Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκπαιδευτικοί από την Πάτρα στη Λεμεσό

Εκπαιδευτικοί από την Πάτρα στη Λεμεσό

Συμμετείχαν σε ειδικό σεμινάριο διαπολιτισμικότητας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, η συμμετοχή εξαμελούς αποστολής εκπαιδευτικών σε ειδικό σεμινάριο στη Λεμεσό (13 & 14.9.2012), στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης της Πάτρας στο δίκτυο «Διαπολιτισμικές πόλεις» του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ). Συγκεκριμένα, ο Δήμος της Λεμεσού (μέλος του δικτύου) σε συνεργασία με το ΣτΕ, διοργάνωσε σεμινάριο «δεξαμενής» σκέψεων για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο συντόνισαν ως εκπαιδευτές, δύο ειδικοί συνεργάτες του ΣτΕ (Ildikó Lázár & Charlot Cassar).

Η αποστολή των εκπαιδευτικών από την Πάτρα διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία «Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, ΜΚΟ, Ένταξης Μεταναστών & Εξυπηρέτησης του πολίτη» (κα Μαρία Ανδρικοπούλυο-Ρούβαλη / Αντιδήμαρχος) και την «Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πάτρας – ΑΔΕΠ ΑΕ» (κ. Αντώνης Κότσαλης / Πρόεδρος). Είχε ως επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο «Παιδείας, Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης» κ. Ανδρέα Φίλια και περιλάμβανε τους: κα Σοφία Μορώνη, κ. Αντώνη Λέκκα, κα. Μυρσίνη Παπαδιαμαντοπούλου – Μαγδαληνού, κα Παναγιώτα Σωτηροπούλου και κα. Σοφία Σακκά.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πατρινής αποστολής, διοργανώθηκαν συναντήσεις εργασίας για τη γνωριμία των μελών της ομάδας μεταξύ τους, την ανταλλαγή υλικού ως προς τη διαπολιτισμικότητα και την αποσαφήνιση επιμέρους οργανωτικών ζητημάτων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών της αποστολής:

«Είναι αξιοσημείωτο, ότι τόσο η διοργάνωση του σεμιναρίου από το Δήμο Λεμεσού όσο και η φιλοξενία, έγιναν σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες από την Πάτρα είχαν να ευκαιρία μαζί με τους συναδέλφους τους από τη Λεμεσό να ανασκοπήσουν τις υφιστάμενες πρακτικές και τα αποτελέσματα αυτών, σε σχέση με τις πολιτικές που εφαρμόζονται στα σχολεία και τις δράσεις που αναπτύσσονται γενικότερα, με σκοπό τη διαπολιτισμική εκπαίδευση. Έμφαση δόθηκε επίσης στην ανταλλαγή εμπειριών για την ανάπτυξη συμπεριφορών, ικανοτήτων και γνώσεων, ως απαραίτητα στοιχεία για την αλληλοκατανόηση της διαφορετικότητας και της ποικιλομορφίας.

Το σεμινάριο στη Λεμεσό εντάσσεται στις εκδηλώσεις της Κυπριακής Προεδρίας στην ΕΕ κατά το τρέχον δεύτερο εξάμηνο του 2012. Ας σημειωθεί, ότι τα θέματα ένταξης μεταναστών στις κοινωνίες «υποδοχής», αναφέρονται στην «ατζέντα προτεραιοτήτων» που θα απασχολήσουν τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Δεδομένης της επιτυχίας του, συνέβαλε στη σύσφιξη των σχέσεων με την πόλη της Λεμεσού, που είναι αδελφοποιημένη με την Πάτρα και έδωσε την ευκαιρία για συζήτηση νέων δράσεων από κοινού.

Λαμβάνοντας υπόψη το βασικό σκεπτικό του δικτύου «Διαπολιτισμικές Πόλεις» ότι:

« …πετυχημένες είναι οι πόλεις και οι κοινωνίες που κατορθώνουν να ενισχύσουν την καινοτομία και τη δημιουργικότητα αντιμετωπίζοντας τη διαφορετικότητα θετικά, και αυτό θα αποτυπώνεται τόσο στις δράσεις των φορέων όσο και στις συμπεριφορές των ανθρώπων …» πραγματοποιούνται επιμέρους ενέργειες όπως έρευνες, ανταλλαγή καλών πρακτικών, διοργάνωση σεμιναρίων, εργαστηρίων κα.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα οργανωθεί η αποστολή της Πάτρας για τη συμμετοχή σε εργαστήριο για την επιχειρηματικότητα.

Επίσης, προβλέπεται να διοργανωθεί στην πόλη μας συνάντηση εργασίας με εμπειρογνώμονα του ΣτΕ, στο πλαίσιο της σύνταξης της στρατηγικής του Δήμου Πατρέων για τη διαπολιτισμικότητα.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις