Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Ο Φάρος Ποντίων Πατρών τίμησε τη γυναίκα

Ο Φάρος Ποντίων Πατρών τίμησε τη γυναίκα

Εντυπωσιακή η προσέλευση των γυναικών

Το τελευταίο δεκαήμερο, ο δυναμικός σύλλογος Φάρος Ποντίων Πατρών, πραγματοποίησε τρεις πολύ επιτυχημένες εκδηλώσεις. Μετά τον μεγάλο ετήσιο χορό και την ενδιαφέρουσα ημερίδα, σχετικά με τον Πόντο του χθες και του σήμερα, εντυπωσιακή ήταν και η προσέλευση των γυναικών και όχι μόνο, στην τρίτη εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στη γυναίκα του Πόντου.

Ήταν μια λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στην Εστία του Φάρου, για να τιμήσει τις αγνές και τίμιες εκείνες γυναίκες, που την μοίρα τους καθόριζαν άλλοι, όπως περίπου γίνονταν εκείνα τα χρόνια σε όλες τις κοινωνίες.

H Μαρία Κοσσυφίδου, εκπαιδευτικός και μέλος του συλλόγου, με τον ιδιαίτερο βιωματικό και γλαφυρό λόγο της, μίλησε για την Πόντια γυναίκα. Αναφέρθηκε στη ζωή των γυναικών στο Πόντο, αλλά και την μετέπειτα εποχή που ξεπερνώντας όλα τα προβλήματα της προσφυγιάς, με τα εφόδια που είχαν, κατάφεραν να σταθούν στυλοβάτες στις οικογένειές τους και ορθώνοντας το ανάστημά τους να ενσωματωθούν σχετικά εύκολα στην κοινωνία της μητροπολιτικής Ελλάδας.

Οι κοπέλες του χορευτικού του συλλόγου, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου τους Κωνσταντίνου Παυλίδη, παρουσίασαν χορούς από το μακρινό Πόντο. Το γλέντι συνεχίστηκε με τη συμμετοχή και των υπολοίπων παρευρισκομένων.

Οι κυρίες, μέλη και φίλες του συλλόγου, για μια ακόμη φορά εντυπωσίασαν με τις μαγειρικές τους ικανότητες, τη νοικοκυροσύνη και την ποικιλία των γεύσεων, προσφέροντας, στους παρευρισκομένους, παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View