Cover Story

  • http://cdn.thebest.gr/media/images/magMain/xoinyjazbk4b67f867756c2.jpg

ΕΦΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ - First Lady

ΕΦΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΝΤΟΥΚΑ Φεβρουάριος 2010ΣΕΛ.70

Μεσωματότυπο αθλήτριας και πολύχρονη συμμετοχή στην ομάδα κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Αμαλιάδας, δεν είναι να απορείς που η Έφη Χριστοδουλοπούλου – Κατσικοπούλου, τριανταπέντε μέρες μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού δείχνει πιο fit από ποτέ. Κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης διαπίστωσα ότι διαθέτει και αντοχές αθλήτριας. Περπάτησε ξυπόλητη στην παραλία του Ρίου μια από τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα, «εγκατέλειψε» επί ώρες το νεογέννητο γιο της (αυτό της ήταν το πιο δύσκολο γι' αυτό και τηλεφωνούσε συνεχώς για να μαθαίνει νέα του), υπέμεινε στωικά τις ταλαιπωρίες που συνεπάγεται μια φωτογράφηση εξωφύλλου και τελικά μας κέρδισε όλους με την αμεσότητά της. Όταν η φωτογράφηση είχε πια τελειώσει και ξεκινήσαμε τη συνέντευξη, διαπίστωσα ότι εκτός από το νεογέννητο, η Έφη Χριστοδουλοπούλου, έχει άλλη μια αδυναμία. Κάθε φορά που αναφέρει το όνομα του Νομάρχη, το πρόσωπό της φωτίζεται, η φωνή της γλυκαίνει, χαμογελά. Ο «Δημήτρης» είναι πανταχού παρών στη σκέψη και το λόγο της. Πώς ξεκινάς λοιπόν τη συνέντευξη με μια ερωτευμένη, μητέρα; Από την αρχή, από τα παιδικά της χρόνια.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ
«Γεννήθηκα στην Αρχαία Ήλιδα, ένα χωριό 1.000 κατοίκων κοντά στην Αμαλιάδα. Εκεί έζησα μέχρι τα 18 μου χρόνια. Οι αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια είναι πολύ ωραίες. Σαν παιδί ήμουν μάλλον αγοροκόριτσο. Ήμουν ζωηρή, μου άρεσε να κάνω ποδήλατο, δεν έπαιζα με κούκλες. Έζησα όπως πρέπει να ζει κάθε παιδί. Ήμουν μάλλον κακομαθημένη, καθώς ήμουν το πρώτο παιδί σε ένα πολύ μεγάλο και δεμένο σόι και με έβλεπαν όλοι οι συγγενείς σαν παιχνίδι. Από μικρή είχα αδυναμία στα σκυλιά. Είχα σκύλο στο πατρικό μου σπίτι, αλλά και όταν ζούσα αργότερα μόνη μου.
Μου έχει συμβεί να ετοιμάζομαι να βγω, να κλαίει το σκυλί και τελικά να μένω μέσα. Γενικά η ζωή στο χωριό ήταν ωραία, υπήρχαν αρκετά παιδιά, αν και λόγω του ότι η Αρχαία Ήλιδα απέχει μόλις δέκα χιλιόμετρα από την Αμαλιάδα, βρισκόμασταν πολύ κοντά σε αστικό κέντρο. Έχω δύο ακόμη αδέλφια, αγόρια, με τα οποία είμαι πολύ δεμένη. Μιλάμε καθημερινά στο τηλέφωνο. Ο ένας ζει στο χωριό και ο άλλος στην Αθήνα. Ο μεγαλύτερος είναι αρραβωνιασμένος. Τον πατέρα μου τον έχασα πριν από πέντε χρόνια».

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
«Στην Πάτρα πρωτοήρθα 18 χρόνων για σπουδές στα Οικονομικά. Έφυγα για ένα μεγάλο διάστημα λόγω επαγγελματικών δραστηριοτήτων (ήμουν area manager στην Pepsico - Ήβη και έκανα πολλά ταξίδια από τη Ζάκυνθο μέχρι την Αθήνα).
Επέστρεψα στην Πάτρα το 2002. Είμαι επιστημονικός συνεργάτης στο φαρμακευτικό χώρο, στην περιοχή της Αχαΐας και της Κεφαλονιάς, κάτι που σημαίνει ότι εξακολουθώ να ταξιδεύω πολύ. Αυτή τη στιγμή λόγω της γέννησης του παιδιού έχω άδεια, αλλά θα επιστρέψω στη δουλειά τον Οκτώβριο, όπως κάνουν όλοι.
Για μένα η Πάτρα είναι η πιο όμορφη πόλη της Ελλάδας. Την έχω συνδέσει πολύ όμορφα στο μυαλό μου και πάντα ήθελα να ζήσω εδώ. Έχω συγγενείς και υπέροχες αναμνήσεις από το Καρναβάλι. Τη θεωρώ πια πόλη μου. Αυτό που ίσως με ενοχλεί, είναι η νοοτροπία «χωριού» που υπάρχει σε κάθε πόλη της Ελλάδας, αλλά στην πόλη μας κάποιες φορές είναι πιο έντονη».

Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ
«Με τον Δημήτρη γνωριστήκαμε από κοινούς γνωστούς σε ένα μαγαζί. Η πόλη είναι μικρή, και λίγο πολύ συχνάζουμε όλοι στα ίδια μέρη. Αυτό που με γοήτευσε είναι η εξυπνάδα και το χιούμορ του. Ο Δημήτρης παρότι πολιτικός είναι πολύ ζεστός, άμεσος και απλός άνθρωπος. Δύσκολα μπορείς να πιστέψεις ότι είναι πολιτικός, δεν είναι καθόλου απρόσιτος και υπερόπτης. Η συμπεριφορά του είναι η ίδια είτε στην κοινωνική του συναναστροφή, είτε στη δουλειά και αυτό τον χαρακτηρίζει».

Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ

«Η αλλαγή στη ζωή μας με τον Δημήτρη ήρθε με τη γέννηση του παιδιού. Ο γάμος δεν έφερε καμία αλλαγή, γιατί και πριν μαζί ζούσαμε. Κοινή μας συνήθεια για να χαλαρώνουμε είναι το να λύνουμε σταυρόλεξα. Αν και γίνεται με λίγη γκρίνια από τη δική μου πλευρά, καθώς ο Δημήτρης είναι μανιώδης των σταυρόλεξων. Μας αρέσει όμως να βγαίνουμε οι δυο μας, για φαγητό. Τελευταία ωστόσο οι έξοδοί μας έχουν περιοριστεί λόγω του παιδιού. Γενικά έχω περιοριστεί στο σπίτι το τελευταίο διάστημα.
Οι δραστηριότητες εκτός σπιτιού είναι συνδεδεμένες κυρίως με υποχρεώσεις, αλλά δεν γκρινιάζω γι’ αυτό. Είναι κάτι που κάνω με ευχαρίστηση. Με το παιδί προσπαθώ να μην τρελαίνομαι. Δεν θέλω να γίνω υπερπροστατευτική, αν και είναι πολύ νωρίς για να βγάλει κανείς συμπέρασμα για το πώς θα λειτουργήσω. Σε αυτή τη φάση το παιδί θέλει μόνο αγάπη, αγκαλιά, φαγητό και ύπνο».

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΝΑΣΟΣ
«Ο Δημήτρης είναι κλασικός χαζομπαμπάς. Όχι μόνο με τον μικρό αλλά και με τις κόρες του. Επειδή είναι μεγαλύτερες και μπορούν να επικοινωνούν, μαζί τους είναι περισσότερο χαζομπαμπάς. Τον μικρό τον βλέπει λίγες ώρες, λόγω υποχρεώσεων, αλλά βοηθάει όπως μπορεί. Θα τον βαφτίσουμε Νάσο, από τον πατέρα τού Δημήτρη, που τον φώναζαν Νάσο. Η βάπτιση θα γίνει το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο και θα είναι σε ανοιχτό κύκλο, καθώς ο γάμος μας ήταν κλειστός. Άλλο παιδί δεν σκέπτομαι να κάνω αυτή τη στιγμή».

ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ»

«Δεν νοιώθω ότι χρειάζεται να αλλάξω κάτι στη ζωή μου ως σύζυγος του νομάρχη, ούτε να αυτοπεριοριστώ, ούτε να αυτολογοκριθώ. Έζησα ό,τι έπρεπε, στην ηλικία που έπρεπε. Τώρα είμαι συνειδητά σε μια άλλη φάση της ζωής μου. Είμαι αφοπλιστικά ειλικρινής και το έχω πληρώσει πολλές φορές. Έχω κακή σχέση με το ψέμα και το απεχθάνομαι στους ανθρώπους. Θα σου πω τα πράγματα όπως είναι, χωρίς να τα ομορφύνω και το ίδιο περιμένω από τους άλλους. Προτιμώ να με πληγώνει η αλήθεια, παρά το ψέμα. Είμαι κοινωνικός άνθρωπος, αυθόρμητος, αλλά χωρίς υπερβολές».

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

«Μου έχουν ζητήσει αρκετές φορές να μεσολαβήσω στο νομάρχη, αλλά το απορρίπτω, χωρίς καν να του το πω. Τους παραπέμπω στον ίδιο. Έχει το τρέξιμο όλη μέρα, θέλω στο σπίτι να τον αποφορτίζω, όχι να προσθέτω πράγματα.
Πάντα με ενδιέφερε η πολιτική, παρακολουθώ τις εξελίξεις, ενώ στην Αμαλιάδα ήμουν οργανωμένη στο ΠΑΣΟΚ από το Λύκειο. Ο θείος μου ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος είναι αντιδήμαρχος, υπήρχε η πολιτική μέσα στο σπίτι. Με τον Δημήτρη εκτός από κοινά πολιτικά «πιστεύω» μοιραζόμαστε και την αγάπη μας για τον Παναθηναϊκό. Ξέρω ότι η πολιτική έχει δυσκολίες. Έτσι όμως γνώρισα τον Δημήτρη, αυτός είναι ο τρόπος ζωής του και αγαπάει πολύ αυτό που κάνει. Δεν το βλέπει ως επάγγελμα. Κάποιες στιγμές δυσανασχετώ, αλλά δεν το λέω, γιατί ξέρω πόσο του αρέσει, οπότε μόνο να το υποστηρίξω μπορώ και να το ακολουθώ».

ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ
«Οι δύο κολλητές μου φίλες και κουμπάρες έγιναν, κι αυτές, μαμάδες φέτος. Η μία ζει στην Αθήνα, η άλλη στη Θεσσαλονίκη, αλλά επικοινωνούμε συνέχεια και βρισκόμαστε όποτε μπορούμε.
Μου αρέσει να παρακολουθώ τη μόδα, αλλά όχι τις επιταγές της κατά γράμμα. Δεν γίνομαι υστερική με την εμφάνιση. Μπορεί να με δεις είτε με την απόλυτα σικ εμφάνιση, είτε με ένα σκισμένο τζιν».

Bookmark and Share

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΝΙΚΟΣ & ΤΑΣΙΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥΟκτώβριος 2012
ΧΑΡΑ ΠΑΝΤΑΖΑΤΟΥ – ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΙούλιος 2012
ΧΡΗΣΤΟΣ ΨΑΡΙΑΔΗΣΑπρίλιος 2012
ΑΡΤΕΜΙΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ - Περιμένει ΓιοΔεκέμβριος 2011
ΗΛΙΑΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - H Star της Πάτρας Οκτώβριος 2011
ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΣΣΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΝΗΣ - «Λουξαρουν» ταχύτηταΙούνιος 2011
ΝIKOS APOSTOLOPOULOS - «Ο Nikos ντύνεται γαμπρός»Απρίλιος 2011
ΑΘΗΝΑ ΜΑΞΙΜΟΥ & ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΕΙΛΑΚΗΣ - Επιστρέφουν στον τόπο του...ευτυχήματοςΦεβρουάριος 2011
ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΚΟΥΚΙΟΥ - Η Σία θέλει να παντρευτείΔεκέμβριος 2010
Οι Εκλογες τους πηγαινουν πολύΝοέμβριος 2010
Γιώργος Κιμούλης εναντίον Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη ή Milo Tindle VS Andrew WykeΣεπτέμβριος 2010
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΣΙούλιος 2010
ΜΑΡΙΑ ΦΛΩΡΑΤΟΥΙούνιος 2010
Χρήστος ΛούληςΜάϊος 2010
ΝΙΝΑ ΛΟΤΣΑΡΗΑπρίλιος 2010
Ζεν πρεμιέ παίκτης - ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΙΤΣΕΛΗΣΜάρτιος 2010
Καρέ της... ΝτάμαςΔεκέμβριος 2009
Όλα στον αέραΝοέμβριος 2009
ΗΡΩ ΛΕΧΟΥΡΙΤΗ «Έτσι είμαι εγώ…» Οκτώβριος 2009
Κατσικόπουλος-Φούρας οδηγούν το Super RallyΣεπτέμβριος 2009
2 1

news

Πάτρα: Έπαθε κρίση μέσα στο λεωφορείο - Αναστάτωση στην πλατεία Γεωργίου - ΦΩΤΟ

Ηλικιωμένος έπαθε κρίση μέσα σε λεωφορείο της γραμμής 3 το αστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Ζαρουχλέικα - Λεύκα. Ο άνδρας επέβαινε στο λεωφορείο το οποίο σταμάτησε στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου. Στο σημείο αφίχθει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και αστυνομία. Στη συνέχεια το λεωφορείο με μοναδικό επιβαίνοντα τον ίδιο μια και δεν αποβιβάστηκε, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους επιβάτες, αναχ...

περισσότερα
Οκτώβριος 2012

Οκτώμβιος 2012
Εσείς είστε το thebest.gr!

Στείλτε την εκδήλωσή σας στο www.thebest.gr κι εμείς...

Αποστολή εκδήλωσης!