Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Βαριά αμέλεια" στον παιδοχειρουργό για το θάνατο του βρέφους

"Βαριά αμέλεια" στον παιδοχειρ...

Ti απεφάνθη το β'βάθμιο πειθαρχικό όργανο της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

"Βαριά αμέλεια" απεφάνθη το β'βάθμιο πειθαρχικό όργανο της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για τον παιδοχειρουργό Γ.Σακελλάρη, ο οποίος παραπέμφθηκε στο πλαίσιο της διερεύνησης της αιτίας θανάτου του 11μηνου βρέφους της οικογένειας Κοσμαδάκη. Το όργανο της ΔΥΠΕ αποφάσισε, με ψήφους 3 έναντι 1, ότι ο παιδοχειρουργός ευθύνεται για βαριά αμέλεια, ωστόσο δεν του επιβλήθηκε ποινή, καθώς παραπέμπεται σε ακόμη ένα πειθαρχικό συμβούλιο - αυτή τη φορά το Ανώτατο, του Υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, η απόφαση για τρίτη παραπομπή του γιατρού σχετίζεται με την ποινή που επισείει η κατηγορία της βαριάς αμέλειας, καθώς το ενδεχόμενο 10 μηνών αμισθί εργασίας ή "πάγωμα" της εξέλιξής του για 5 μήνες, θεωρήθηκαν, συγκριτικά μικρές ποινές.
Έτσι ο Γ.Σακελλάρης παραπέμπεται στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας, στο οποίο κρίνεται ακόμη και η παραμονή του στη θέση του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μεταξύ των τριών ψήφων, η μία, αυτή του διοικητή ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου, Νίκου Κοκκίνη περιελάμβανε πρόταση παραπομπής στο Ανώτατο Συμβούλιο με την εισήγηση της οριστικής παύσης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις