και προσπαθεί να δώσει λύσεις. Θεσμός που του δίνει φωνή και του παραδίδει το σχεδιασμό του μέλλοντος στα χέρια του. Πράγματα αυτονόητα τα οποία έχουν διαστρεβλώσει.
Ασχολήθηκα με την αυτοδιοίκηση, γιατί δεν θεωρώ δεδομένα, ούτε την βαρβαρότητά μας, ούτε την νοοτροπία μας, ούτε την Πάτρα έτσι όπως την έχουν καταντήσει. Ασχολήθηκα με την αυτοδιοίκηση, γιατί επιθυμώ βαθιά ν’ αλλάξουν τα πράγματα. Δεν εκφράζω φιλοδοξία ούτε προσπαθώ να επαναλαμβάνω κλισέ. Θέλω να ζω με την οικογένειά μου σε μια πόλη που να βαδίζω με τα μάτια ορθάνοικτα, περήφανη και ευχαριστημένη με αυτό που βλέπω και ζω γύρω μου. Συμπορεύθηκα με την παράταξη του Γιάννη Δημαρά από το 2006 διότι πιστεύω ότι μπορεί να συγκρουστεί με το κατεστημένο, αλλά ταυτόχρονα να συζητήσει και να συνθέσει λύσεις και προτάσεις, μέσα από συλλογικές διαδικασίες, που να μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας. Και αυτό το έχει αποδείξει.
Ας κάνουμε την αγανάκτησή μας δύναμη. Και η ώρα είναι ΤΩΡΑ».
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκα στην Πάτρα και σπούδασα στη Θεσσαλονίκη Αγγλική Φιλολογία και μεταπτυχιακά πάνω στη μεθοδολογία διδασκαλίας της Αγγλικής Γλώσσας στο Swan School of English στην Οξφόρδη. Εργάστηκα ως καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας στα ΤΕΙ του Μεσολογγίου και της Πάτρας και για ένα χρόνο στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών στον Τομέα Κοινωνικής Θεωρίας και Ανάλυσης. Το 1993 διορίστηκα στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και υπηρέτησα τα περισσότερα χρόνια στο 16ο Γυμνάσιο Πατρών όπου και υπηρετώ μέχρι σήμερα. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής μου θητείας έχω μετάσχει σε πλήθος ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Υπήρξα αξιολογήτρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τα βιβλία διδασκαλίας Αγγλικής Γλώσσας στο Γυμνάσιο.

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΡΙΒΕΣΗ - ΛΙΑΜΠΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟ
«Τώρα περισσότερο από ποτέ, πρέπει  να μπει μπροστά η νέα γενιά»
«Η προσφορά μου σε ένα δύσκολο κομμάτι, αυτό του τομέα της ψυχολογίας, μου προσέφερε γνώση και εμπειρία, την οποία ευελπιστώ με τη στήριξη των συμπολιτών μου να την μετατρέψω σε παραγωγική και χρήσιμη δράση.
Εργάζομαι επί 4 χρόνια στην Εταιρεία Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παίδων και Ενηλίκων «Ίρις» Αχαΐας και παράλληλα ασκώ την ιδιότητα του ψυχολόγου ως ελεύθερος επαγγελματίας. Υπηρετώ με αυταπάρνηση το χώρο της ψυχικής υγείας, συμμετέχω σε εθελοντικές οργανώσεις και αρθρογραφώ στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο της πόλης μας. Οι αξίες, οι στόχοι και οι ιδέες για να ζήσουμε σε μια καλύτερη πόλη πραγματώνονται μέσα από την ενεργό συμμετοχή και ενασχόληση με τα κοινά. Σε μια εποχή αλλαγών, αβεβαιότητας και απαξίωσης της πολιτικής, ήρθε η ώρα να δείξουμε εμπράκτως ότι και οι νέοι αυτής της πόλης πρέπει να αποτελούν κομμάτι της κοινωνίας και με ήθος να υπηρετούν το συμφέρον της.
Οι νέες προκλήσεις της εποχής μας απαιτούν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, που θα λαμβάνει υπόψη όλες τις δυνατότητες και τις προοπτικές της πόλης μας. Ήρθε η ώρα να φύγουμε μπροστά, να καθορίσουμε στόχους, να δημιουργήσουμε τις υποδομές για την επίτευξη τους και ευκαιρίες για την περαιτέρω ανάπτυξη τους, γιατί οι επιλογές μας σήμερα θα καθορίσουν την Πάτρα του αύριο. Τώρα περισσότερο από ποτέ, πρέπει  να μπει μπροστά και η νέα γενιά. Είναι η δυναμική των νέων που μπορεί να προσφέρει εναλλακτικές προτάσεις, να βρει νέους δρόμους και να χαράξει καινούργιους εκεί που δεν υπάρχουν. Και σε αυτόν τον αγώνα οι νέοι χρειάζονται τη στήριξη όλων των προοδευτικών πολιτών της Πάτρας. Προσωπικά δεσμεύομαι με αίσθημα ευθύνης, με πείσμα και όρεξη για δουλειά, να παραμείνω στρατευμένη σε όλα τα επίπεδα για να κάνουμε πράξη τα όνειρα και τις ελπίδες μας. Για να θέσουμε την πόλη στην υπηρεσία του πολίτη, για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής του, για να καταπολεμήσουμε κάθε είδους διακρίσεις, για να δούμε επιτέλους την πολιτική να ξανακερδίζει το ρόλο της και τις καρδιές του πολίτη και οι πολίτες την αξιοπρέπεια μας αλλά και το χαμένο μας χαμόγελο. Το χαμόγελο που έκανε τη ζωή μας βιώσιμη. Η καθημερινή ευτυχία του πολίτη σε όλους τους τομείς είναι το ποιοτικό στοιχείο που θα πάει την έννοια «προοδευτική διακυβέρνηση» ένα βήμα μπροστά. Δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική πίστη και πολιτική εμπιστοσύνη χωρίς κοινωνική ευτυχία.
Πρέπει οπωσδήποτε λοιπόν να ξαναβρούμε το χαμόγελο μας. Χαμόγελο ελπίδας».

ΝΑΝΑ ΠΑΤΡΩΝΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ
«Με την αθωότητα του εθελοντή»
«Κ οιτάζοντας την Πάτρα από τις σκάλες της Αγίου Νικολάου φαντάζει όμορφη μέσα στα χρώματα του δειλινού. Είναι η Πάτρα των παιδικών μου χρόνων. Γέννημα θρέμμα της Άνω Πόλης αναπολώ τις γειτονιές της, τους δρόμους γεμάτους παιδιά να παίζουν, χωρίς αυτοκίνητα, και όχι εγκαταλελημένη, με μετανάστες, σκουπίδια, μποτιλιαρισμένους δρόμους. Δεν παρελθοντολογώ, αλλά έχοντας ζήσει αυτή την εποχή που η πόλη ήταν ανθρώπινη και παραγωγική έχουμε απαιτήσεις για το παρόν της και το μέλλον της. Στην παράταξη του Γιάννη Δημαρά «Τώρα για την Πάτρα» βρήκα το ρομαντισμό αυτής της άλλης εποχής. Βρήκα ανθρώπους γεμάτους πάθος και όραμα για την πόλη μας, να θέλουν να προσφέρουν όπως και εγώ. Οι περισσότεροι από εμάς είναι πολίτες και όχι πολιτικοί.
Έχουμε την αθωότητα του εθελοντή, το πάθος ενός νέου ανθρώπου, που αγωνίζεται για τα πιστεύω του, τη διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά. Το πρόγραμμά μας είναι φτιαγμένο από ανθρώπους για ανθρώπους χωρίς υπερβολές και ανέφικτους στόχους. Όλοι ξεκινήσαμε έχοντας ένα κύριο στόχο. Να μην είμαστε και να μην γίνουμε σαν όλους αυτούς που κατάντησαν έτσι την πόλη μας.
Ήρθε λοιπόν η ώρα να βοηθήσετε και σεις με την ψήφο σας για να γίνει η πόλη μας αυτό που της αξίζει. Δεν θέλουμε να δώσουμε υποσχέσεις που δεν θα μπορούμε να πραγματοποιήσουμε. Στο χώρο της υγείας και με αντικείμενο το πιο ευαίσθητο κομμάτι της τα παιδιά, όντας παιδίατρος - έχω μάθει να μη λέω ψέματα γιατί τα παιδιά βλέπουν μέσα στην ψυχή σου - θέλω να υποσχεθώ ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να γίνει η πόλη μας καθαρή, ανθρώπινη, παραγωγική. Να γίνει η Πάτρα ξανά η πόλη των παιδικών μου χρόνων με χρώματα, αρώματα και ομορφιές που την έκαναν ξεχωριστή. Η ώρα είναι τώρα!

ΤΑΚΗΣ ΓΚΙΚΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ
«Έχω ένα όνειρο για την πόλη μου»
«Ζούμε στην ομορφότερη πόλη της χώρας μας, που δυστυχώς είναι μια μεγαλούπολη γεμάτη από προβλήματα, καθηλωμένη στο τέλμα της. Η αισθητική της είτε στις εισόδους της, είτε στο παραλιακό μέτωπό της, είτε στην ορεινή της πλευρά, μας πληγώνει. Η λειτουργικότητά της, με το κυκλοφοριακό της χάος, με την ανύπαρκτη συγκοινωνία της, με την υποτυπώδη σηματοδότησή της, με την έλλειψη κοινόχρηστων χώρων, μας δυσκολεύει.
Η έλλειψη κοινωνικών υποδομών, με την ανεργία στο 35% σε παραγωγικές ηλικίες και τους περισσότερους ανασφάλιστους, με 20 χιλιάδες συμπολίτες μας να βρίσκονται σε κατάσταση ακραίας φτώχειας (δεν καλύπτουν απαραίτητες ανάγκες επιβίωσης) και 40 χιλιάδες κάτω από τα όρια της φτώχειας, με έλλειψη βασικών προϋποθέσεων αξιοπρεπούς διαβίωσης και όλους τους υπόλοιπους σε ανασφάλεια και αβεβαιότητα, μας εξοργίζει.
Μια πόλη χωρίς ταυτότητα και απτά δείγματα αναπτυξιακής προοπτικής, είναι μια πόλη που σε μελαγχολεί και σε προβληματίζει, γιατί;
Όλα σε τούτη εδώ την πόλη είναι αφημένα στην τύχη τους λες και δεν είχε ποτέ άρχοντες που να τη διοικούν και να τη φροντίζουν. Πλατείες εγκαταλελημένες, παιδικές χαρές ακατάλληλες, σκουπίδια παντού, δέντρα παραμελημένα, πεζοδρόμια επικίνδυνα για πεζούς. Μια πόλη που τη διοικούν 50 κύριοι που εναλλάσσονται από θέση σε θέση και αξιώματα τα τελευταία 30 χρόνια και βλέπουν την αντικατάστασή τους μόνο μετά το θάνατό τους. Μια πόλη που όμως την αγαπάμε και ζούμε σ’ αυτή  και γι’ αυτό αγωνιζόμαστε να την αλλάξουμε.
Θέλουμε μια πόλη που να δημιουργεί για το καλό όλων μας. Μια πόλη που να μετασχηματίζει θετικά τις αγωνίες και τις ανησυχίες μας προς όφελός των έντιμων πολιτών της.
Μια πόλη αλληλεγγύης, αξιοκρατίας και διαφάνειας που να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους. Μια πόλη που να εμψυχώνει τους πολίτες της να σκέφτονται και να λειτουργούν συλλογικά και να λύνει όλα τα προβλήματά της μόνο με αυτόν τον τρόπο. Μια πόλη που να κρατάει τα παιδιά της, μια πόλη που να εμπνέει τους πολίτες της για την προστασία και το σεβασμό του πράσινου και του περιβάλλοντος. Μια πόλη που να πασχίζει για τους ανέργους της, μια πόλη που να πιστεύει στη νεολαία της και να της προσφέρει τη σκυτάλη για το μέλλον. Μια πόλη που να στηρίζει τους τοπικούς δημιουργούς, τους εμπόρους, τους επαγγελματίες, τους επιστήμονες. Μια πόλη που χτίζεται από την αρχή από τους ίδιους τους πολίτες της. Μια πόλη που να τη θαυμάζουν οι επισκέπτες της.
Αυτή την πόλη οραματιζόμαστε με το Γιάννη Δημαρά και τους 223 συνυποψήφιους μου. Δεν υπάρχει άλλη λύση απέναντι στο τέλμα. Πάμε λοιπόν όλοι μαζί να χτίσουμε μια τέτοια πόλη. Ή τώρα ή ποτέ».

