Ατομική έκθεση του Δημήτρη Κάσδαγλη

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018
Γκαλερί Cube
Μιαούλη 39, Πάτρα 26222


Tην Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, στις 20.00, θα γίνουν τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης “Ab Ovo” στην γκαλερί Cube στην οδό Μιαούλη 39, στην Πάτρα. Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι έως τις 2 Ιουνίου 2018.

Στα εγκαίνια θα προσφερθούν κρασί της Οινοποιίας Παρπαρούση και κεράσματα του Ζαχαροπλαστείου Λοτσάρης. Η Γκαλερί Cube εγκαινιάζει λοιπόν τη συνεργασία της, με τον εικονογράφο Δημήτρη Κάσδαγλη, φιλοξενώντας την τελευταία του δουλειά, την πρώτη ατομική του έκθεση, με τίτλο “Ab Ovo”. Πρόκειται για έργα που έχουν δημιουργηθεί τους τελευταίους δώδεκα μήνες, περίοδο στην οποία ο εικονογράφος μπήκε σε διαδικασία επαναπροσδιορισμού.

Αφορμή, ένα εικαστικό παιχνίδι που ξεκίνησε, πριν έναν ακριβώς χρόνο, σε μια ερημική παραλία.

Εφήμερες μορφές από κάρβουνο πάνω σε πέτρα, ζωγραφισμένες επί τόπου και αφημένες εκεί για να ανακαλυφθούν, έως ότου μοιραία σβήσουν. Στον δημιουργό, απέμενε το φωτογραφικό στιγμιότυπο, ενθύμιο της χαράς που προσφέρει η δημιουργία.

Το παιχνίδι με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε και βγήκε από τα όρια της παραλίας. Προστέθηκαν νέα υλικά, μπήκαν κανόνες και ο εικονογράφος οδηγήθηκε, μοιραία λες, σε παλιά και γνώριμα εικαστικά μονοπάτια, αλλά και σε νέους γι’ αυτόν τρόπους έκφρασης. Οι πέτρες που άφηναν τον τόπο τους άλλαξαν όψη.

Έγιναν πουλιά για να μπορούν να ταξιδέψουν πιο εύκολα. Πήραν τη συμβολική μορφή κουκουβάγιας και άφησαν την παραλία που γεννήθηκαν για να ταξιδέψουν τον κόσμο. Αυτό που δεν άλλαξε ήταν η παιδικότητα της φύσης του παιχνιδιού, η ανάγκη για έκφραση μέσα από την σκανδαλιάρικη διάθεση για εξερεύνηση και δημιουργία.

Δώδεκα μήνες αργότερα, ένας κύκλος κλείνει. Τα έργα της έκθεσης αυτής είναι ενδεικτικά δείγματα του αντίκτυπου που είχε ως τώρα το παιχνίδι αυτό σε προσωπικό επίπεδο, είναι Τέχνη για τη σπίθα της δημιουργίας και πού μπορεί αυτή να σε οδηγήσει.

AB OVO στα λατινικά θα πει "από το αυγό". Σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει "εξ αρχής", μπορεί και να υποδηλώνει όμως και την ολότητα ενός αντικειμένου. Με την ίδια τη φράση να γίνεται στη γραφή της από λόγος, σύμβολο εικονιστικό, είναι ένας τίτλος ταιριαστός για ένα νέο ξεκίνημα, πόσο μάλλον για μια έκθεση με πρωταγωνίστριες κουκουβάγιες.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Τρίτη Πέμπτη Παρασκευή 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00, Τετάρτη Σάββατο 10.00 – 14.00 και Κυριακή & Δευτέρα κλειστά.

*Ο Δημήτρης Κάσδαγλης είναι εικονογράφος. Κυρίως σε βιβλία, κυρίως για παιδιά. Ξεκίνησε να ζωγραφίζει από τα πέντε του. Από τότε έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς, σπουδάσει με υποτροφίες, πάρει μέρος σε εκθέσεις, δώσει ομιλίες, διδάξει, τυπωθεί, κυκλοφορήσει, γίνει τοιχογραφία, χτυπηθεί τατουάζ. Έχει φτάσει αισίως τα 38 και θέλει τουλάχιστον να τα εκατοστίσει - έχει πολλά να κάνει ακόμα!

Bookmark and Share
« ΑπρίλιοςΜάϊος 2018Ιούνιος »
ΔεΤρΤεΠέΠαΣάΚυ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
BESTTV