Faces

  • http://cdn.thebest.gr/media/images/magMain/kpqijeycev4b67f93710271.jpg

ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ - Πώς η ζωή του έγινε Reality

ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ

ΜΑΡΙΑ ΟΡΦΑΝΟΥ Φεβρουάριος 2010ΣΕΛ.32

Η απουσία του από την τηλεόραση, τα οικονομικά του προβλήματα και η οικογενειακή του κατάσταση μετά και τον δεύτερο χωρισμό του, έχουν συνθέσει ένα άλλης μορφής reality show, από εκείνα που τον καθιέρωσαν ως «βασιλιά» του είδους στην ελληνική t.v.
Αυτή την εποχή, σε τούτο το reality, ο Αντρέας Μικρούτσικος, είναι ο μοναδικός πρωταγωνιστής, και βλέπει τη ζωή του να προβάλλεται σε επεισόδια κους-κους και life style εκπομπών, από σχεδόν όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς στους οποίους «βασίλεψε» και να γεμίζει σελίδες περιοδικών.
Εκείνος, έχει αποσυρθεί, προσπαθεί να βγει από τη «φουρτούνα» των πλειστηριασμών και τις «συμπληγάδες» των τραπεζών και συναντιέται μόνο με τον δικηγόρο του, ανθρώπους της οικογένειάς του και μερικούς καλούς φίλους.
Άραγε, να έχει ακόμη όρεξη για χαμόγελα, επειδή είναι μεταδοτικά, όπως συμβούλευε πριν από κάμποσα χρόνια από την ομώνυμη εκπομπή του στο Mega ή να νοιώθει όπως έγραφε στους στίχους του στο «χαμένο νησί» κάπου στα 1986 «Είναι κι αυτοί που μου μαυρίζουν τη ψυχή μου, κάτι τυπάκια που το παίζουν αυθεντία, φοράνε Timberland παπούτσια στη ζωή μου και με κλαρίνα μου τρυπούν τη φαντασία»…  Για τον Αντρέα Μικρούτσικο, τον Αντρέα από την Πάτρα, τον αγαπημένο γιο της κυρίας Ελένης που καμάρωνε γιατί κι αυτό το παιδί της έγινε διάσημο και θες άδολα, θες επιτηδευμένα, την μνημόνευε την πόλη του και την επισκεπτόταν όποτε είχε ευκαιρία, τον Αντρέα, τον αδελφό του Θάνου του καταξιωμένου μουσικοσυνθέτη, του Υπουργού, αυτόν τον Αντρέα και κάθε διάσταση του εαυτού του, που μάθαμε κι ακόμα μαθαίνουμε, γράφουν και λένε στις μεσημεριανές εκπομπές και τα περιοδικά, με μεγάλους τίτλους, όπως «Η άνοδος και η πτώση».
ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
Ο Αντρέας Μικρούτσικος, γεννήθηκε στην Πάτρα στις 6 Ιουνίου του 1952 και ήταν το δεύτερο παιδί, μιας μεσοαστικής οικογένειας της πόλης, χωρίς ιδιαίτερη οικονομική άνεση και με αριστερές καταβολές και ιδέες. «Ήταν ένα σχετικά ήρεμο παιδί, που δεν έκανε σκανταλιές, αν και από τότε φαινόταν το ανήσυχο και το δημιουργικό του χαρακτήρα του. Δεν θα ξεχάσω που με έβαζε να κλέβω τσιγάρα από τη μάνα μου» λέει στο BEST ο ξάδελφός του Γιώργος Μικρούτσικος, που θυμάται τις εποχές που έπαιζαν ποδόσφαιρο στην πλατεία Όλγας «όταν αυτή ήταν ακόμη στρωμένη με χαλίκι», αλλά και μπάσκετ στην είσοδο του σπιτιού του Αντρέα, στο νεοκλασικό της διασταύρωσης των οδών Αράτου και Κορίνθου.
«Πήγαινε σχολείο στο Στρούμπειο και ήταν ένας πολύ καλός μαθητής. Ήθελε να γίνει μαθηματικός, γιατί είχε επηρεαστεί από τον πατέρα του, αλλά το συζήταγε και για πυρηνικός φυσικός. Τα καλοκαίρια κάναμε μπάνιο στα Μποζαΐτικα, μαζί και με τον Θάνο. Από τότε αγαπούσαν και οι δύο τη μουσική και το έδειχναν με κάθε τρόπο» λέει ο Γιώργος Μικρούτσικος.  
Ο Αντρέας, μεγάλωσε με πολλή αγάπη αλλά και πολλή μουσική.
Το μικρόβιο της μουσικής, το κόλλησε, όπως ήταν φυσικό, «από τον αδελφό του, τον Θάνο, ο οποίος έπαιζε πολύ καλό πιάνο».
Με τον Θάνο και τους φίλους του που ήταν μεγαλύτεροι από τον Αντρέα, έδινε και τις πρώτες του «αυτοσχέδιες» συναυλίες στο ξενοδοχείο «Τζάκι».
Όταν ο Αντρέας πήγαινε στην Πέμπτη Δημοτικού, η οικογένεια μετακόμισε στην Αθήνα, στην Κυψέλη. Τέρμα οι βόλτες στα Μποζαΐτικα και το Ρίο, τέρμα και οι συναυλίες.  
«Ήταν πολύ λυπημένος, δεν ήθελε με τίποτε να φύγει και να αφήσει τις παρέες του».
Στην Αθήνα, ο Αντρέας βρίσκει τον αριστερό του εαυτό. Πηγαίνει στο Πανεπιστήμιο, σε μια ταραχώδη εποχή με έντονο κοινωνικό προβληματισμό στα αμφιθέατρα αλλά και στην τέχνη. Ήταν τότε που ο Αντρέας κόλλαγε αφίσες μαζί με τον Ζουγανέλη και τον Μπουλά.
Ήταν τότε που η μουσική γινόταν γι' αυτόν ένας τρόπος να εκφραστεί και να επαναστατήσει.
Ένας τρόπος για να βγάλει στο φως τον άλλο του εαυτό.
Ο Αντρέας μπορεί να έφυγε από την Πάτρα, αλλά δεν την ξέχασε. Οι αναφορές του στην πόλη όλα αυτά τα χρόνια ήταν συνεχείς, ενώ έχει διατηρήσει και φίλους, όπως τον καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών Θεόδωρο  Παπαθεοδώρου.
Στην Πάτρα άλλωστε, λένε οι φήμες, ότι συνάντησε για πρώτη φορά και τη Σοφία Βόσσου, όταν αυτή τραγουδούσε στην μπουάτ «Ερωφύλη».

ΕΠΕΙΤΑ ΗΡΘΕ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Οι αριστερές καταβολές της οικογένειάς του, τα παιδικά του χρόνια στην Πάτρα, η μουσική παιδεία του, η επιστημονική του υπόσταση ως μαθηματικού, τα φροντιστήρια που έκανε στην αρχή, η εφηβεία του στα δύσκολα χρόνια της χούντας, οι φίλοι του με τους οποίους έκανε την επανάστασή του, ο πρώτος γάμος του με την αείμνηστη Μαρία Δημητριάδη, τα τραγούδια του, οι πολιτικοκοινωνικές του ντιρεκτίβες, ο χαρακτήρας του πριν και ο χαρακτήρας του μετά την «στέψη» του στην ελληνική τηλεόραση, όλα τώρα έχουν γίνει ρεπορτάζ.
Η τηλεόραση άλλαξε ριζικά τον Αντρέα Μικρούτσικο. «Έβαλε» τις πολιτικές του ιδέες πίσω από το τιμόνι ενός πολυτελούς σπορ αυτοκινήτου και «στέγασε» τη ζωή του σε μια μεζονέτα στην Κηφισιά και ένα εξοχικό στη Μήλο.
Όλα αυτά με λεπτομέρειες, αλλά και γενικότερες παρατηρήσεις που ίσως να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, γίνονται τηλεοπτικά παράθυρα στα οποία ο Αντρέας, που γράφει και προφέρει το μικρό όνομά του με «τ» και όχι «δ», εμφανιζόταν μιλώντας συνήθως για άλλους ή για να υπερασπίσει τη δουλειά του.
Τη δουλειά του, το ρόλο που ανέλαβε εδώ και περίπου 20 χρόνια ως entertainer που έκρυβε εκατομμύρια πίσω από την «κουρτίνα ένα» στο mega και αργότερα τον εξέλιξε ή τον ανάγκασε να μετεξελιχθεί σε ψυχοκοινωνικό εξομολογητή απατημένων συζύγων, junkies και περιθωριακών τύπων και να γίνει μετρ του τηλεοπτικού κουτσομπολιού.
Aυτού του κουτσομπολιού, που πάντα έδιναν απλόχερα οι από καιρού εις καιρόν καλεσμένοι του. Ο Μικρούτσικος έγινε ο «μάστορας» της ίντριγκας και ο δημιουργός συγκρούσεων για χάρη της τηλεθέασης και βεβαίως του υψηλού κασέ του, του υψηλότερου όλων, που μοιραία καθόριζαν τα νούμερα. Τα νούμερα της τηλεθέασης, αυτής της εξοντωτικής τηλεόρασης του φαστ φουντ πλουτισμού των τηλεπαιχνιδιών, της αδηφάγας τηλεόρασης του «Μεγάλου Αδελφού», που όλοι λένε ότι τρώει ανθρώπους. Αυτή η τηλεόραση «έφαγε» κι εκείνον.  

ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ
Σήμερα, ο Αντρέας Μικρούτσικος πληρώνει το τίμημα της ταύτισής του με αυτή την τηλεόραση.
Πριν από λίγες ημέρες, βγήκε στον πλειστηριασμό η μεζονέτα του στην Κηφισιά για ένα χρέος περίπου 50.000 ευρώ, ποσό που επιδικάστηκε σε αγωγή αποζημίωσης που κατέθεσε εναντίον του ένας ποινικολόγος, που ο Αντρέας είχε «στολίσει» δημοσίως όταν ο δικηγόρος με πέντε συναδέλφους του είχαν προσφύγει με ασφαλιστικά μέτρα κατά της προβολής του reality «Big Brother» και είχαν πετύχει να αλλάξει η ώρα μετάδοσής του. Ο τηλεοπτικός σταθμός που έκανε την παραγωγή αρνήθηκε να πληρώσει και αυτό ήταν η αρχή για την αντίστροφη μέτρηση της οικονομικής ευμάρειας του Αντρέα Μικρούτσικου και της τηλεοπτικής του αποστείρωσης, που οδήγησαν εκείνον, τον απόλυτο κυρίαρχο και πιο ακριβοπληρωμένο παρουσιαστή, να ιδρώνει για να κάνει νούμερα τηλεθέασης και τον απαξίωσαν στα μάτια του κοινού του που είδε τον «βασιλιά» του να παραδίδει το στέμμα του. Ταυτόχρονα, μια επενδυτική ενέργειά του με την αγορά του 49% των studio Τσιλιγιάννη, άνοιξε λογαριασμούς και με τις τράπεζες. Ο χωρισμός του από την Δήμητρα Ρουμπέση, κάποτε τηλεοπτική παρτενέρ του όπως και η δεύτερη σύζυγός του Φωτεινή Γεωργαντά, ήταν το κερασάκι στην τούρτα και τον διέλυσαν ψυχολογικά. Ο Αντρέας, πρώτα κλείστηκε στον εαυτό του και μετά έκλεισε τον εαυτό του στην επίδικη μεζονέτα της Κηφισιάς, έχοντας επαφή μόνο με τον αδελφό του Θάνο, τον γιο του Στέργιο, τον δικηγόρο του και την καλή του φίλη Σοφία Βόσσου. Πήρε κιλά και απομονώθηκε… Ο Αντρέας του Fame Story, δεν διάγει μέρες δόξης, αλλά πληρώνει το τίμημά τους. Και ενδεχομένως, το τίμημα της υπόστασής του που δημιούργησε η δόξα. Ίσως να ήταν προφητικοί οι στίχοι του στο «Χαμένο νησί»:
«Είναι κι η νύχτα
που με παίρνει από πίσω
σαν παρελθόν με κυνηγάει,
σαν Ερινύα
Σκέφτομαι πρέπει
να βρω τρόπο να την πείσω
Τα καταστρέφω όλα τώρα με μανία».
Για τον Αντρέα Μικρούτσικο φαίνεται ότι άρχισε να ξημερώνει, με πρώτη ηλιαχτίδα τη ραδιοφωνική επιστροφή του στον ANT1.

Bookmark and Share

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΚΗΣ ΒΑΒΑΡΟΥΤΑΣΟκτώβριος 2012
ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥΟκτώβριος 2012
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΟΥΡΟΥΣΙΑΟκτώβριος 2012
«Όταν αρρώστησα, βούρκωσα...»Οκτώβριος 2012
ΓΙΟΥΛΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥΙούλιος 2012
ΘΩΜΑΪΣ ΑΠΕΡΓΗΙούλιος 2012
TONIS SFINOSΙούλιος 2012
ΜΙΜΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥΑπρίλιος 2012
Γιάννης ΠαναγιωτόπουλοςΑπρίλιος 2012
ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΡΑΛΛΗΑπρίλιος 2012
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣΑπρίλιος 2012
Όταν η Ηρώ συνάντησε «Ψύχραιμα» τον ΑργύρηΔεκέμβριος 2011
Chris Humbert - Ένας Αμερικάνος...στην ΑθήναΔεκέμβριος 2011
ΤΟΝΙΑ ΑΒΔΕΛΟΠΟΥΛΟΥ - Κάνει την Τέχνη… ΜόδαΔεκέμβριος 2011
Μάνθος & Ανδριάνα - Μαγική βραδιάΟκτώβριος 2011
ΜΙΛΤΟΣ ΓΗΤΑΣ - Κάνει «ανακωχή» μέσω ποίησηςΟκτώβριος 2011
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΚΚΟΤΑ - «Αποφοίτησε» με άρισταΟκτώβριος 2011
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ - Είναι ο επόμενος μεγάλος του θεάτρου Οκτώβριος 2011
ΝΟΡΑ ΔΡΑΚΟΥ - ΚΡΙΣΤΕΛ ΒΟΥΡΝΑ - Τα «δελφίνια» του ΠατραϊκούΟκτώβριος 2011
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΔΑΣ - Μας προσκαλεί σε δείπνοΙούνιος 2011
5 4 3 2 1

news

Πάτρα: Καταδρομική τα ξημερώματα στο Αστήρ –Έσπασαν τζάμια, πέταξαν μπογιές κι έγραψαν συνθήματα- ΦΩΤΟ

Καταδρομική επίθεση στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ στην Αγίου Ανδρέου της Πάτρας έκαναν τα ξημερώματα άτομα που όπως φαίνεται ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr τρία άτομα που φορούσαν κουκούλες επιτέθηκαν στην τζαμαρία του ξενοδοχείου με λοστούς και την έσπασαν. Παράλληλα πέταξαν μπογιές κι έγραψαν συνθήματα για τον σύντροφό τους απεργό πείνας Σπύρο Χριστοδούλου που βρίσ...

περισσότερα
Οκτώβριος 2012

Οκτώμβιος 2012
Εσείς είστε το thebest.gr!

Στείλτε την εκδήλωσή σας στο www.thebest.gr κι εμείς...

Αποστολή εκδήλωσης!