Θέματα

  • http://cdn.thebest.gr/media/images/magMain/acihetanya4badee0499225.jpg

    ΤΑ «ΤΖΑΚΙΑ» ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

    ΤΑ «ΤΖΑΚΙΑ» ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

ΤΑ «ΤΖΑΚΙΑ» ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

ΓΙΩΤΑ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ Απρίλιος 2010ΣΕΛ.116

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΖΑΪΜΗ

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία, η οικογένεια Ζαΐμη, από την Κερπινή των Καλαβρύτων, είναι μια από τις πλέον σημαντικές του ελληνικού τόπου, με μια μακρά παράδοση που ξεκινά από τους ήρωες της Επανάστασης του 1821 και φτάνει μέχρι τα αξιώματα του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η ιστορία ξεκινάει με τον Ανδρούτσο Ζαΐμη, πρόκριτο και έπαρχο της Πελοποννήσου. Συμμετείχε στα Ορλωφικά και αποκεφαλίστηκε από τους Τούρκους.

Ο Ανδρέας Ζαΐμης, μέλος της Φιλικής Εταιρείας, ήταν ο πρώτος που σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης στην Αγία Λαύρα στις 18 Μαρτίου 1821.

Ο Ιωάννης Ζαΐμης πήρε μέρος στην Επανάσταση και μετακόμισε στην Πάτρα. Παντρεύτηκε την Αγγελική Κανακάρη - Ρούφου. Διετέλεσε Δήμαρχος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Βουλευτής Καλαβρύτων. Ο Θρασύβουλος Ζαΐμης διετέλεσε Βουλευτής Καλαβρύτων, Πρόεδρος της Βουλής, υπουργός πολλές φορές και Πρωθυπουργός το 1869 -1870 και το 1871, ενώ ο Αλέξανδρος Ζαΐμης διετέλεσε Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής και Αρμοστής της Κρήτης το 1855. Η επιλογή του υπήρξε προσωπική απόφαση του Ελευθερίου Βενιζέλου. Ο Ασημάκης Ζαΐμης γεννήθηκε το 1899 και ήταν εγγονός του Φωκίωνος Νέγρη. Το 1926 εκλέχτηκε βουλευτής. Προσχώρησε στο κόμμα των Φιλελευθέρων και συνέχισε να εκλέγεται βουλευτής Αχαΐας. Από το 1961 εκλεγόταν με την Ένωση Κέντρου. Είχε χρηματίσει υπουργός Οικονομικών, Εφοδιασμού, Εσωτερικών, Ναυτικών, Συντονισμού και Πρόνοιας. Γιος του είναι ο Ανδρέας Ζαΐμης, πρώην βουλευτής και υπουργός και υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, το 1994.

Η μητέρα του Ανδρέα Ζαΐμη, ήταν η Σαλώμη Ούγκερσμα, Αμερικανίδα τραγουδίστρια της όπερας. Η αδελφή του Λίζα έκανε καλλιτεχνική καριέρα ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος.

Ο Ανδρέας Ζαΐμης παντρεύτηκε την Άννα - Μαρία, το γένος Μπαλή.

Απέκτησαν τρία παιδιά. Τον Φωκίωνα, τον Νίκο και τον Κωνσταντίνο.

 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΕΤΜΕΖΑ
H οικογένεια των Πετμεζαίων είναι μια από τις ιστορικότερες οικογένειες των Καλαβρύτων (Κάτω Σουδενά).

Κατά την εξέγερση της Πελοποννήσου (1770) εναντίον των Tούρκων και ως το 1800, περισσότεροι από είκοσι Πετμεζαίοι θανατώθηκαν σε συγκρούσεις με τους Tουρκαλβανούς. O Αθανάσιος Πετμεζάς μαζί με τον Κολοκοτρώνη και τον Zαχαριά, δημιούργησαν τη θρυλική αρματωλική τριανδρία (1785). Το 1804 ο Αθανάσιος Πετμεζάς, επικηρυγμένος από τους Τούρκους, έπεσε θύμα προδοσίας και δολοφονήθηκε μέσα στον Πύργο του.

Κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, εντάθηκε και κορυφώθηκε η εθνική τους δράση. Τότε έπαιξαν σπουδαίο ρόλο οι: Αναγνώστης (ο θάνατός του έχει απαθανατιστεί από το Γερμανό ζωγράφο Von Hess και βρίσκεται στα ανάκτορα του Μονάχου, σκοτώθηκε την ίδια μέρα και ώρα με το 17χρονο γιο του Σωτηράκη στα Βασιλικά της Κορινθίας, σε μάχη κατά του Δράμαλη), Βασίλειος (Φιλικός και στρατηγός), Νικόλαος (κινήθηκε δραστήρια κατά του Ιμπραήμ το 1827 και πέτυχε νίκη εναντίον του όταν προσπάθησε να καταπατήσει τη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου), Γκολφίνος, Kωσταντής, Παναγιωτάκης κ.ά., που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση.

Το ορμητήριο της οικογένειας ήταν ο πύργος τους στα Κάτω Σουδενά. Είναι ένας από τους παλαιότερους πύργους της ορεινής Πελοποννήσου, του 17ου αιώνα.

Από την οικογένεια Πετμεζά, 28 άτομα έπεσαν στον αγώνα, 36 υπήρξαν αγωνιστές - οπλαρχηγοί, 5 υπήρξαν μέλη της Φιλικής Εταιρείας, 9 ήταν στρατηγοί, 15 ανώτατοι αξιωματικοί και ένας αντιναύαρχος. Ένα μέλος υπήρξε Πρόεδρος της Βουλής και άλλοι τρεις Αντιπρόεδροι, 8 διετέλεσαν υπουργοί, 12 βουλευτές και 1 γερουσιαστής. Έξι μέλη της οικογένειας διετέλεσαν Δήμαρχοι, ένας καθηγητής Πανεπιστημίου και ένας Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού. Από τους τελευταίους απόγονους είναι ο Αντώνιος Πετμεζάς γιος του αντιναυάρχου και προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Γκολφίνου Πετμεζά.

O Αντώνιος Πετμεζάς, απόφοιτος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, υπέβαλλε την παραίτησή του το 2000 και αποστρατεύτηκε με το βαθμό του αντιπλοιάρχου Π.Ν. Στη συνέχεια διετέλεσε Διευθυντής Προσωπικού στο νοσοκομείο Ερρίκος Nτυνάν και σήμερα είναι Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού στον όμιλο Bιοϊατρική.

 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΦΩΤΗΛΑ

Από τις σημαντικότερες οικογένειες των Καλαβρύτων, πρωταγωνίστησε στην Επανάσταση του 1821, ενώ άφησε το αποτύπωμά της και στην σύγχρονη πολιτική σκηνή.

Η ιστορία αρχίζει με τον Ασημάκη Φωτήλα (1761-1835) που ήταν πρόκριτος των Καλαβρύτων. Πήρε μέρος στο συμβούλιο της Βοστίτσας και στο συμβούλιο στην Αγία Λαύρα, υποστηρίζοντας την άμεση δράση κατά των Τούρκων. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Πελοποννησιακής Γερουσίας και πρόεδρος του Βουλευτικού το 1822. Το 1824 ήταν μέλος της κυβέρνησης Γ. Κουντουριώτη, παραιτήθηκε όμως και έγινε πολιτικός αντίπαλος του Κουντουριώτη, ο οποίος τον καταδίωξε λεηλατώντας του και το σπίτι. Αποκαταστάθηκε επί Όθωνα και έγινε στρατηγός.

Ο γιος τού Ασημάκη, Παναγιωτάκης Φωτήλας, γεννήθηκε στα Καλάβρυτα. Ήταν αυτός που στις 19 Μαρτίου 1821, διέταξε να σκοτώσουν τους Τούρκους στο Σοποτό. Σκοτώθηκε το 1824 στη μάχη του Μεγάλου Σπηλαίου.

Η ιστορία της οικογένειας συνεχίζεται με τον Αλέξανδρο Φωτήλα, βουλευτή επί 30 χρόνια του Χαρίλαου Τρικούπη. Ο Αλέξανδρος Φωτήλας διετέλεσε και Υφυπουργός Συγκοινωνιών της κυβέρνησης Τρικούπη και επί της εποχής του κατασκευάστηκε το έργο του Οδοντωτού Σιδηρόδρομου στα Καλάβρυτα.

Γιος του Αλέξανδρου, ήταν ο Αριστοτέλης Φωτήλας, δικηγόρος, βουλευτής των κυβερνήσεων του Πλαστήρα, του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Γεωργίου Παπανδρέου. Διετέλεσε και Αντιπρόεδρος της Βουλής. Έγινε βουλευτής σε ηλικία 22 χρονών, ενώ το όριο ήταν τα 25. Χρειάστηκε σειρά διαβουλεύσεων για να γίνει αποδεκτός.

Τη σκυτάλη παίρνει από τον πατέρα του Αριστοτέλη, ο γιος του Ασημάκης Φωτήλας, επίσης δικηγόρος, Εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής με την αριστερά (ΠΑΜΕ), στη συνέχεια βουλευτής της Ένωσης Κέντρου με τον Γεώργιο Παπανδρέου και αργότερα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε Υφυπουργός Εξωτερικών στην πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, Υφυπουργός Αποδήμου Ελληνισμού στη δεύτερη κυβέρνηση και ευρωβουλευτής. Η σύζυγος του, Αλίκη, διετέλεσε Πρόεδρος του ΟΠΑΠ επί των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο γιος τού Ασημάκη Φωτήλα, Ιάσωνας, είναι δικηγόρος. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα, είναι παντρεμένος με την Κωνσταντίνα και έχουν δύο παιδιά. Τον Ασημάκη και την Αλίκη.

 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Εμβληματική οικογένεια για τη σύγχρονη ιστορία των Καλαβρύτων, καθώς μέλη της πρωτοστάτησαν τόσο στην Εθνική Αντίσταση, όσο και στον Αντιδικτατορικό Αγώνα. Ο παππούς του Νομάρχη, ο Δημήτρης Κατσικόπουλος ήταν γνωστός νομικός και παντρεμένος με την Εύχαρη, με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά. Τον Αθανάσιο, την Τασία, τον Γιάννη και τον Τάκη.

Και τα τρία αγόρια, σπούδασαν δικηγόροι.

Ο Γιάννης, έγινε γνωστός ως Βελλιάς, για την αντιστασιακή του δράση και τη συμμετοχή του στο αντάρτικο.

Την περίοδο του Εμφύλιου ’46 – ’49 είναι καπετάνιος μεγάλης Μονάδας του Δημοκρατικού Στρατού.

Σκοτώθηκε το χειμώνα του 1949 σε μάχη με το μοναρχικό στρατό.

Ο Τάκης Κατσικόπουλος, βουλευτής της Ένωσης Κέντρου, υπήρξε εξέχον στέλεχος της αντιδικτατορικής αντίστασης.

Μαζί με τους Βερυβάκη, Χαραλαμπόπουλο, Πεπονή και Λιβάνη αποτέλεσαν το Εθνικό Κίνημα Δημοκρατικής Αντίστασης και το Δημοκρατικό Εθνικό Κίνημα Αντίστασης που ήταν η πρώτη οργάνωση που έδρασε. Συνελήφθη και καταδικάστηκε από το Α΄ Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών.

Διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στο ΠΑΚ εσωτερικού, έχοντας στενή επαφή με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Φυλακίστηκε επί χούντας, οδηγήθηκε στις φυλακές Αβέρωφ και μετά στον εξορία, στην Αίγινα, τα Γρεβενά και στο Καστρί Κυνουρίας.

Ο πατέρας του Νομάρχη, Αθανάσιος Κατσικόπουλος, συνελήφθη κατά τον Εμφύλιο και οδηγήθηκε στην εξορία, στην Ικαρία, ενώ και επί χούντας συνελήφθη και κρατήθηκε στις φυλακές Πατρών.

Η Μαρία Κατσικοπούλου, το γένος Μπράτσικα, γέννημα - θρέμμα Καλαβρυτινιά, και μια από τις καλλονές της εποχής, ήταν η τολμηρή γυναίκα, στο σπίτι της οποίας συγκεντρώνονταν οι αντιστασιακοί των Καλαβρύτων και άκουγαν Ντόιτσε Βέλε.

Η Μαρία και ο Αθανάσιος, απέκτησαν δύο παιδιά. Τον Δημήτρη και τον Γιάννη που είναι επιχειρηματίας και ζει στην Αθήνα.

Ο Δημήτρης Κατσικόπουλος σπούδασε νομικά και εξελέγη, σε νεαρότατη ηλικία, βουλευτής Αχαΐας το Νοέμβριο του 1989. Εκλέχτηκε Νομάρχης Αχαΐας το 2002 και επανεξελέγη το 2006.

Είναι παντρεμένος με την Ευτυχία Χριστοδουλοπούλου με την οποία απέκτησαν ένα γιό που θα τον ονομάσει Αθανάσιο και έχει δύο κόρες, την Μαρία και την Όλγα, από προηγούμενο γάμο του.

 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΦΟΥΡΑ

Ο Ανδρέας Φούρας, διατηρεί ισχυρή αίσθηση της καταγωγής του από το Μάνεσι Καλαβρύτων, παρότι έχει ζήσει εκεί μικρό μόνο μέρος της παιδικής του ηλικίας.

Για την ακρίβεια, ο Ανδρέας Φούρας, ο σημερινός Δήμαρχος της Πάτρας, γεννήθηκε μεν στο Μάνεσι, αλλά τα πρώτα χρόνια της ζωής του, από το 1946, έως το 1950, τα έζησε στην Πάτρα με την οικογένειά του να κατοικεί στην οδό Παντανάσσης 17.

Ωστόσο η οικογένεια Φούρα, εξακολουθεί να έχει τη δική της ισχυρή σχέση και δυναμική στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων.

Το 1950 επιστρέφει στο Μάνεσι, με τον πατέρα, Θανάση Φούρα, να εργάζεται σκληρά για την ίδρυση συνεταιρισμών αλλά και την ίδρυση της ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Καλαβρύτων, της οποίας υπήρξε διευθυντής μέχρι το 1958, οπότε και ανέλαβε το γραφείο της ΚΥΔΕΠ στην Πάτρα. Ο Αθανάσιος Φούρας διετέλεσε και νομαρχιακός σύμβουλος.

Από το 1958, η οικογένεια, μαζί και ο νεαρός Ανδρέας, εγκαθίσταται στην Πάτρα. Το σπίτι τους ήταν στη διασταύρωση των οδών Κιλκίς και Πέντε Πηγαδίων.

Στην Πάτρα, ο Ανδρέας ζει την εφηβική ηλικία του, μέχρι το 1968, οπότε και πηγαίνει για σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια, ασκεί το επάγγελμα του Δικηγόρου.

Το 1983, διατελεί Νομάρχης Πειραιώς και Νήσων, έως το 1987. Στις εθνικές εκλογές του 1989 εκλέγεται Βουλευτής Αχαΐας. Επανεξελέγη στις εκλογές του 1990, 1993, 1996, 2000 και 2004. Την περίοδο 1996 - 2000 διατελεί Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού. Εξελέγη Δήμαρχος Πατρέων το 2006. Είναι παντρεμένος με την Θεοδώρα Τσαγκαράκη, δικηγόρο, με την οποία έχουν ένα γιο, τον Θανάση Φούρα φοιτητή Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Από τα αδέλφια του Ανδρέα Φούρα, στην Πάτρα ζουν με τις οικογένειές τους, ο Μιχάλης, η Χαρά και ο Γιώργος Φούρας, στην Αυστραλία ζει ο Δημήτρης Φούρας, στην Αθήνα η Γαλήνη Φούρα, ενώ ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας Θεόδωρος Φούρας, έχει φύγει από τη ζωή.

 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΡΚΟΥ

Πολιτικές ρίζες έχει και η οικογένεια Μάρκου, μια από τις πλέον γνωστές οικογένειες των Καλαβρύτων, αλλά και της Πάτρας, όπου δραστηριοποιούνται ο διακεκριμένος δικηγόρος Γιώργος Μάρκου και ο αδελφός του, επίσης καταξιωμένος γιατρός Κώστας Μάρκου, οι οποίοι διακρίνονται επίσης για την πολιτική τους δράση και τις κοινωνικές ανησυχίες τους.

Ο πατέρας του Γιώργου και του Κώστα, ο Βασίλης Μάρκου, ήταν γνωστός δικηγόρος των Καλαβρύτων και αυτός που μετέδωσε στον Γιώργο την αγάπη του για τη Νομική.

Ο Βασίλης Μάρκου, ήταν στενός συνεργάτης και φίλος του Γέρου της Δημοκρατίας Γεωργίου Παπανδρέου. Υπήρξε μάλιστα και υποψήφιος βουλευτής του Γεωργίου Παπανδρέου, ενώ διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων.

Πολιτικές ρίζες έχει όμως και η σύζυγός του Αλεξάνδρα. Ο αδελφός της Αλεξάνδρας Μάρκου, το γένος Αποσκίτη, ήταν ο γνωστός Κωνσταντίνος Αποσκίτης που διετέλεσε Υφυπουργός Παιδείας στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Σήμερα ο Γιώργος και ο Κώστας Μάρκου ζουν στην Πάτρα, με τις οικογένειές τους. Ο Γιώργος είναι ένας από τους γνωστότερους δικηγόρους των Πατρών. Ήρθε στην Πάτρα το 1983 αφού έκανε σπουδές Νομικής στην Αθήνα και το Παρίσι.

Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας την περίοδο 1986 - 1990, εκπρόσωπος Τύπου του Δημάρχου Πατρέων Ανδρέα Καράβολα και υποψήφιος για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στην πρώτη αιρετή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας. Είναι παντρεμένος με την Πελαγία Μάρκου και έχει δύο παιδιά, τον Βασίλη και την Αλεξάνδρα.

Ο Κώστας Μάρκου είναι αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας - Ενδοκρινολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πάτρας και μέλος των Γιατρών του Κόσμου. Έχει δύο παιδιά, τον Βασίλη και τον Λεωνίδα.

Ο Γιώργος Μάρκου έχει στενές σχέσεις με τον Ανδρέα Φούρα από το 1973, ενώ στα παιδικά του χρόνια έκανε παρέα και με τον Δημήτρη Κατσικόπουλο, ο οποίος έκανε άσκηση στο δικηγορικό γραφείο του πατέρα του Βασίλη.

 

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΙΑ

Ο Αλέξης Γιαννούλιας, o νεαρός πολιτικός που κέρδισε τις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού κόμματος για τη θέση στη Γερουσία που κατείχε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, γεννήθηκε στο Σικάγο στις 16 Μαρτίου 1976. Οι ρίζες του όμως κρατάνε από την ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων.

Ο πατέρας του ονομαζόταν Αλέκος και καταγόταν από την Κλειτορία (Μαζέικα) Καλαβρύτων. Μετανάστευσε στην Αμερική τη δεκαετία του '70. Εγκαταστάθηκε στο Σικάγο, όπου άνοιξε ένα κτηματομεσιτικό γραφείο, το οποίο τώρα διαχειρίζεται ο μεγάλος αδελφός τού Αλέξη Γιαννούλια. Απέκτησε τεράστια ακίνητη περιουσία στο Σικάγο, ιδρύοντας μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες του Ιλινόι, την «Βroadway Βank», με επτά υποκαταστήματα, στην οποία ο σημερινός υπουργός Οικονομικών της πολιτείας κατέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου.

Ο Αλέκος Γιαννούλιας ερχόταν κάθε χρόνο για διακοπές στα Νικολέικα Αιγίου. Μία από τις χρονιές αυτές, το 2005, πνίγηκε ενώ κολυμπούσε στο Λαμπίρι Αιγιάλειας.

Η μητέρα του Αλέξη Γιαννούλια, ονομάζεται Άννα Ξηρουχάκη και κατάγεται από τα Σφακιά της Κρήτης. Είναι πρώτη εξαδέλφη της γυναίκας του βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ Μανώλη Σκουλάκη. Μετανάστευσε στο Σικάγο το 1962 μετά τη δολοφονία του πατέρα της Μανούσου Ξηρουχάκη. Εκεί σπούδασε, εργάστηκε και γνώρισε τον Αλέκο Γιαννούλια. Η οικογένεια Ξηρουχάκη έχει απώτερη καταγωγή από το χωριό Ίμπρος Ασφένδου Σφακίων και ο παππούς της Γιώργος Ξηρουχάκης ή "Ξηρουγιώργης" ήταν ένας από τους πέντε Σφακιανούς που μετείχαν στο Κίνημα του Θερίσου στο πλευρό του Βενιζέλου.

 

Εκτός από τον Αλέξανδρο, απέκτησαν άλλους δύο γιους, τον Δημήτρη και τον Γιώργο.

Ο Αλέξης Γιαννούλιας. σπούδασε οικονομικά και νομικά σε πανεπιστήμια του Σικάγο, της Βοστώνης και της Νέας Ορλεάνης.

Για ενάμιση χρόνο (1998 - 2000) έπαιξε μπάσκετ με την ομάδα του Πανιωνίου. Εργάστηκε ως τραπεζίτης και διετέλεσε αντιπρόεδρος στην «Βroadway Bank». Παράλληλα με την επαγγελματική του σταδιοδρομία, δημιούργησε το μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό ίδρυμα «ΑG Foundation» για την καταπολέμηση των παιδικών ασθενειών και της φτώχειας.

Υπουργός Οικονομικών του Ιλινόι εκλέχθηκε με το Δημοκρατικό κόμμα στις 7 Νοεμβρίου 2006. Τότε, είχε την υποστήριξη του γερουσιαστή Μπαράκ Ομπάμα, για τον οποίο ο κ. Γιαννούλιας είχε εργαστεί στην προεκλογική του εκστρατεία το 2004, όταν διεκδίκησε την εκλογή του στη Γερουσία και στη συνέχεια το 2008 για την προεδρία της χώρας.

Στις γενικές εκλογές του ερχομένου Νοεμβρίου, ο 33χρονος Ελληνοαμερικανός πολιτικός, ο οποίος είναι ο υπουργός Οικονομικών της πολιτείας του Ιλινόι, θα αντιμετωπίσει το Ρεπουμπλικανό ομοσπονδιακό βουλευτή Πολ Κερκ.

Σε περίπτωση που εκλεγεί το Νοέμβριο, θα είναι ο δεύτερος ομογενής που θα κατέχει θέση στην 100μελή Γερουσία, αφού μετά την αποχώρηση του Δημοκρατικού Πολ Σαρμπάνη το 2007, σήμερα είναι μόνο η Ρεπουμπλικανή Ολυμπία Σνόου.

Bookmark and Share

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΒΙΛΛΑ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑΟκτώβριος 2012
ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΟΥΒΑΛΗΣΟκτώβριος 2012
Patra pays the CrisisΟκτώβριος 2012
Τα «πρωτάκια» του ΠανεπιστημίουΙούλιος 2012
ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥΑπρίλιος 2012
Οι Πατρινοί ενδοκρινολόγοι του κόσμουΑπρίλιος 2012
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟΔεκέμβριος 2011
Αδέσποτες αγάπεςΔεκέμβριος 2011
LET’S GET PHYSICALΟκτώβριος 2011
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗ - Απόσταγμα ζωήςΟκτώβριος 2011
Ζωή... ποδήλατοΟκτώβριος 2011
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΚΟΣ - Ο Νίκος & η ΘέμιςΟκτώβριος 2011
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΟΣΟΣ - Ο Mr στοίχημα από την ΠάτραΟκτώβριος 2011
ΛΟΥΚΑΣ ΓΙΩΡΚΑΣ - Ο Λούκας, η Πάτρα, η Eurovision και ο πνευματικός τουΙούνιος 2011
ΘΩΜΑΪΣ ΑΠΕΡΓΗ - Summer GirlΙούνιος 2011
ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΝ - Πολίτικη κουζίναΑπρίλιος 2011
ΒΙΛΑ ΚΩΣΤΑΝΤΖΑ - Ζωντανή Ιστορία Απρίλιος 2011
EMILIANO - Γλυκός ΠειρασμόςΑπρίλιος 2011
ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ - «Και έχω κλάψει παρακαλέσει δυο-τρεις άντρες»Απρίλιος 2011
Η «Μεγάλη Κυρία» έγινε 120 χρόνωνΦεβρουάριος 2011
5 4 3 2 1

news

Πάτρα: Καταδρομική τα ξημερώματα στο Αστήρ –Έσπασαν τζάμια, πέταξαν μπογιές κι έγραψαν συνθήματα- ΦΩΤΟ

Καταδρομική επίθεση στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ στην Αγίου Ανδρέου της Πάτρας έκαναν τα ξημερώματα άτομα που όπως φαίνεται ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr τρία άτομα που φορούσαν κουκούλες επιτέθηκαν στην τζαμαρία του ξενοδοχείου με λοστούς και την έσπασαν. Παράλληλα πέταξαν μπογιές κι έγραψαν συνθήματα για τον σύντροφό τους απεργό πείνας Σπύρο Χριστοδούλου που βρίσ...

περισσότερα
Οκτώβριος 2012

Οκτώμβιος 2012
Εσείς είστε το thebest.gr!

Στείλτε την εκδήλωσή σας στο www.thebest.gr κι εμείς...

Αποστολή εκδήλωσης!