Cover Story

  • http://cdn.thebest.gr/media/images/magMain/dxmnlsvyvq4b27955621c31.jpg

Όλα στον αέρα

ΖΑΚΕΛΙΝΑ ΚΥΡΟΥΣΗ

ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΝΤΟΥΚΑ Νοέμβριος 2009ΣΕΛ.74

Η τόλµη της την οδήγησε, είκοσι χρόνια πριν, µπροστά από το ραδιοφωνικό µικρόφωνο του Φάρου, η τόλµη της ήταν πάλι αυτή που την οδήγησε σήµερα µπροστά στο φωτογραφικό φακό του BEST. Η Ζακελίνα Κυρούση απεκδύεται του παλιοµοδίτικου καθωσπρεπισµού και µας περιγράφει µε δικά της λόγια, όσα µεσολάβησαν αυτά τα είκοσι ραδιοφωνικά χρόνια.

«Έτσι ακριβώς σκεφτόµουν και 20 χρόνια πριν: δεν µπορεί να είµαι µόνη µου, δεν γίνεται, έλεγα! Όλο και κάποιος άλλος θα ταυτίζεται µε τα τραγούδια µε τον ίδιο φανατισµό που ταυτίζοµαι κι εγώ! Είµαι σίγουρη ότι τουλάχιστον για ένα τραγούδι έχετε και σεις πει: καλά αυτό… για µένα γράφτηκε!!!!!! Ειδικά τα ελληνικά, που είναι και η γλώσσα της ψυχής µας, δεν το συζητώ!

Όλοι οι Έλληνες, σε κάποια στιγµή της ζωής τους, ανάλογα µε το τραγούδι που τους εξέφραζε τότε, έχουν υπάρξει µετανάστες, εργάτες, πλούσιοι, φτωχοί, απόκληροι, κερατάδες, εραστές, ερωµένες, εκδικητές, οχήµατα, αγριολούλουδα, µπαλαµοί, πιλότοι, καπετάνιοι, µωρά, προβλήµατα, λύσεις, αιτίες, αφορµές, mc και ό,τι άλλο µπορεί να φανταστεί το µυαλό µας µόνο και µόνο γιατί κάποιο τραγούδι µιλούσε για ένα αγριολούλουδο, µια ταχεία, για γυναίκες τριγύρω πολλές-παρά-πολλές, για άντρες που κάνουν το κέφι τους ή επειδή στην τελική ...είν’ αµάξια οι µόνοι και οι σχέσεις τροχαία… Κάποιες φορές µάλιστα έχουν υπάρξει και Άνθρωποι: µονάχοι, µοναδικοί, ωραίοι, µισοί, µου-σου-του-της… Ακόµη ψάχνουµε τον ολόκληρο…

20 χρόνια πριν λοιπόν, οι δικές µου µουσικές επιλογές ακροβατούσαν διαρκώς, καταλήγοντας σ’ ένα εντυπωσιακό σπαγκάτ, που στο ένα πόδι ακουµπούσε η ελληνική µουσική και στο άλλο η ξένη. Καταλαβαίνεται το χάος ανάµεσά τους, χωρίς φαντάζοµαι να σοκάρεστε! Μεταφορικά µιλάω! Ίσως γι’ αυτό δεν µπόρεσα ποτέ να ξεφύγω από το δόγµα ότι η µουσική είναι µία. Ειδικά για µας τους Έλληνες που έχουµε και µια τάση προς τη γλωσσοµάθεια και άρα, τουλάχιστον τα τραγούδια που «έχουν γραφτεί για µας» οπότε και µας εκφράζουν, τα κατανοούµε µια χαρά, ακόµη κι αν είναι τούρκικα!

«ΤΟΛΜΩ», διατράνωνε η Μαρινέλλα το 1988, αν θυµάµαι καλά! (για µένα το λέει, είπα από µέσα µου πονηρά εγώ και µερικά ακόµα εκατοµµύρια Έλληνες!)

