Cover Story

  • http://cdn.thebest.gr/media/images/magMain/zowbsqihyj4b8f8829efc97.jpg

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΙΤΣΕΛΗΣ

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΙΤΣΕΛΗΣ

Ζεν πρεμιέ παίκτης - ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΙΤΣΕΛΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΙΤΣΕΛΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Μάρτιος 2010ΣΕΛ.48

Δεν γνώριζα πολλά για τον Τσιμιτσέλη. Τον θυμάμαι ως πιτσιρικά να υποδύεται το γιο της Χρύσας Ρώπα στην καλτ τηλεοπτική σειρά «Τι ψυχή θα παραδώσεις, μωρή;». Ταινίες όπως «Οξυγόνο» των Ρέππα- Παπαθανασίου, «Λούφα και Παραλλαγή», «Μόλις χώρισα». Σήριαλ του Μανουσάκη, έκτακτες εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές, «Πολυκατοικία». Ενηλικιώθηκε μπροστά στα μάτια των τηλεθεατών του διατηρώντας το καθαρό του πρόσωπο. Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης είναι αγαπημένο παιδί των δημοσιογράφων που ενδιαφέρονται για την προσωπική ζωή των επωνύμων. Συμπαθής ανάμεσα στους συναδέλφους του, δημοφιλής σε θεατρόφιλους και κυρίως τηλεθεατές. Παραμένει όμως και αγαπητό παιδί στην Πάτρα, την πόλη στην οποία πέρασε «δύσκολα και ευτυχισμένα παιδικά χρόνια και έντονη εφηβεία».

Πρώτο κουδούνι: Ζυρίχη-Ζαρουχλέικα-Αττική.
Στο θέατρο «Εμπορικόν» όπου πρωταγωνιστεί φέτος, ο κόσμος έχει ήδη αρχίσει να συγκεντρώνεται. Ο Σταύρος Ζαλμάς καπνίζει συζητώντας με την Κατερίνα Τσάβαλου, η Τζένη Ρουσσέα μόλις κατέφθασε με ταξί. «Είμαι στην Ιερά Οδό, σε 5’ είμαι εκεί», μου λέει αγχωμένα στο τηλέφωνο ο «Τσίμι» -έτσι έμαθα ότι τον λένε οι φίλοι του. Πράγματι, 5 λεπτά μετά, καθόμαστε στην κουίντα. Είναι σκοτεινά, σε λίγο θα ξεκινήσει η παράσταση, οι συνάδελφοί του ετοιμάζονται. Δείχνει ήρεμος, είναι αρκετά κουρασμένος. «Ασ’ τα να πάνε», λέει όταν μου εξηγεί για το πρόγραμμά του. Ολοήμερο γύρισμα για την «Πολυκατοικία», θέατρο, νυχτερινά γυρίσματα Δευτέρα και Πέμπτη. «Οι μοναδικές στιγμές χαλάρωσης είναι τις ημέρες που έχω μόνο γύρισμα. Δυστυχώς, οι ώρες περνάνε πολύ γρήγορα. Δεν προλαβαίνω να κάνω κάτι ιδιαίτερο. Να ανάψω το τζάκι, να αράξω και να ξεκουραστώ». Ανάμεσα σε αυτά, πηγαίνει συχνά και στο καφέ «In Verso» στην Αργυρούπολη, του οποίου είναι ιδιοκτήτης.
«Την έχω χρυσοπληρώσει την Αττική Οδό. Ξοδεύω περισσότερα από 250 στα διόδια. Χαλάλι. Κανονικά, θα έπρεπε να μου κάνουν δώρο ένα πάσο», αστειεύεται. Η παράσταση στην οποία συμμετέχει φέτος έχει τίτλο «Αττική Οδός». Πίνει red bull, μιλάει αργά αλλά χωρίς να χάνει τον ειρμό του. «Κουράζομαι πολύ αλλά είμαι χαρούμενος. Θα μπορούσα να μην έχω καν δουλειά. Έτυχε το ένα να φέρει το άλλο. Αξιοποίησα με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν. Από τότε που ξεκίνησα, πριν δέκα χρόνια, δεν έχω σταματήσει να δουλεύω και από ό,τι προβλέπω, δεν πρόκειται να συμβεί ούτε την επόμενη σεζόν. Δεν είναι καιρός για ανάπαυση. Πάντα μου γίνονταν προτάσεις στις οποίες δεν μπορούσα να αρνηθώ. Η τύχη με έσπρωξε και την έσπρωξα».
Γεννήθηκε στη Ζυρίχη, μετακόμισαν στο Μεσολόγγι και όταν οι γονείς του χώρισαν, έζησε με τη μητέρα του στην Πάτρα. «Έζησα τα παιδικά μου χρόνια και την εφηβεία μου στα Ζαρουχλέικα. Ήταν δύσκολα από οικονομικής πλευράς αλλά ευτυχισμένα χρόνια. Η μάνα μου δούλευε ως υπάλληλος, τα χρήματα που έπαιρνε ήταν λίγα. Το χαρτζιλίκι μου ήταν ελάχιστο. Όταν, δε, είσαι έφηβος θέλεις να βγεις για ένα ποτό, να κεράσεις μια κοπέλα και τους φίλους σου. Λένε πως μεγαλώνοντας έτσι, εκτιμάς καλύτερα τα λεφτά. Δεν νομίζω ότι ισχύει στην περίπτωσή μου καθώς ξοδεύω ό,τι βγάζω». Τους πετάω τα μάτια έξω, μου λέει χαρακτηριστικά. «Δουλεύω αρκετά ώστε να έχω την πολυτέλεια να έχω κάποια χρήματα στην άκρη για να μπορέσω να ανοίξω με δυο συνέταιρους ένα μπαρ αλλά και το δικαίωμα να πάρω ένα τέτοιο επιχειρηματικό ρίσκο, το οποίο σε περίπτωση που δεν πάει καλά, δεν θα μου καταστρέψει τη ζωή. Πάντα ήθελα να βαδίζω εκ του ασφαλούς και να έχω στεγανά. Δεν θα έκανα ποτέ κάτι για να ρισκάρω τα πάντα». Έχει αγοράσει ένα σπίτι, ένα τζιπ, ένα smart. «Έχω πάρει και ένα σκάφος για τα ψαρέματά μου. Ένα εξάμετρο, μην φανταστείς, το ‘χω στο Κρυονέρι».
Αναρωτιέμαι αν δεν είχε μεγαλώσει έτσι, με την όπως την ανέφερε, οικονομική ανασφάλεια, οι επιλογές του θα ήταν διαφορετικές; «Νομίζω ότι θα έπαιρνα τις ίδιες αποφάσεις. Οτιδήποτε σου συμβαίνει, κάπου σε οδηγεί. Σήμερα, πια, μπορώ να πάρω τις σωστές αποφάσεις για μένα. Όχι ότι μετανιώνω για τίποτα. Οφείλω να αξιοποιώ κάθε ευκαιρία με τον καλύτερο τρόπο. Αν όλα πάνε καλά και έχω την υγεία μου, σε μερικά χρόνια θα έχω ξεχρεώσει το σπίτι. Η απόκτηση ενός σπιτιού σήμερα είναι άφταστο όνειρο για τους περισσότερους. Οι γονείς μου, ας πούμε, δεν το κατάφεραν ποτέ».
Δεύτερο κουδούνι: Κάστρο, βόλτες και όνειρα.
Δημοτικό στο 47ο, Γυμνάσιο στο 10ο, Λύκειο στο Πολυκλαδικό. Οι αναμνήσεις του από την Πάτρα της εποχής ’89 με ’99 περνούν σαν φλας. Σκόρπιες εικόνες όπως το Blue Monday, το Memphis, το Rocky Raccoon, το Cinema. «Δεν πολυπήγαινα στο «Εμπάργκο» ή την «Πελοπόννησο». Προτιμούσαμε πιο μικρά μαγαζιά. Βόλτες στο Κάστρο, εξορμήσεις με μηχανάκια, καρτ στα Βραχνέικα. Πηγαίναμε σπάνια για κανά καφέ στο Ρίο διότι τότε είχαμε κάτι μηχανάκια της συμφοράς και ήταν και γεμάτος μπάτσους ο δρόμος. Δεν είχα και δίπλωμα τότε. Θυμάμαι μια φορά είχα τρακάρει στην Αγίου Νικολάου. Τρελό σοκ».  «Όχι και τόσο καλό παιδί», τον πειράζω. «Ήμουν ζωηρός αλλά δεν πείραζα κάποιον, δεν ήμουν ο μπαμπούλας του σχολείου. Κάναμε καφρίλες αλλά πάντα με μέτρο». Καθώς περνούσαν τα χρόνια και όδευε προς την ενηλικίωση, δεν είχε κάποιο συγκεκριμένο όνειρο για τη ζωή του. «Ήθελα να δουλεύω και να περνάω καλά. Αποφάσισα να φύγω από την Πάτρα διότι τότε έτσι έκαναν όλοι μου οι φίλοι: μηχανογραφικά, σπουδές, μετακομίσεις. Σκέφτηκα: τι να κάνω στην Πάτρα μόνος μου; Πήγα σε μια δραματική σχολή παρόλο που δεν ήταν ποτέ όνειρό μου». Έτσι, έπειτα από δέκα χρόνια στην Πάτρα, μετακομίζει στην Αθήνα και όσοι δεν τον γνώριζαν εδώ, τον αναγνωρίζουν στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο, στα περιοδικά. Θυμάμαι μια συνέντευξή του στο περιοδικό «Ok», στην οποία μιλούσε για τα πρώτα του χρόνια στην Αθήνα. «Τα πρώτα χρόνια που πήγαινα στη σχολή, τα έξοδά μου, μου τα κάλυπτε η μητέρα μου, που είχε πάει στην Ελβετία να εργαστεί. Το 1999 μού έδινε 150.000 δραχμές και 55.000 ήταν το ενοίκιό μου. Τα έφερνα βόλτα δύσκολα. Υπήρχαν ημέρες που δεν είχα χρήματα ούτε για τσιγάρα, και που αρνιόμουν να βγω έξω, γιατί δεν είχα ούτε για να βάλω βενζίνη στο μηχανάκι μου. Θυμάμαι, ο πρώτος μισθός που πήρα από το θέατρο ήταν 50.000 δραχμές. Φαντάζεσαι τι ήταν για μένα αυτό, αφού επιτέλους θα μπορούσα να καλύπτω μόνος μου το ενοίκιο. Ε, μετά από τρία χρόνια στην Αθήνα μπορούσα πια να συντηρώ μόνος μου τον εαυτό μου και από τότε δεν της έχω ξαναζητήσει χρήματα», είχε πει.
Η μητέρα του ζει πλέον στην Αθήνα. «Δεν έρχομαι συχνά στην Πάτρα. Ουσιαστικά, δεν έχω σπίτι για να επισκεφθώ. Έχω όμως πάρα πολλούς φίλους. Απέναντι, στο Κρυονέρι, είναι το πατρικό μου, εκεί ζει ο πατέρας μου. Οπότε, με αφετηρία το πατρικό, περνάω και στην Πάτρα». «Κι άλλα διόδια;», αστειεύομαι. Χτυπάει το πρώτο κουδούνι. Πετάγομαι. «Έχουμε χρόνο ακόμη, μην ανησυχείς». Προσπαθεί να βολευτεί στην καρέκλα του.  «Μου λείπει εκείνη η εποχή της ανεμελιάς. Μου λείπει ο ελεύθερος χρόνος αλλά ξέρω πολύ καλά ότι δεν μπορώ να τα έχω όλα. Τουλάχιστον όχι τώρα, σε αυτή τη δημιουργική ηλικία. Σε μια πενταετία ελπίζω να χαλαρώσω. Να έχω βάλει κάποια λεφτά στην άκρη, να πάει καλά το μαγαζί, να προχωρήσω σε κάποια άλλη επιχειρηματική κίνηση. Να μπορώ να πω ότι θα σταματήσω για έναν χρόνο, να κάνω το γύρο του κόσμου. Μου αρέσουν τα ταξίδια». «Γάμοι και παιδιά;», ρωτάω με αφορμή όλα εκείνα τα δημοσιεύματα που τον παντρεύουν συχνά με διάφορες, που καίγονται να μάθουν αν συζούν με τη Βάσω Λασκαράκη. «Πιστεύω ότι η οικογένεια θα με κρατούσε λίγο πίσω στη φόρα που έχω πάρει. Είμαι μόλις 28, είναι νωρίς ακόμη. Είμαι πάντα σε μεγάλες σχέσεις. Σκέφτομαι πως αν είναι να γίνει, θα γίνει. Ξέρεις, μεγάλη μπουκιά φάε».
Τρίτο κουδούνι: ο φίλος μας ο Τσιμιτσέλης.
«Σε ενημερώνω ότι κάνουμε πόρτα», του φωνάζει κάποιος. «Δεν ενοχλούμε εδώ», απαντάει. Τον ρωτάω αν τα επιχειρηματικά όνειρά του αφορούν και τη δουλειά του, αν σκέφτεται να αναλάβει κάποιο θέατρο. «Είχα στο νου μου να μπω στο κομμάτι της παραγωγής αλλά είναι πολύ δύσκολο πια να ανταγωνιστείς τις υπάρχουσες εταιρείες. Αυτό που θα μπορούσε να γίνει είναι να κάνω μια επένδυση, η οποία, όμως, δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 300.000 ευρώ, να κάνω μια επιτυχία και έπειτα να με εξαγοράσουν». Του προτείνω να μην γράψω αυτό το επιχειρηματικό όνειρο από φόβο μήπως του πάρουν την ιδέα. Χαμογελάει. «Τόσο εύκολα γίνονται επιτυχίες;», μου λέει. «Για σένα δεν είναι και τόσο δύσκολο», συμπεραίνω. «Αν ήξερα τη συνταγή, θα έπαιρνα δάνεια και θα ξανοιγόμουν συνεχώς». Το δεύτερο κουδούνι χτυπάει. Η κουίντα δεν φωτίζεται, τόση ώρα συζητούσα με έναν άνθρωπο του οποίου το πρόσωπο δεν έβλεπα καθαρά. Αν δεν τον γνώριζα μέσα από τις δουλειές και αν τελικά τα μάτια του δεν φωτίζονταν από την υγιή σκέψη και σχέση με τη ζωή, θα μπορούσα κάλλιστα να μιλάω με κάποιον άλλο. Δεν γνώριζα μέχρι σήμερα τον Γιάννη Τσιμιτσέλη και στο Rocky Raccoon δεν πήγαινα συχνά. Είπαμε να τα ξαναπούμε στο Κρυονέρι, όχι όμως αυτό το καλοκαίρι. Θα περιοδεύει με την παράσταση «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης». «Το σενάριο το έχουν διασκευάσει οι Ρέππας - Παπαθανασίου». Θα υποδύεται τον άπιστο Θοδωράκη, εκείνον που επινόησε τον φανταστικό φίλο Λευτεράκη από την Πάτρα. «Πρώτη φορά βγαίνω με έναν τόσο δυνατό ρόλο σε περιοδεία. Είναι στοίχημα και πρόκληση μαζί». Σηκώνεται όρθιος. «Χάρηκα», μου λέει και χάνεται προς το καμαρίνι. Φεύγω από την σκηνή. Η πλατεία είναι γεμάτη, στέκομαι λίγο για να καταλάβω πως είναι να επιλέγει να έρχεται κόσμος να σε δει. «Παρακαλώ, περάστε», μου λέει ο φροντιστής, ο οποίος ακόμη και στο σκοτάδι αναγνώρισε πως δεν ήμουν γι' αυτό το σανίδι.

Bookmark and Share

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΝΙΚΟΣ & ΤΑΣΙΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥΟκτώβριος 2012
ΧΑΡΑ ΠΑΝΤΑΖΑΤΟΥ – ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΙούλιος 2012
ΧΡΗΣΤΟΣ ΨΑΡΙΑΔΗΣΑπρίλιος 2012
ΑΡΤΕΜΙΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ - Περιμένει ΓιοΔεκέμβριος 2011
ΗΛΙΑΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - H Star της Πάτρας Οκτώβριος 2011
ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΣΣΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΝΗΣ - «Λουξαρουν» ταχύτηταΙούνιος 2011
ΝIKOS APOSTOLOPOULOS - «Ο Nikos ντύνεται γαμπρός»Απρίλιος 2011
ΑΘΗΝΑ ΜΑΞΙΜΟΥ & ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΕΙΛΑΚΗΣ - Επιστρέφουν στον τόπο του...ευτυχήματοςΦεβρουάριος 2011
ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΚΟΥΚΙΟΥ - Η Σία θέλει να παντρευτείΔεκέμβριος 2010
Οι Εκλογες τους πηγαινουν πολύΝοέμβριος 2010
Γιώργος Κιμούλης εναντίον Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη ή Milo Tindle VS Andrew WykeΣεπτέμβριος 2010
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΣΙούλιος 2010
ΜΑΡΙΑ ΦΛΩΡΑΤΟΥΙούνιος 2010
Χρήστος ΛούληςΜάϊος 2010
ΝΙΝΑ ΛΟΤΣΑΡΗΑπρίλιος 2010
ΕΦΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ - First LadyΦεβρουάριος 2010
Καρέ της... ΝτάμαςΔεκέμβριος 2009
Όλα στον αέραΝοέμβριος 2009
ΗΡΩ ΛΕΧΟΥΡΙΤΗ «Έτσι είμαι εγώ…» Οκτώβριος 2009
Κατσικόπουλος-Φούρας οδηγούν το Super RallyΣεπτέμβριος 2009
2 1

news

Τα τρία παιδιά του ιδιοκτήτη του ASOS και πιο πλούσιου ανθρώπου της Δανίας, νεκρά στη Σρι Λάνκα

Τα τρία από τα τέσσερα παιδιά του Δανού δισεκατομμυριούχου Αντερς Χολς Πόβλσεν έχασαν τη ζωή τους στις βομβιστικές επιθέσεις της Σρι Λάνκα, όπως επιβεβαίωσε σήμερα εκπρόσωπος στο BBC. Η οικογένεια επισκεπτόταν τη χώρα για τις διακοπές του Πάσχα. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποια από τα παιδιά της οικογένειας έχασαν τη ζωή τους.Πριν από μερικές ημέρες, η μία κόρη του Χολς Πόβλσεν ανέβασε μια φωτο...

περισσότερα
Οκτώβριος 2012

Οκτώμβιος 2012
Εσείς είστε το thebest.gr!

Στείλτε την εκδήλωσή σας στο www.thebest.gr κι εμείς...

Αποστολή εκδήλωσης!