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΝΤΑΡΑΚΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ
«Γιατί είμαι Πατρινός και νοιάζομαι για την πόλη»
«Μ ε ρωτούν όλοι οι φίλοι και γνωστοί μου, γνωρίζοντας την ιδιοσυγκρασία μου και την τάση μου για ανεξαρτησία, γιατί «έμπλεξα» με τα κοινά. Τους απάντησα ότι βαρέθηκα μόνο να γκρινιάζω για την κατάσταση της πόλης μου, δεν μου αρέσει πια να αισθάνομαι ανήμπορος να συνεισφέρω. Κουράστηκα πάνω από όλα να αφήνω άλλους να ασχολούνται και μάλιστα ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται για την πόλη και η θητεία τους το μόνο που εξυπηρετεί είναι τα συμφέροντά τους. Βαρέθηκα να «κάθομαι στον καναπέ».
Αλλά γιατί με τον Δημαρά; Μπαίνοντας στην κίνηση πριν από 4,5 χρόνια και συμμετέχοντας από τότε στις τακτικές συναντήσεις, ένιωσα την αγωνία ενός ανθρώπου, του Γιάννη Δημαρά, για την πόλη του και την πορεία της. Διαπίστωσα το άγχος του για την ανεύρεση τρόπων να βελτιωθούν τα πράγματα στην πόλη, όπου εμείς τουλάχιστον ζούμε και αναπνέουμε. Είδα τον εκνευρισμό του, σε μερικές περιπτώσεις, για την αδυναμία της αντιπολίτευσης να πείσει τη Δημοτική Αρχή να πράξει τα αυτονόητα. Με άγγιξε, ιδιαίτερα, η πρακτική αυτού του ανθρώπου που χωρίς καν να με ρωτήσει για τις κομματικές μου καταβολές, το μόνο που με ρώτησε είναι γιατί θέλω να ασχοληθώ. Θυμάμαι ότι του είπα: «Γιατί είμαι Πατρινός και νοιάζομαι για την πόλη» και του ήταν αρκετό. Και από τότε συμμετείχα σε όλες τις συναντήσεις, έχοντας τη δυνατότητα να εκφράζω ελεύθερα την άποψη μου, και να νιώθω ότι κάποιος την ακούει.
Για έναν άνθρωπο σαν και μένα, που δεν έχει κομματικές καταβολές ή μηχανισμούς, η συμμετοχή μου σε μια τέτοια κίνηση, μου έδινε τον ελεύθερο χώρο που χρειαζόμουν, έξω από τα στεγανά των κομματικών διαδικασιών. Η ενασχόλησή μου όλο αυτό τον καιρό, στην κίνηση, μου έδωσε την ελπίδα ότι αν μαζευτούμε αρκετοί τέτοιοι άνθρωποι, νέοι στη νοοτροπία, θα μπορούμε να βοηθήσουμε, ο καθένας από το χώρο του και τις γνώσεις του ώστε να έρθει Τώρα για την Πάτρα, η ώρα της να βγει από την κατάντια και τη μιζέρια που την έφερε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και γενικότερα οι κομματικοί μηχανισμοί.
Όχι μόνο για μας, αλλά κυρίως για τη νέα γενιά και τα παιδιά μας. Οφείλουμε να τους παραδώσουμε μια Πάτρα πιο ανθρώπινη, πιο Ευρωπαϊκή, πιο Δημοκρατική, με Όραμα και Περηφάνια».

ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ (ΝΤΙΑ) ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΤΟΥΜΠΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ
«Να γίνει η περιοχή μας ισότιμη με άλλες περιφέρειες της Ευρώπης»
«Πιστεύω ότι με το νέο θεσμό (Καλλικράτης) δεν έχουμε άλλα περιθώρια πέρα από ένα γρήγορο και συντονισμένο βηματισμό προς την πρόοδο και την ανάπτυξη. Με σχέδιο, όραμα και στρατηγική να γίνει η περιοχή μας ισότιμη με άλλες περιφέρειες της Ευρώπης».
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νότιο Αφρική από Πατρινούς γονείς. Ζει στο Αίγιο από το 1990. Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Γεώργιο Στούμπο και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, την Τώνια και τον Μπάμπη. Έχει σπουδάσει Πληροφορική, Κοινωνικές Επιστήμες και έχει κάνει Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Δραστηριοποιείται σε εμπορικές επιχειρήσεις στο Αίγιο και τον Πύργο. Εκτός από Ελληνικά μιλάει Αγγλικά, Ολλανδικά και Γαλλικά. Πιστεύει στη δια βίου μάθηση και συνεχίζει τις σπουδές της στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Αγγλίας.

ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟ
«Νέες ευκαιρίες ανάπτυξης για την πόλη, αλλά συνάμα και ευθύνες»
«Η   νέα αυτοδιοικητική πραγματικότητα που διαμορφώνεται λόγω Καλλικράτη δημιουργεί νέες ευκαιρίες ανάπτυξης για την πόλη μας, αλλά συνάμα και ευθύνες εκ μέρους των ανθρώπων που θα κληθούν μέσω των επερχόμενων εκλογών να διαχειριστούν τη νέα αυτή μεταβατική κατάσταση. Κίνητρό μου, για την απόφαση συμμετοχής στα κοινά, είναι η αγάπη μου για την πόλη που μεγάλωσα και ζω με την οικογένειά μου, ώστε να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις, όπως κάνω στην προσωπική μου οικογενειακή και επαγγελματική ζωή, με ήθος, αποφασιστικότητα, με ανοιχτό και προοδευτικό πνεύμα, στην προσπάθεια ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας στο διευρυμένο δήμο, αλλά και να σχεδιάσουμε με ανανεωμένες, φρέσκιες ιδέες ένα καλύτερο αύριο, για εμάς και τα παιδιά μας. Με γνώμονα τα ανωτέρω, συμμετέχω στην «Ενωτική Κίνηση Πάτρας» με επικεφαλής τον Δημήτρη Κατσικόπουλο, ο οποίος αποδεδειγμένα διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, αλλά και τη βούληση και το σθένος να κάνει πράξη ένα νέο όραμα για τον Καλλικρατικό Δήμο Πατρέων. Για μια προοπτική για το νέο δήμο ενωτική, χωρίς αγκυλώσεις και διαχωρισμούς, για τη δημιουργία ενός νέου κινήματος ενεργούς συμμετοχής του συνόλου των πολιτών, με δημιουργικές προτάσεις από όλους για τα προβλήματα της καθημερινότητας σε όλες τις συνοικίες του νέου δήμου.
Έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες ώστε να είναι κοινή πεποίθηση όλων ότι «Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Σοφία Γιαννοπούλου γεννήθηκε στο West Chester της Pennsylvania στις ΗΠΑ και μεγάλωσε στην Πάτρα. Αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Πατρών. Είναι πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχιούχος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Ιταλικά. Το πρώτο συγγραφικό της έργο, ψυχολογικό μυθιστόρημα με τίτλο «Το Σπίτι με τους Πέτρινους Αετούς», είναι υπό έκδοση από τον εκδοτικό οίκο «Μοντέρνοι Καιροί».
Ζει με το σύζυγό της και τις δυο τους κόρες στην περιοχή του Σκαγιοπουλείου, όπου λειτουργεί και το ιδιωτικό της οδοντιατρείο.
Στοιχεία Επικοινωνίας:
Τηλ. 6987230051, Email: [email protected]
Χειρουργός Οδοντίατρος, Ιατρός, Συγγραφέας

ΗΡΩ ΚΟΥΝΑΒΗ - ΣΠΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ
«Η Ιστορία γράφεται από τους παρόντες»
«Π άντα είχα την απορία γιατί κάποιος ασχολείται με την πολιτική. Γιατί, δηλαδή, να υποβάλει τον εαυτό του και τους δικούς του ανθρώπους σε μια κουραστική και επίπονη διαδικασία, να κάνει τη ζωή του διάφανη και τις απόψεις του δημόσιο θέμα; Γιατί να μπει σε μια διαδικασία συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων, ειδικά σε μια εποχή που οι εντάσεις και η κρίση δημιουργούν αδιέξοδα και δυσεπίλυτα προβλήματα; Μα, ακριβώς για όλους αυτούς τους λόγους και για έναν παραπάνω. Αν όλοι κάνουμε στην άκρη, αν όλοι αδιαφορήσουμε, βολεμένοι στο δικό μας μικρόκοσμο, ποιος θα αναλάβει να σηκώσει το βάρος για το αύριο; Ποιος θα αναλάβει να σηκώσει τα μανίκια και να δώσει λίγο από το πάθος του, τις ιδέες του, τις γνώσεις και την ευαισθησία του;
Φίλες και φίλοι.
Δεν μπορούμε πια να μένουμε απαθείς παρατηρητές και να αφήνουμε άλλους επιτήδειους και επαγγελματίες της πολιτικής να μιλάνε για μας, να σκέπτονται για λογαριασμό μας, να σχεδιάζουν το μέλλον των παιδιών μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε ένα μεγάλο Παρών. Να συμμετέχουμε, να σχεδιάσουμε τη Νέα Πάτρα, τη Νέα Πόλη. Ο Καλλικράτης φέρνει σημαντικές αλλαγές, δημιουργώντας ένα μεγάλο δήμο, τον τρίτο μεγαλύτερο στη χώρα μας. Οι δήμοι που εντάσσονται, όπως ο Δήμος Ρίου, αλλά και κάθε άλλη νέα περιοχή, πρέπει να δημιουργήσουν ένα αρμονικό σύνολο, μιας φιλόξενης πόλης, που θα μας κάνει περήφανους. Ταυτόχρονα όμως κάθε περιοχή πρέπει να διατηρήσει και να τονώσει θα θετικά της σημεία και να μην απορροφηθεί σε ένα αχανές και απρόσωπο δημοτικό κατασκεύασμα. Οφείλουμε να κρατήσουμε όλα εκείνα τα σημεία που κάνουν το Ρίο έναν εξαίρετο τόπο για να ζεις, να μεγαλώνεις τα παιδιά σου, να δραστηριοποιείσαι επαγγελματικά και κοινωνικά. Να διαφυλάξουμε και να δυναμώσουμε τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού.
Σε αυτόν τον αγώνα σας καλώ και σας προσκαλώ να μου δώσετε τη δύναμη και τη στήριξή σας, ενισχύοντας τόσο το συνδυασμό Νέοι Άνθρωποι - Νέα Πόλη του Κώστα Χριστόπουλου, όσο και εμένα προσωπικά. Επικοινωνήστε μαζί μου, για να οργανώσουμε καλύτερα τις δράσεις και τις προσπάθειές μας, στα τηλέφωνα 2610 426 000, ή στο [email protected]
Γιατί με τη δική σας δύναμη, με τη δική σας ψήφο, η φωνή μας θα έχει δύναμη και αποτέλεσμα».
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Ηρώ Κουνάβη - Σπεντζοπούλου γεννήθηκε το 1975 στην Πάτρα, κόρη του παλιού ποδοσφαιριστή της Παναχαϊκής Δημήτρη Σπεντζόπουλου. Είναι υπεύθυνη του τμήματος Επικοινωνίας ναυτιλιακού πρακτορείου της Πάτρας. Είναι μέλος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ».

Bookmark and Share

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΝΙΚΟΣ & ΤΑΣΙΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥΟκτώβριος 2012
ΧΑΡΑ ΠΑΝΤΑΖΑΤΟΥ – ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΙούλιος 2012
ΧΡΗΣΤΟΣ ΨΑΡΙΑΔΗΣΑπρίλιος 2012
ΑΡΤΕΜΙΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ - Περιμένει ΓιοΔεκέμβριος 2011
ΗΛΙΑΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - H Star της Πάτρας Οκτώβριος 2011
ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΣΣΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΝΗΣ - «Λουξαρουν» ταχύτηταΙούνιος 2011
ΝIKOS APOSTOLOPOULOS - «Ο Nikos ντύνεται γαμπρός»Απρίλιος 2011
ΑΘΗΝΑ ΜΑΞΙΜΟΥ & ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΕΙΛΑΚΗΣ - Επιστρέφουν στον τόπο του...ευτυχήματοςΦεβρουάριος 2011
ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΚΟΥΚΙΟΥ - Η Σία θέλει να παντρευτείΔεκέμβριος 2010
Γιώργος Κιμούλης εναντίον Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη ή Milo Tindle VS Andrew WykeΣεπτέμβριος 2010
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΣΙούλιος 2010
ΜΑΡΙΑ ΦΛΩΡΑΤΟΥΙούνιος 2010
Χρήστος ΛούληςΜάϊος 2010
ΝΙΝΑ ΛΟΤΣΑΡΗΑπρίλιος 2010
Ζεν πρεμιέ παίκτης - ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΙΤΣΕΛΗΣΜάρτιος 2010
ΕΦΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ - First LadyΦεβρουάριος 2010
Καρέ της... ΝτάμαςΔεκέμβριος 2009
Όλα στον αέραΝοέμβριος 2009
ΗΡΩ ΛΕΧΟΥΡΙΤΗ «Έτσι είμαι εγώ…» Οκτώβριος 2009
Κατσικόπουλος-Φούρας οδηγούν το Super RallyΣεπτέμβριος 2009
2 1

news

Τα τρία παιδιά του ιδιοκτήτη του ASOS και πιο πλούσιου ανθρώπου της Δανίας, νεκρά στη Σρι Λάνκα

Τα τρία από τα τέσσερα παιδιά του Δανού δισεκατομμυριούχου Αντερς Χολς Πόβλσεν έχασαν τη ζωή τους στις βομβιστικές επιθέσεις της Σρι Λάνκα, όπως επιβεβαίωσε σήμερα εκπρόσωπος στο BBC. Η οικογένεια επισκεπτόταν τη χώρα για τις διακοπές του Πάσχα. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποια από τα παιδιά της οικογένειας έχασαν τη ζωή τους.Πριν από μερικές ημέρες, η μία κόρη του Χολς Πόβλσεν ανέβασε μια φωτο...

περισσότερα
Οκτώβριος 2012

Οκτώμβιος 2012
Εσείς είστε το thebest.gr!

Στείλτε την εκδήλωσή σας στο www.thebest.gr κι εμείς...

Αποστολή εκδήλωσης!