Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο «ΦΑΡΟΣ» Ποντίων συμμετέχει στο 8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών που θα γίνει στο ΟΑΚΑ

Ο «ΦΑΡΟΣ» Ποντίων συμμετέχει στο 8ο Πανε...

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου

Στο 8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών θα συμμετέχει ο «Φάρος Ποντίων Πατρών, που θα γίνει στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο, στις εγκαταστάσεις του OAKA στο Μαρούσι, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στις 6.00 το απόγευμα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πολιτιστική εκδήλωση της χώρας, από μη κυβερνητικό φορέα, που για 8η συνεχή χρονιά διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος. Το φεστιβάλ αποτελεί μια γενναία και εξ ολοκλήρου χορηγία και προσφορά του Πόντιου επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη. Θα είναι αφιερωμένο στον Οίκο των Γαβράδων, ο οποίος θα τιμηθεί στο πρόσωπο του μεγάλου σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

Θα συμμετέχουν πάνω από 2000 χορευτές, οι οποίοι τιμούν την παράδοση του Πόντου, δίνοντας υπόσχεση για την διατήρησή της στο μέλλον. Όσοι έχουν ζήσει και στο παρελθόν τα άλλα φεστιβάλ, ανυπομονούν να δουν μέσα στην αρένα, την είσοδο των χιλιάδων χορευτών από εκατοντάδες συλλόγους που θα ταξιδέψουν απ΄ όλη την Ελλάδα, να χορεύουν και να σείεται (κυριολεκτικά) το κτήριο Η είσοδος στο φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη.

Ο «Φάρος» θα συμμετέχει στο φεστιβάλ, με αντιπροσωπεία μελών του χορευτικού τμήματος και διοργανώνει εκδρομή για όσους επιθυμούν, να ζήσουν από κοντά, το κορυφαίο αυτό πολιτιστικό γεγονός της μουσικής παράδοσης των Ποντιακών χορών.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στην εστία του «Φάρου», (Ελ.Βενιζέλου 38 και Σολωμού, κτήριο Α.Δ.Ε.Π.) και στα τηλέφωνα 2610 337313 (Σάββατο 6-9 μ.μ.) και 6974371049. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture