Cover Story

  • http://cdn.thebest.gr/media/images/magMain/xgmrakunfu50b74ca18fad6.jpg

Καρέ της... Ντάμας

ΚΑΤΣΙΜΠΕΡΗ- ΔΟΥΡΟΥ- ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ

ΓΙΩΤΑ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ - ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΝΤΟΥΚΑ  Δεκέμβριος 2009ΣΕΛ.80

ίγο - πολύ, στην Πάτρα γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Κάπως έτσι ξεκίνησε η επαφή της Ανδριάνας Μυτιληναίου, της Βασιλείας Παρασκευά, της Μαρίας Δούρου και της Μαρίας Κατσιμπέρη. Χρειάστηκε ωστόσο να μετακομίσουν μόνιμα στην Αθήνα για να τις ενώσει ακόμη περισσότερο η πατρινή τους καταγωγή, αλλά όχι μόνο αυτή.
Σήμερα επιτυχημένες η καθεμία στον τομέα της, μηδενίζουν με τη φιλία τους τις χαώδεις αποστάσεις της πρωτεύουσας και μιλούν στο BEST για όσα μοιράζονται ως παρέα, για την ψυχαναλυτική δράση του στούντιο της Βασιλείας, για τις αναμνήσεις τους και τα καλύτερα Χριστούγεννα της ζωής τους. Αναμνήσεις που τις… επιστρέφουν στην Πάτρα και τις κάνουν να παίρνουν πόζες στην πλατεία Γεωργίου, δίπλα στη φάτνη, όπως και τότε που ήταν παιδιά. Στο φακό του BEST, πάντως, ποζάρουν φορώντας κοσμήματα της Βασιλείας.

ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΓΙΩΤΗ - ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ

ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΠΕΛΕΣ, μας ένωσε η ζωή στην Αθήνα. Οι κοινές μνήμες αλλά και τα κοινά ενδιαφέροντα. Βρισκόμαστε σχεδόν κάθε εβδομάδα με στέκι πάντα το ατελιέ της Βασιλείας. Ναι, η καταγωγή πάντα αποτελεί σημείο αναφοράς, αλλά και η χημεία και οι προσωπικότητες των ανθρώπων είναι πολύ σημαντικά. Βρισκόμαστε και οικογενειακώς, μαζί με τους συζύγους μας, αλλά πολύ πιο σπάνια.
ΔΙΑΤΗΡΩ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, είναι οι ρίζες μου, οι γονείς μου, οι συγγενείς μου, οι άνθρωποι που αγαπώ και έχω δυνατές αναμνήσεις, αλλά δεν ασχολούμαι με τα πατρινά νέα και σχόλια, αφού είναι κάτι που με ενοχλεί ως συνήθεια των ανθρώπων της μικρής πόλης μας. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να επιστρέψω μόνιμα πια στην Πάτρα, αλλά νομίζω ότι θα μπορούσα να περνώ πιο πολύ χρόνο από ότι τώρα. Στην Πάτρα επισκέπτομαι συνήθως μέρη με ωραία μουσική και χορό, όπου συναντώ τους φίλους μου και διασκεδάζω.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΟΤΕ ότι θα μείνω στη μεγάλη και άσχημη Αθήνα, αλλά στη ζωή έρχονται τα πράγματα όπως δεν τα περιμένεις. Γι’ αυτό η ζωή είναι ωραία, γιατί σου επιφυλάσσει εκπλήξεις. Μου πήρε χρόνια να ξεπεράσω τη νοσταλγία για την πόλη που μεγάλωσα και ήθελα να επιστρέφω πολύ συχνά. Τώρα δεν μου λείπει και νομίζω ότι επειδή πηγαίνω πιο σπάνια, απολαμβάνω πιο πολύ τις τόσες ομορφιές της.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ καλύτερα και χειρότερα Χριστούγεννα, γιατί πάντα έχω ζεστές οικογενειακές αναμνήσεις. Εξάλλου το «καλύτερα» το προσδιορίζουν τα αληθινά συναισθήματα και η αγάπη των δικών μου ανθρώπων όπου και αν βρίσκομαι και όχι το μέρος.

Η Ανδριάνα Μυτιληναίου, έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία - Ψυχολογία, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Ιστορίας της Τέχνης. Είναι σύζυγος του γνωστού επιχειρηματία Ευάγγελου Μυτιληναίου, με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο παιδιά, τον Γιώργο και την Ερικέτη.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ-ΔΑΝΙΚΑ

ΤΟ «ΓΕΙΑ» ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, ήταν το ξεκίνημα της παρέας. Εκτός βεβαίως από την Μαρία Κατσιμπέρη με την οποία ήμασταν γειτόνισσες, τα σπίτια μας ήταν το ένα δίπλα από το άλλο. Η κοινή καταγωγή, ήταν η αρχή και η αφορμή της παρέας. Η συνέχεια ήταν η ανομοιογένεια της τρέλας μας. Οι συνήθειές μας σαν παρέα, είναι η… ψυχανάλυση. Ιδίως από τότε που απέκτησα το στούντιο στο Κολωνάκι, συναντιόμαστε κάθε εβδομάδα, ή πιο συγκεκριμένα, μέσα στην εβδομάδα, οπωσδήποτε οι δύο από τις τρεις θα περάσουν σίγουρα.
Το στούντιο είναι ο βασικός τόπος συνάντησης, γιατί πέρα από όλα τα άλλα, έχει πάντα καφέ, τσάι, ενίοτε και φαγητό, σε ένα περιβάλλον που σηκώνει πολύ …κους- κους. Συναντιόμαστε και οικογενειακώς, αλλά με τα κορίτσια είναι αλλιώς. Γιατί ούτως ή άλλως, όταν βγαίνουμε οικογενειακώς, καταλήγουμε να μιλάνε οι άνδρες με τους άνδρες και οι γυναίκες με τις γυναίκες.
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΤΗΡΩ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ. Στην Πάτρα βρίσκονται η οικογένειά μου και οι φίλοι μου. Για τα πατρινά νέα, δεν έχουμε συνεχή ενημέρωση, παρά μόνο για …συνταρακτικά γεγονότα. Δηλαδή, αν έχει …βουίξει όλη η Πάτρα για κάτι, ένα χρόνο, θα το μάθουμε και εμείς, αλλά… τελευταίες.
Όσο είμαι ενεργή επαγγελματίας, δεν σκέφτομαι να επιστρέψω στην Πάτρα, όχι από επιλογή, κυρίως λόγω συνθηκών εργασίας, αλλά και λόγω του τρόπου ζωής. Αργότερα πολύ, ποτέ δεν ξέρεις, όλα είναι πιθανά.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΣΤΑ 18 ΜΟΥ, όταν ήρθα στην Αθήνα για σπουδές, ήξερα ότι θα αποτελούσε μόνιμο τόπο διαμονής μου. Όσο για την εξέλιξη της ζωής μου, όχι, τίποτα δεν θα μπορούσε να με κάνει να σκεφτώ τι θα επακολουθήσει. Και αυτό άλλωστε, είναι και το ωραίο της ζωής… Το απρόσμενο. Μου λείπουν βέβαια οι δικοί μου άνθρωποι, αλλά η τόσο κοντινή απόσταση, σου δίνει την αίσθηση ότι οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να πεταχτείς στην Πάτρα, παρόλο που οι συνθήκες ζωής το καθιστούν δύσκολο.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ εκτός Πατρών. Πάντα είμαι με την οικογένειά μου και τα καλύτερα Χριστούγεννα ήταν αυτά που ήμασταν όλοι μαζί, που δεν έλειπε κανείς. Τα πιο αξέχαστα Χριστούγεννα ήταν αυτά με τον πατέρα μου. Στην Πάτρα θα γιορτάσω και φέτος.
ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, ακολουθώ πάντα τις φίλες μου, όπου με πάνε, αλλά πάντα θα πιω ένα καφέ στο Έκκεντρο της Βάσως και του Φίλιππα στη Ρήγα Φεραίου.

Η Βασιλεία Παρασκευά - Δανίκα, είναι παντρεμένη με το γνωστό δημοσιογράφο Δημήτρη Δανίκα. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και διατηρεί στούντιο με δικά της κοσμήματα στο Κολωνάκι.

MAΡΙΑ ΔΟΥΡΟΥ - ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΑΝ στην Πάτρα εξ όψεως, αλλά συναντηθήκαμε στην Αθήνα και «έδεσε» η παρέα τα τελευταία χρόνια. Ο σύνδεσμος ήταν η Βασιλεία, στο ατελιέ της οποίας συναντιόμαστε και νιώθουμε χαλαρά.
Αλλά πηγαίνουμε και στην Ράτκα, που και που, για φαγητό (βεβαίως φέτος δεν το καταφέραμε ακόμη) και γενικώς, προσπαθούμε οι υποχρεώσεις μας να μην αφήνουν τον καιρό να περνά χωρίς να βρεθούμε. Ίσως αυτό που μας ενώνει να είναι ότι καταγόμαστε όλες από την Πάτρα. Είμαστε όλες περήφανες για την καταγωγή μας. Όμως αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Χρειάζονται και άλλα πράγματα σε μια παρέα. Η επαφή μας με τα κορίτσια, είναι μια όαση μέσα στην καθημερινότητα.
ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ Η ΠΑΤΡΑ, την επισκέπτομαι με τα παιδάκια μου που την λατρεύουν. Προσπαθώ να βρίσκομαι όσο πιο συχνά μπορώ, γιατί και εγώ την αγαπώ πολύ. Αν θα επέστρεφα; Νομίζω ότι θα το έκανα άνετα, με τον όρο να βρισκόταν εκεί και ο άνδρας μου. Θα τον ακολουθούσα οπουδήποτε.
ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ είναι η επαφή μας με την Πάτρα και οι παλιοί μας φίλοι, που όμως δεν συμπίπτουν πάντα. Τα πατρινά νέα δεν φτάνουν εύκολα στα αυτιά μας, κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου, εκτός αν πρόκειται για κάτι πολύ ηχηρό, που όλοι το μαθαίνουν.
ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ είναι το σπίτι μου. Έχω την τύχη να έχω μια υπέροχη οικογένεια και αναζητώ τη θαλπωρή στη ζεστασιά που βγάζει το… τζάκι μας.
ΕΙΜΑΙ ΕΥΓΝΩΜΩΝ. Κάθε Χριστούγεννα είναι ωραιότερα από τα προηγούμενα. Ειδικά φέτος που θα είναι τα πρώτα της Λίλας (της μικρής της κόρης). Φέτος θα περάσουμε τις γιορτές όλοι μαζί στο Παρίσι, στην πόλη του άνδρα μου…Ανυπομονώ.

Η Μαρία Δούρου σπούδασε Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Λονδίνο. Έχει τέσσερα παιδιά και είναι παντρεμένη με τον Ανδρέα Θωμόπουλο.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΙΜΠΕΡΗ - ΡΑΠΤΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ, γνωριζόμαστε από την παιδική μας ηλικία, μιας και τα σπίτια μας ήταν δίπλα-δίπλα. Έτσι παίζαμε μαζί από παιδιά. Μετά, χαθήκαμε και βρεθήκαμε πριν μερικά χρόνια στην Αθήνα. Με την Ανδριάνα και την Μαρία, γνωριστήκαμε στην Αθήνα. Το στέκι μας είναι βεβαίως το στούντιο της Βασιλείας, αν και βγαίνουμε και σαν παρέα έξω. Συχνότερα πάμε στη Ράτκα. Όχι, δεν είναι η κοινή καταγωγή αυτό που μας ενώνει. Άλλα πράγματα ενώνουν τους ανθρώπους.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ είναι λίγες και αυτό γιατί λόγω των υποχρεώσεων της ζωής και της δουλειάς μου, δεν κατεβαίνω συχνά. Είναι βέβαια η μητέρα μου στην Πάτρα και η οικογένεια του αδελφού μου καθώς και κάποιοι καλοί φίλοι.
Περισσότερο απ’ όλα μου λείπει η οικογένειά μου. Ήξερα από την αρχή ότι δεν θα γύριζα ξανά μόνιμα στην Πάτρα και δε νομίζω να επιστρέψω. Η ζωή μου έχει διαμορφωθεί αλλιώς. Ποτέ βέβαια δεν ξέρεις…
ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, επισκέπτομαι το σπίτι μου, το μαγαζί του αδελφού μου και της νύφης μου, όπου βλέπω τις αγαπημένες μου ανιψιές και σπίτια φίλων. Πηγαίνω και σε διάφορα μέρη. Όπου με πηγαίνουν οι γνωστοί, γιατί δεν έχω συγκεκριμένα στέκια. Τώρα όμως που θα έρθω, θα επισκεφθώ το HALL, όπου μου έχουν πει όλοι ότι περνούν πολύ ωραία.
ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΠΑΙΔΙ, είναι αυτά που νοσταλγώ περισσότερο. Οι φωτογραφίες με τον αδελφό μου στη φάτνη στην πλατεία Γεωργίου με συγκινούν, καθώς και τα Χριστούγεννα όταν ζούσε ο πατέρας μου. Όσο για τα πιο αξέχαστα Χριστούγεννα, ήταν όταν είχα αποκτήσει το γιο μου και τον φωτογράφισα και αυτόν στην πλατεία Γεωργίου, στην κλασική πόζα με τη φάτνη. Φέτος τα Χριστούγεννα θα πάμε στα Μαντάνια Ασπροπόταμου.

Η Μαρία Κατσιμπέρη - Ράπτη, είναι παντρεμένη με τον Νίκο Ράπτη με τον οποίο έχει ένα γιο, τον Ιάσονα. Είναι αρχιτέκτονας και έχει σπουδάσει στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Bookmark and Share

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΝΙΚΟΣ & ΤΑΣΙΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥΟκτώβριος 2012
ΧΑΡΑ ΠΑΝΤΑΖΑΤΟΥ – ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΙούλιος 2012
ΧΡΗΣΤΟΣ ΨΑΡΙΑΔΗΣΑπρίλιος 2012
ΑΡΤΕΜΙΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ - Περιμένει ΓιοΔεκέμβριος 2011
ΗΛΙΑΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - H Star της Πάτρας Οκτώβριος 2011
ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΣΣΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΝΗΣ - «Λουξαρουν» ταχύτηταΙούνιος 2011
ΝIKOS APOSTOLOPOULOS - «Ο Nikos ντύνεται γαμπρός»Απρίλιος 2011
ΑΘΗΝΑ ΜΑΞΙΜΟΥ & ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΕΙΛΑΚΗΣ - Επιστρέφουν στον τόπο του...ευτυχήματοςΦεβρουάριος 2011
ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΚΟΥΚΙΟΥ - Η Σία θέλει να παντρευτείΔεκέμβριος 2010
Οι Εκλογες τους πηγαινουν πολύΝοέμβριος 2010
Γιώργος Κιμούλης εναντίον Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη ή Milo Tindle VS Andrew WykeΣεπτέμβριος 2010
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΣΙούλιος 2010
ΜΑΡΙΑ ΦΛΩΡΑΤΟΥΙούνιος 2010
Χρήστος ΛούληςΜάϊος 2010
ΝΙΝΑ ΛΟΤΣΑΡΗΑπρίλιος 2010
Ζεν πρεμιέ παίκτης - ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΙΤΣΕΛΗΣΜάρτιος 2010
ΕΦΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ - First LadyΦεβρουάριος 2010
Όλα στον αέραΝοέμβριος 2009
ΗΡΩ ΛΕΧΟΥΡΙΤΗ «Έτσι είμαι εγώ…» Οκτώβριος 2009
Κατσικόπουλος-Φούρας οδηγούν το Super RallyΣεπτέμβριος 2009
2 1

news

Πάτρα: Έφυγε νωρίς η Γεωργία Κασκαμπά – Αφήνει πίσω άνδρα και δυο παιδιά

Μια νέα γυναίκα, μόλις 33 ετών, έχασε τη μάχη που έδινε όλο το προηγούμενο διάστημα για να κρατηθεί στη ζωή. Η Γεωργία Κασκαμπά άφησε την τελευταία της πνοή, αφήνοντας πίσω δυο μικρά παιδιά, τον Κωνσταντίνο και τον Αντώνη, και τον σύζυγό της Παναγιώτη Ρίζο. Η Γεωργία Κασκαμπά ήταν γνωστή και αγαπητή στην περιοχή της Αγυιάς στην Πάτρα, όπου διατηρούσε καφετέρια. Η κηδεία της θα γίνει τη Μ. Τρίτη 23 Απρ...

περισσότερα
Οκτώβριος 2012

Οκτώμβιος 2012
Εσείς είστε το thebest.gr!

Στείλτε την εκδήλωσή σας στο www.thebest.gr κι εμείς...

Αποστολή εκδήλωσης!