Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Μεγάλη επιτυχία ο ετήσιος χορός του Φάρου Ποντίων Πατρών - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Μεγάλη επιτυχία ο ετήσιος χορός του Φάρο...

ΟΙ φωτογραφίες είναι της Φαύστας Φραντζή

Μεγάλη επιτυχία είχε και φέτος ο καθιερωμένος ετήσιος χορός του «Φάρου Ποντίων Πατρών», που έγινε το προηγούμενο Σάββατο, στο Αρχοντικό της Ευτυχίας. Τα μέλη και οι φίλοι του Φάρου, παρά τις πρωτοφανείς οικονομικές δυσκολίες, απέδειξαν για ακόμη μια φορά, ότι με το κέφι, τη ζωντάνια και τη δυναμικότητα στο γλέντι, διατηρούν τη φλόγα του ποντιακού ελληνισμού αναμμένη.

Η γιορτή ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του προέδρου Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις, ζήτησε την ενίσχυση του συλλόγου με οποιοδήποτε τρόπο, ώστε ο Φάρος Ποντίων να παραμείνει «αναμμένος» στη Πάτρα. Τα χορευτικά συγκροτήματα, υπό τη καθοδήγηση του ακούραστου χοροδιδασκάλου τους Κωνσταντίνου Παυλίδη, έκαναν εντυπωσιακή εμφάνιση και δίκαια απέσπασαν τα καλλίτερα σχόλια. . Άψογη ήταν και η παρουσία του μικρού χορευτικού, που επαναδημιουργήθηκε μετά από πολλά χρόνια.

Ο Χρήστος Ακριτίδης στο τραγούδι, ο Δημήτρης Ξενιτόπουλος στη λύρα και ο Δημήτρης Μιτρούλης στο νταούλι, που ταξίδεψαν από την Μακεδονία, με τις υπέροχες εκτελέσεις των ποντιακών τραγουδιών, κράτησαν το κέφι αμείωτο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Παρευρέθηκαν ο δημοσιογράφος της ΕΤ3 και Γενικός Γραμματέας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος Γιώργος Βαρυθυμιάδης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Πατρέων Γιώργος Σιγαλός, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Κώστας Πελετίδης, ο π. Πρόεδρος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής Δημήτρης Δημητρόπουλος, ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς και πλήθος κόσμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View