Το 1989 µε βρίσκει, στο δρόµο µάλλον, ο φίλος µου Αντώνης Γιαννακάκης (πού να ’ναι άραγε;) και µου λέει ότι στήνεται επίσηµα ιδιωτικός ραδιοφωνικός σταθµός! Ο ΦΑΡΟΣ. Φυσικά τότε, κανείς απ’ όσους έχουν καταφέρει να είναι ακόµα στο χώρο, δεν είχε σπουδάσει κάτι παρόµοιο! Πού να το βρει εξάλλου και πώς να το σκεφτεί! Λίγο πριν, διάβαζα ποίηση κάτι κουλά βράδια µε το φίλο µου τον Άρη στο Ράδιο Ένα! Ο Αντώνης θεώρησε ότι διέθετα µια φωνή που µάλλον… είχε κάτι να πει. Καλά, δεν είχαν κάνει και audition σε τίποτα χιλιάδες! Η επιλογή λοιπόν έγινε µε διάφανες και συνοπτικές διαδικασίες! Ο φίλος του φίλου! Εξ άλλου, η διάρκεια είναι µια από τις αποδείξεις τού αν η επιλογή ήταν κατάλληλη, αν και αυτό δεν είναι πάντα αποδεικτικό στοιχείο! Και το «για λίγο», έχει τη χρησιµότητά του! Τέλος πάντων! Οι γονείς µου πάλι, όταν ήµουν παιδάκι και έβγαζα κάτι µπάσες κραυγές απ’ το λαρύγγι µου, όπως έχω ακούσει από tape, αναρωτιόντουσαν φαντάζοµαι, αν έπρεπε να µε πηγαίνουν σε παιδίατρο ή σε κτηνίατρο! Αντί για τους χαριτωµένους, λεπτούς ήχους που συνηθίζεται να ακούγονται από το στόµα ενός παιδιού, απ’ το δικό µου έβγαιναν ήχοι που αντιστοιχούσαν σε άτοµο που είχε ξεκινήσει το κάπνισµα από τον τρίτο κιόλας µήνα κατά τη διάρκεια της κύησης!

Να µην πολυλογώ: ΤΟΛΜΩ, είπα! Και ξεκινάνε παραγωγές µε ελληνικό τραγούδι αλλά και «συµπαραγωγές» µε Αντώνη Ανδρικάκη, Θάνο Μικρούτσικο, Δήµητρα Γαλάνη κ.α, φίλους, και καλούς ακόµη και σήµερα συναδέλφους, Πατρινούς, τα ονόµατα των οποίων, όσα θυµηθώ, θα αναφέρω! Όσα δεν θυµηθώ, σηµαίνει µόνο πως δεν καταφέρνω να τα ανασύρω αυτή τη στιγµή και τίποτα περισσότερο. Ρούλα Κωστακοπούλου, Γιάννα Τακτικού, Χριστίνα Γιούρτη, Γιώργος Κοντογιάννης και άλλοι, που δεν είναι στο χώρο πια αλλά παραµένουν φίλοι. Σταύρος Ζούγλας, Γιούλια Πέτα, Πάνος Πραπόπουλος και εκείνοι από τους οποίους ζητώ συγνώµη που δεν αναφέρω!

Αλλιώς το ραδιόφωνο τότε… Επικοινωνιακό πάντα, αλλά µε άλλες µορφές. Γράµµατα, τηλέφωνα… Προσεγγίσεις ευθείες και άµεσες… Ενώσεις. Φιλίες. Ακόµη και έρωτες! Με αιτία τις φωνές και αφορµή τα τραγούδια! Θυµάµαι µια ιστορία: από τη Λιάνα στο Γιώργο. Αφιέρωση µηνών. Μονόπλευρη. Μόνον από τη Λιάνα στο Γιώργο, ποτέ αντίστροφα. Γιατί ο Γιώργος, γύρω στα 60 του κι η Λιάνα συνοµήλική του, γυναίκα του, είχε µπει στη φυλακή πληρώνοντας τα χρέη της εταιρίας που δούλευε σαν λογιστής. Η Λιάνα έµενε στα Λιόσια και ο Γιώργος για 6 µήνες στον «Άγιο Στέφανο». Όταν αποφυλακίστηκε, µου έκαναν δώρο το δαχτυλίδι του γάµου τους, ένα ταπεινό κόσµηµα µε µια πράσινη πέτρα, αλλά ανεκτίµητο σύµβολο που πάντα θα κλαίω όταν το θυµάµαι, µόνο και µόνο γιατί εκείνο το ραδιοφωνικό, απογευµατινό δίωρο που επέτρεπαν στο Γιώργο, τους κρατούσε κοντά! Ιστορίες ανθρώπων! Πραγµατικών!

Περνούσε ο καιρός, ακόµα περνάει και τα πάντα είναι πέρασµα!

Τολµώ, συνέχιζα να πιστεύω και άρχιζα να περιδιαβαίνω ραδιόφωνα και τηλεόραση. Τοπικά στην αρχή, Super B, Ράδιο Γάµµα, TELE TIME και κάποια στιγµή, στην Αθήνα. KLIK, NITRO, λίγο ειδήσεις στο ΚΑΝΑΛΙ 5, STATUS, κάποιο άλλο που σίγουρα ξεχνάω, ξανά πέρασµα δηλαδή 7-8 χρόνων και… επιστροφή στις ρίζες! Πάλι τηλεόραση αποσπασµατικά, ΕΡΤ - Καρναβάλι, δηµόσιες σχέσεις στην ΑCHAIA CLAUSS και ραδιόφωνο µάλλον… τέλος! Λάθος! Τόλµησε ο Χρήστος Συρίµπεης και µου χάρισε στο mojo radio 5 από τα οµορφότερα χρόνια της ζωής µου! Κι έτσι …ξανατόλµησα κι εγώ! Αλλιώς πλέον! Πιο ώριµη; Πιο έτοιµη! Διαφορετική! Η στροφή προς την ξένη µουσική είχε ήδη γίνει από την Αθήνα, αλλά η ευκαιρία που µου έδωσε ο Χρήστος ήταν να αναπτύξω το λόγο µου. Θα τον ευγνωµονώ γι’ αυτό! Το λόγο µου τότε, τον καταθέτω και γραπτά για κάποια χρόνια στο happy week. Άλλη όµορφη εµπειρία, που τελείωσε κι αυτή ακολουθώντας τη µοίρα του όµορφου!

Η βόλτα συνεχίστηκε από τον kiss fm, κάτι σαν καλοκαιρινές διακοπές φέτος, για να µε βρει το φθινόπωρο στον ΠΟΛΙΤΕΙΑ FM 89,1, κοντά στον Στέλιο Αποστολόπουλο, που ίσως µου δίνει την τελευταία ευκαιρία, µιλώντας ακατάπαυστα πλέον, από τις 12.00 µέχρι τις 14.00, τις καθηµερινές! Άραγε, να έχω τόσα πολλά ακόµη να πω, ή µήπως ξέρω πως και ο ραδιοφωνικός χρόνος, όπως και κάθε άλλος, είναι πεπερασµένος;

Δεν ξέρω να σας πω! Σίγουρα όµως ξέρω πως δεν θα αφήσω τον εαυτό µου να γίνει γραφικός ή παρωχηµένος!

Θα τολµήσω ΚΑΙ κάπου αλλού! Το µέλλον θα δείξει πού! Ίσως στο επόµενο χόµπι µου, που θα έχω την τύχη να κάνω κι εκείνο επάγγελµα!

Είµαι ευτυχισµένη που µου έχει συµβεί αυτό! Ίσως και γι’ αυτό να είµαι γενναιόδωρη µε τους ανθρώπους! Από επιλογή, όχι από ανασφάλεια. Γουστάρω να είµαι γενναιόδωρη µ’ αυτούς που οι ζωές µας συναντιούνται! Κάποιοι περνάνε από δίπλα µου! Κάποιοι από πάνω µου! Κάποιους άλλους, τους αφήνω να περνάνε από µέσα µου!

Η επιθυµία της αποδοχής, υπάρχει πάντα! Σε όλους! Αν θέλεις να σε αποδέχονται πολλοί, τότε το έχεις ανάγκη, κι αυτή είναι µια στάση-λέξη που σιχαίνοµαι. Εµένα µου φτάνουν όσοι είναι! Ή όσοι γίνονται! Και τους ευχαριστώ που υπάρχουν! ΤΕΛΟΣ!

ΤΙ;;;;;;; Δεν θα µε ρωτήσετε αν κάνω bottox ή …γιατί αυτή η φωτογράφηση ΤΩΡΑ;!

Λοιπόν! Το bottox είναι σα να πλένεις το µοναδικό αυτοκίνητο που έχεις για χρόνια (και άρα έχει πολλές πιθανότητες να είναι γύρω -γύρω «γαζωµένο»), εξωτερικά µόνον! Τώρα τελευταία, βαριέµαι λίγο το …έξω και ασχολούµαι περισσότερο µε το …µέσα!

Όσο για τη φωτογράφηση, την έκανα γιατί το ήθελα και γιατί το µπορούσα! Με άλλα λόγια γιατί ΤΟΛΜΩ. Βέβαια, αισθάνθηκα λίγο κοροΐδο όταν έµαθα ότι συνήθως, όσες βρίσκονται στη θέση µου βγάζουν τουλάχιστον …ένα καινούργιο αυτοκίνητο, αλλά, δε βαριέσαι;;;;

Ιδέα είναι ο δρόµος!

Τις ίδιες βόλτες θα έκανα».

 

Bookmark and Share

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΝΙΚΟΣ & ΤΑΣΙΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥΟκτώβριος 2012
ΧΑΡΑ ΠΑΝΤΑΖΑΤΟΥ – ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΙούλιος 2012
ΧΡΗΣΤΟΣ ΨΑΡΙΑΔΗΣΑπρίλιος 2012
ΑΡΤΕΜΙΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ - Περιμένει ΓιοΔεκέμβριος 2011
ΗΛΙΑΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - H Star της Πάτρας Οκτώβριος 2011
ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΣΣΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΝΗΣ - «Λουξαρουν» ταχύτηταΙούνιος 2011
ΝIKOS APOSTOLOPOULOS - «Ο Nikos ντύνεται γαμπρός»Απρίλιος 2011
ΑΘΗΝΑ ΜΑΞΙΜΟΥ & ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΕΙΛΑΚΗΣ - Επιστρέφουν στον τόπο του...ευτυχήματοςΦεβρουάριος 2011
ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΚΟΥΚΙΟΥ - Η Σία θέλει να παντρευτείΔεκέμβριος 2010
Οι Εκλογες τους πηγαινουν πολύΝοέμβριος 2010
Γιώργος Κιμούλης εναντίον Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη ή Milo Tindle VS Andrew WykeΣεπτέμβριος 2010
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΣΙούλιος 2010
ΜΑΡΙΑ ΦΛΩΡΑΤΟΥΙούνιος 2010
Χρήστος ΛούληςΜάϊος 2010
ΝΙΝΑ ΛΟΤΣΑΡΗΑπρίλιος 2010
Ζεν πρεμιέ παίκτης - ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΙΤΣΕΛΗΣΜάρτιος 2010
ΕΦΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ - First LadyΦεβρουάριος 2010
Καρέ της... ΝτάμαςΔεκέμβριος 2009
ΗΡΩ ΛΕΧΟΥΡΙΤΗ «Έτσι είμαι εγώ…» Οκτώβριος 2009
Κατσικόπουλος-Φούρας οδηγούν το Super RallyΣεπτέμβριος 2009
2 1

news

Πάτρα: Έφυγε νωρίς η Γεωργία Κασκαμπά – Αφήνει πίσω άνδρα και δυο παιδιά

Μια νέα γυναίκα, μόλις 33 ετών, έχασε τη μάχη που έδινε όλο το προηγούμενο διάστημα για να κρατηθεί στη ζωή. Η Γεωργία Κασκαμπά άφησε την τελευταία της πνοή, αφήνοντας πίσω δυο μικρά παιδιά, τον Κωνσταντίνο και τον Αντώνη, και τον σύζυγό της Παναγιώτη Ρίζο. Η Γεωργία Κασκαμπά ήταν γνωστή και αγαπητή στην περιοχή της Αγυιάς στην Πάτρα, όπου διατηρούσε καφετέρια. Η κηδεία της θα γίνει τη Μ. Τρίτη 23 Απρ...

περισσότερα
Οκτώβριος 2012

Οκτώμβιος 2012
Εσείς είστε το thebest.gr!

Στείλτε την εκδήλωσή σας στο www.thebest.gr κι εμείς...

Αποστολή εκδήλωσης!