Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Μάγια Τσόκλη:«Είχα καρκίνο στο στήθος. Όπως χιλιάδες άλλες γυναίκες...»

Μάγια Τσόκλη:«Είχα καρκίνο στο στήθος. Ό...

"Κακά τα ψέματα, όταν ασθενείς, είσαι μόνος σου· και μετά το πρώτο σοκ, έχεις ατελείωτες ώρες να σκεφτείς"

«Πέρασα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας – που δυστυχώς έχει εξαπλωθεί σαν γρίπη πια. Είχα καρκίνο στο στήθος. Όπως χιλιάδες άλλες γυναίκες, εγχειρίστηκα, έκανα χημειοθεραπείες, συνεχίζω να παίρνω φάρμακα.» αποκαλύπτει η Μάγια Τσόκλη στη συνέντευξή της και εξηγεί: «Φαίνεται ότι η ψυχική διάθεση επηρεάζει καταλυτικά την υγεία. Έτσι, θεωρώ ότι η μεγάλη στενοχώρια από την εμπειρία μου με την πολιτική επέσπευσε, αν μη τι άλλο, την εξέλιξη της νόσου. Όμως, να είμαι ξεκάθαρη: δεν ρίχνω την ευθύνη σε κανέναν άλλο παρά μόνο στον εαυτό μου.»

Μιλώντας για την ψυχολογία της ασθενούς λέει: «Κακά τα ψέματα, όταν ασθενείς, είσαι μόνος σου· και μετά το πρώτο σοκ, έχεις ατελείωτες ώρες να σκεφτείς. Τι έκανες λάθος, τι θα αλλάξεις, τι πραγματικά αγαπάς… Συνειδητοποιείς ότι δεν ξυπνάς κανένα πρωί έχοντας υπογράψει κάποιο συμβόλαιο ότι θα βγάλεις την ημέρα. Ανά πάσα στιγμή, μπορεί να σου συμβεί κάτι αναπάντεχο. Οπότε, πιο συνειδητά, πιο ουσιαστικά και πιο έντονα, ζεις τη στιγμή, το τώρα. Θυμάμαι, μόλις η γιατρός μου μου ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της βιοψίας, άκουσα τον εαυτό μου να μονολογεί: “Τώρα, τι θετικό μπορεί να βγει από αυτή την περιπέτεια;”. Σε καμία περίπτωση δεν είπα “γιατί εγώ;”. “Γιατί όχι εγώ;” ήταν το ερώτημα.»

Εξηγώντας την απόφασή της να υιοθετήσει ένα παιδί η Μάγια Τσόκλη λέει: «Ας πούμε ότι ποτέ δεν ένιωσα την τρελή επιθυμία να τεκνοποιήσω. Όμως, πάντα ήθελα να μεταφέρω τις όποιες γνώσεις και εμπειρίες μου σε ένα παιδί. Τα ταξίδια μου σε τρίτες χώρες και η επαφή μου με τον απίστευτο αριθμό παιδιών που δυσκολεύονται να επιβιώσουν με έκαναν από νωρίς να ενδιαφερθώ για την υιοθεσία. Την έβρισκα πάντα συνεπή με τον τρόπο ζωής και τα πιστεύω

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight