Cover Story

  • http://cdn.thebest.gr/media/images/magMain/bsagtqepwf4c160314bb7a6.jpg

ΜΑΡΙΑ ΦΛΩΡΑΤΟΥ

Η πρεμιέρα της Μάριας

ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΝΤΟΥΚΑ Ιούνιος 2010ΣΕΛ.70

Η Μάρια Φλωράτου είναι από αυτές τις περιπτώσεις ανθρώπων που μόλις μπουν σε ένα δωμάτιο όλοι γυρίζουν να την κοιτάξουν. Όχι μόνο λόγω ύψους. Με ορμή σίφουνα και πολλές δόσεις θετικής ενέργειας, είναι προφανές ότι γεννήθηκε χαρούμενη, χειμαρρώδης και αισιόδοξη.
Από την άλλη πλευρά, σκέφτομαι ότι η μοναχοκόρη του Βαγγέλη και της Βούλας Φλωράτου δεν έχει και πολλούς λόγους να απαισιοδοξεί. Είναι νέα, ωραία, ευκατάστατη. Είναι όμως και προσγειωμένη, καλλιεργημένη, διακριτική, ακούραστη (στη φωτογράφηση διαπιστώσαμε ότι διαθέτει αντοχές ντούρασελ) και εκ φύσεως ευγενική. Και κυρίως αυτή την εποχή είναι μαγεμένη από το θέατρο.
ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ «ΔΟΞΑ ΠΑΤΡΙ»
Στο σχολείο ήμουν καλό σπασικλάκι, ποτέ δεν χρειάστηκε να με πιέσουν να διαβάσω. Όταν όμως σπούδαζα στην ΑΣΟΕ στην Αθήνα, δεν ήμουν τελείως focus στο να γίνω οικονομολόγος. Έτυχε να ξεκινήσω διάφορες καλλιτεχνικές ενασχολήσεις, όπως χορό, επειδή είχα χρόνο ως φοιτήτρια. Τότε είδα μια παράσταση που με χτύπησε στο «δόξα πατρί». Ήταν το «Έβδομο ρούχο» στο θέατρο Κεφαλληνίας, μια πολύ ωραία παράσταση χωρίς πολλές φιοριτούρες, η οποία με πέτυχε διάνα στην καρδιά. Την επόμενη μέρα γράφτηκα στη θεατρική ομάδα, οπότε όταν τελείωσε η σχολή σκέφτηκα να δοκιμάσω τις εξετάσεις της δραματικής γιατί είναι κάτι που με γοητεύει πάρα - πάρα πολύ. Στη δική μου περίπτωση δεν υπήρξε θέμα τύπου: «ήθελα από μικρή να γίνω ηθοποιός και τέτοια». Απλώς μου φάνηκε τόσο όμορφο και μυσταγωγικό, ταίριαζε με την προσωπικότητά μου και μου άρεσε. Πήγα στο Θέατρο Τέχνης και έτσι ξεκίνησε, γνώρισα τη δασκάλα μου που τη λατρεύω, την Κάτια Γέρου, η οποία θα παίξει στο «Λεωφορείο ο Πόθος» του ΔΗΠΕΘΕ και η οποία είναι εξαιρετική και σε παραμυθιάζει τόσο υπέροχα, και έγινα φανατική. Κάθισε αυτή η δουλειά με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, η οποία είναι τέλεια. Ό,τι όμορφο περίμενα γι’ αυτή τη δουλειά το βρήκα. Ο Λουκάς Θάνος, ο σκηνοθέτης είναι αρκετά αφαιρετικός και επί της ουσίας. Ήρθε πριν 10 χρόνια από την Αμερική, είναι μουσικός και χορευτής, υπερταλέντο εκτός από jeanious, και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον Αισχύλο. Το ξεκίνησε από τη σχολή με τους μαθητές του, σαν μια προσέγγιση της Αρχαίας Τραγωδίας με πολύ μουσική και κίνηση. Ενταχθήκαμε όλοι σε αυτό το concept και δουλεύουμε πολύ σκληρά και πολύ καιρό, για την παράσταση. Είναι τόσο συγκεκριμένο, και απαλλαγμένο από κάθε συμβολισμό αναφορά, μεταμοντέρνο, αυτό που κάνουμε και ο σκηνοθέτης δουλεύει πολύ πάνω στο κείμενο και τη μουσικότητά του. Στην παράσταση είμαι μέλος στο Χορό. Όλοι λειτουργούν σαν Χορός. Κάνουμε όλοι μαζί το έργο, τα Χορικά, και από το Χορό ξεπηδούν οι ρόλοι, και μετά επιστρέφουν και ξαναγίνονται χορός. Είναι φοβερή τύχη, που στην παράσταση έχουν επιλέξει να μην έχουμε τα τεράστια σκηνικά, ενδυματολόγους κ.λπ. αλλά να στηριχθεί το έργο πάνω στους ηθοποιούς. Εκεί είναι και όλη η δύναμη του έργου.    
ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ
Στην αρχή δεν ξέρεις αν θα ανταποκριθείς, αν θα τα καταφέρεις, αλλά είναι τόσο υπομονετικός ο σκηνοθέτης, που λίγη διάθεση να έχεις αμέσως σε βάζει στο κλίμα και στον τρόπο που βλέπει τα πράγματα, σε παραμυθιάζει πολύ, και έχει φοβερή υπομονή να σε περιμένει, να βάλεις σε σειρά όλες τις πληροφορίες που σου δίνει και να τις εκτελέσεις σωστά.
Δεν με αγχώνει το ότι θα βγω πρώτη φορά στη σκηνή. Καθόλου. Μπορώ να καταλάβω το ότι πολλές φορές έχουμε άγχος, γιατί αισθανόμαστε ανασφάλεια. Αλλά αυτό που έχει κάνει ο Λουκάς είναι τόσο συγκεκριμένο που δεν μπορεί να σε κάνει να νιώσεις ανασφαλής και είναι το συγκεκριμένο που σου δίνει μια τρομερή ελευθερία να εκφραστείς και μέσα σε αυτό το φορμαριστό πράγμα, να δώσεις ό,τι μπορείς να δώσεις στο φουλ.
Δεν με αγχώνει ούτε η παράσταση στο Αρχαίο Ωδείο. Όταν ξέρω ότι από κάτω είναι άνθρωποι που με αγαπάνε, δεν μπλοκάρω, το αντίθετο.
Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ
Όταν είπα στους γονείς μου ότι θέλω να γίνω ηθοποιός το αντιμετώπισαν χαλαρά.
Είναι τόσο απαιτητική αυτή η δουλειά που αν έχεις έστω μια αμφιβολία θα σε διώξει. Θέλει φοβερή πειθαρχία και δεν έχει απολαβές, οπότε αν δεν έχεις κάποια τρέλα δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις. Δεν έχει σημασία αν έχεις οικονομική άνεση ή όχι. Θέλω να προσπαθήσω να κάνω αυτή τη δουλειά και να ζω από αυτήν. Όταν δεν θα μπορώ, θα κάνω κάτι άλλο για να ζήσω. Περισσότερο η οικογένεια βοηθάει στη στήριξη και στο να σε συμβουλεύσει σωστά, να πιστεύει σε εσένα. Δεν θα έμπαινα ποτέ στη λογική τύπου «είμαι εξασφαλισμένη». Γιατί είναι μια δουλειά και αυτή όπως όλες οι άλλες, όπως είναι του φούρναρη, του περιπτερά, πολύ χειρονακτική και χαίρομαι όταν γίνεται καλά. Έχω μπει στο δίλημμα αν θα πρέπει να συνεχίσω την οικογενειακή επιχείρηση, επειδή είμαι το μοναδικό παιδί, αλλά δεν με έχει βάλει ο πατέρας μου σε αυτό. Ίσως επειδή ό,τι έκανε το έκανε μόνος του, ξέρει ότι αν προσπαθήσεις θα πετύχεις και είμαι πολύ ευγνώμων που μπορεί να μου προσφέρει μια βάση. Αλλά δεν με έβαλε ποτέ στο λούκι ότι πρέπει να συνεχίσω ό,τι δημιούργησε. Το έκανε επειδή του άρεσε. Αν εγώ δεν μπορώ να το κάνω, αυτός δεν το βλέπει σαν …κατάρα, ήταν η δική του επιλογή, η δική του ζωή. Η επιχειρηματικότητα γενικώς με γοητεύει πολύ. Ειδικώς προς το παρόν δεν μου προκύπτει, δεν έχω μπει σε αυτό το τριπάκι, αργότερα δεν ξέρεις ποτέ. Σκέφτομαι ότι είμαι υγιής σε αυτή τη δουλειά που είμαι τώρα και αν μπορούσα να μαθητεύσω και άλλο σε αυτό θα το έκανα. Το βασικό μου όνειρο και η βασική μου ελπίδα είναι να μπορώ να δουλεύω σε αυτό, μακάρι να είναι πάντα με ανθρώπους που θαυμάζω, και να μπορέσω να το κάνω απλά.
Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ
Τους λατρεύω και τους δύο γονείς μου. Ο πατέρας μου είναι πιο χαλαρός, του έχω αδυναμία. Στην Αθήνα μένω από τα 18, αλλά πηγαινοέρχομαι στην Πάτρα. Ευτυχώς όλοι μου οι φίλοι έχουν έρθει στην Αθήνα, ενώ έχω διατηρήσει σχέσεις και με όσους έχουν απομείνει εδώ. Η Πάτρα νομίζω προσφέρει πολύ καλή ζωή, αν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες φυσικά. Είναι αρκετά όμορφη αλλά και απάνθρωπη. Εξαρτάται από τους όρους με τους οποίους θα εγκατασταθείς σε μια πόλη. Προς το παρόν δεν σκέφτομαι να επιστρέψω.
ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΥΡΑΝΝΙΕΤΑΙ
Την πολιτική την παρακολουθώ, αλλά όχι ενεργά. Την ανάμιξη του πατέρα μου με τα δημοτικά, την βίωσα όπως φαντάζομαι θα την βίωνε κάθε άνθρωπος που βλέπει το δικό του άνθρωπο να τυραννιέται. Χαίρομαι πάρα πολύ που έκανε κάποια πράγματα που ήθελε αλλά θα προτιμούσα να μην είχε περάσει τη διαδικασία που πέρασε. Ως μέλος της οικογένειας θα προτιμούσα να μην τον είχα δει ούτε μια μέρα συννεφιασμένο γιατί ούτως ή άλλως είναι χαρούμενος άνθρωπος, χωρίς κανένα άγχος. Εκείνο που έχω κρατήσει από τη θητεία του πατέρα μου, είναι ότι έκανε αρκετή δουλειά στον κοινωνικό τομέα και νοικοκύρεψε πολύ την περιουσία του Δήμου. Δεν υπήρχε ποτέ σαν concept στο σπίτι η λογική «Ά, τώρα ο μπαμπάς είναι Δήμαρχος». Ήταν ένας άνθρωπος που σηκωνόταν το πρωί και μέχρι το βράδυ σκοτωνόταν στη δουλειά. Δεν τον έβλεπα όσο ήθελα, αυτό με πείραζε. Ήταν και η περίοδος που πέρασα στο Πανεπιστήμιο και το μυαλό μου ήταν στο σχολείο και στις Πανελλήνιες οπότε δεν το έζησα πολύ όλο αυτό, την κοσμική Πάτρα κ.λπ.
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ
Σε 10 χρόνια δεν ξέρω που θα είμαι. Σε 30 όμως ξέρω. Θα καλλιεργώ αμπέλια, και θα τραπεζώνω τους φίλους μου σε μεγάλα ξύλινα τραπέζια στον κήπο. Θα παίζουμε τη διαφήμιση του «βιτάμ» κάθε μέρα. Δεν έχω άγχος για το θέμα παιδιά - οικογένεια. Εξάλλου για να αρχίσεις να το σκέφτεσαι αυτό θα πρέπει να βρεθεί και ο άνθρωπος που θα σε εμπνεύσει.

Η Μάρια Φλωράτου συμμετέχει στην «Ορέστεια» που ανεβάζει φέτος το καλοκαίρι το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ως μέλος του Χορού. Η παράσταση θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και θα σταθμεύσει στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας στις 14 και 15 Ιουλίου.

Bookmark and Share

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΝΙΚΟΣ & ΤΑΣΙΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥΟκτώβριος 2012
ΧΑΡΑ ΠΑΝΤΑΖΑΤΟΥ – ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΙούλιος 2012
ΧΡΗΣΤΟΣ ΨΑΡΙΑΔΗΣΑπρίλιος 2012
ΑΡΤΕΜΙΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ - Περιμένει ΓιοΔεκέμβριος 2011
ΗΛΙΑΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - H Star της Πάτρας Οκτώβριος 2011
ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΣΣΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΝΗΣ - «Λουξαρουν» ταχύτηταΙούνιος 2011
ΝIKOS APOSTOLOPOULOS - «Ο Nikos ντύνεται γαμπρός»Απρίλιος 2011
ΑΘΗΝΑ ΜΑΞΙΜΟΥ & ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΕΙΛΑΚΗΣ - Επιστρέφουν στον τόπο του...ευτυχήματοςΦεβρουάριος 2011
ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΚΟΥΚΙΟΥ - Η Σία θέλει να παντρευτείΔεκέμβριος 2010
Οι Εκλογες τους πηγαινουν πολύΝοέμβριος 2010
Γιώργος Κιμούλης εναντίον Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη ή Milo Tindle VS Andrew WykeΣεπτέμβριος 2010
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΣΙούλιος 2010
Χρήστος ΛούληςΜάϊος 2010
ΝΙΝΑ ΛΟΤΣΑΡΗΑπρίλιος 2010
Ζεν πρεμιέ παίκτης - ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΙΤΣΕΛΗΣΜάρτιος 2010
ΕΦΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ - First LadyΦεβρουάριος 2010
Καρέ της... ΝτάμαςΔεκέμβριος 2009
Όλα στον αέραΝοέμβριος 2009
ΗΡΩ ΛΕΧΟΥΡΙΤΗ «Έτσι είμαι εγώ…» Οκτώβριος 2009
Κατσικόπουλος-Φούρας οδηγούν το Super RallyΣεπτέμβριος 2009
2 1

news

Ο καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα και η τάση για το Πάσχα

Ψυχρή λίμνη κατέρχεται στο ύψος της Ιβηρικής χερσονήσου και ως εκ τούτου θα εξαναγκαστούν θερμότερες αέριες μάζες από την Αφρική να ανέλθουν με την συνδρομή του υποτροπικού αεροχειμάρρου προς την κεντρο-ανατολική Μεσόγειο ανεβάζοντας αισθητά την θερμοκρασία. Επιπροσθέτως, δημιουργούνται ο...

περισσότερα
Οκτώβριος 2012

Οκτώμβιος 2012
Εσείς είστε το thebest.gr!

Στείλτε την εκδήλωσή σας στο www.thebest.gr κι εμείς...

Αποστολή εκδήλωσης!