Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΕΣΗΕΠΗΝ:Καταγγελία για νέα προειδοποίηση απόλυσης δημοσιογράφου στον Πύργο

ΕΣΗΕΠΗΝ:Καταγγελία για νέα προειδοποίηση...

Στην εφημερίδα "Πατρίς"

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων καταγγέλλει "την απαράδεκτη και καταχρηστική απόφαση της ιδιοκτησίας της εφημερίδας «Πατρίδα» του Πύργου να προχωρήσει σε μια ακόμη προειδοποιητική αναγγελία απόλυσης σε βάρος συναδέλφου.

Μετά τους συναδέλφους Κώστα Αντωνόπουλο και Πέλλυ Μπεβούδα η ιδιοκτησία της εφημερίδας ανήγγειλε την επερχόμενη απόλυση ενός ακόμη δημοσιογράφου, του Παναγιώτη Παυλόπουλου, βαδίζοντας αταλάντευτα και χωρίς ίχνος ηθικού ερείσματος στον δρόμο της σταθερής μετακύλισης των όποιων βαρών αποκλειστικά και μόνο στις πλάτες των εργαζομένων.

Η θεαματική αποψίλωση σε προσωπικό και η ορατή αποδυνάμωση της εφημερίδας – μιας από τις μακροβιότερες της ελληνικής Περιφέρειας- συνιστά αναμφίβολα μελανή σελίδα στην ιστορία της, την οποία χρεώνεται η σημερινή ιδιοκτησία της, και μαζί συνιστά στοιχείο που αμαυρώνει το κύρος της «Πατρίδας».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί την ιδιοκτησία της «Πατρίδας» να σεβαστεί την μεγάλη προσφορά των συναδέλφων στην εφημερίδα, την συνέπεια, την υψηλή ευσυνειδησία τους, τον επαγγελματισμό τους, τους αγώνες που επί χρόνια έχουν δώσει για την ειδησεογραφική της πληρότητα και ποιότητα και να ανακαλέσει τις απολύσεις, αποκαθιστώντας την ηθική τάξη και ισορροπία. Σε διαφορετική περίπτωση, η Ένωση, πέραν των όποιων νομικών ενεργειών της, θα εξετάσει άμεσα και σε συνεννόηση με το προσωπικό της εφημερίδας το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων ώστε επιτέλους να μπει φραγμός στο μπαράζ απολύσεων.

Παράλληλα, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ, μαζί με το σύνολο των δημοσιογραφικών Ενώσεων της χώρας, μάχεται για την ανατροπή νόμων που επέφεραν τεράστιες ανισορροπίες στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων, αποθρασύνοντας τους εργοδότες και μετατρέποντας σε εξιλαστήρια θύματα της κρίσης τους μόνους που δεν ευθύνονται, δηλαδή τους εργαζόμενους".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις