Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Διαβάστε το θετικό άρθρο της εφημερίδας «Έθνος» για τον πρωτότυπο «Πλούτο» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Διαβάστε το θετικό άρθρο της εφημερίδας ...

Η παράσταση που έχει ανέβει στο θέατρο "Εμπορικόν", πηγαίνει ικανοποιητικά από πλευράς προσέλευσης θεατών

Ως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες θεατρικές προτάσεις της χρονιάς που έρχεται στην Αθήνα από την Πάτρα, χαρακτηρίζει τον «Πλούτο» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε άρθρο της στο «Έθνος» η πολιτιστική συντάκτρια της εφημερίδας Αντιγόνη Καράλη.

Η παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις, παρουσιάζεται αυτό το διάστημα στη σκηνή του θεάτρου «Εμπορικόν» στου Ψυρρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η προσέλευση του κοινού είναι ικανοποιητική και ιδιαίτερα το σαββατοκύριακο το θέατρο γεμίζει. Μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι την παράσταση έχουν δει γύρω στους χίλιους θεατές.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», ο «Πλούτος» που έκανε την επίσημη πρεμιέρα του στην Αθήνα στις 25 Φεβρουαρίου, «αποτελεί μια πρωτότυπη πρόταση ενός από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της νέας γενιάς, του Τσέζαρις Γκραουζίνις, με διεθνή αναγνώριση, που αφορά τόσο την παρουσίαση του έργου σε κλειστό θέατρο όσο και την αξιοποίηση μιας ομάδας ταλαντούχων νέων ηθοποιών που ερμηνεύουν, τραγουδούν και παίζουν διάφορα όργανα επί σκηνής, συνεισφέροντας στη μουσική της παράστασης.

Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις εμπνέεται από τον Αριστοφάνη και προτείνει μια ανατρεπτική και αμείλικτη εκδοχή της κωμωδίας.

Ο “Πλούτος” είναι ένα έργο κλασικό αλλά συγχρόνως επίκαιρο. Απευθύνεται στον σύγχρονο άνθρωπο που ζει στη δίνη της οικονομικής κρίσης και αγωνίζεται για την επιβίωση. Αποτελεί το τελευταίο από τα σωζόμενα έργα του Αριστοφάνη, που παρουσιάστηκε στο αθηναϊκό κοινό το 388 π.Χ. για να διακωμωδήσει και να καταδείξει την άδικη διανομή του πλούτου και τις κοινωνικές ανισότητες, αποτυπώνοντας παράλληλα την έκπτωση των ανθρώπινων αξιών.

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους στον «Οιδίποδα Τύραννο», ο Τσέζαρις Γκραουζίνις (διασκευή, σκηνοθεσία, φωτισμοί) συνεργάζεται ξανά με τον Κέννυ Μακ Λέλαν στα σκηνικά και στα κοστούμια και τον Δημήτρη Θεοχάρη στη μουσική».

Τη μετάφραση υπογράφει ο Κ. Χ. Μύρης. Παίζουν: Πάνος Αθανασόπουλος, Τάσος Αντωνίου, Δημήτρης Κoυρούμπαλης, Μάρω Παπαδοπούλου, Γιώργος Παπανδρέου, Aποστόλης Πελεκάνος, Απόστολος Ψαρρός.

Ο «Πλούτος» παρουσιάζεται στην Αθήνα σε συνεργασία με την Ελληνική Θεαμάτων ενώ όλοι οι ηθοποιοί παίζουν μουσικά όργανα επί σκηνής και τραγουδούν ζωντανά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture