Κατηγορία : Παραδοσιακή κουζίνα Νο21
Ένα λατρεμένο παραδοσιακό πιάτο! Δεν είναι δύσκολη συνταγή, αλλά απαιτεί το χρόνο της.
Υλικά 1 1/2 κιλό κουνέλι σε μερίδες 2 κιλά κρεμμυδάκια για στιφάδο ολόκληρα καθαρισμένα 6-7 μεγάλες ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες (ή τυποποιημένο χυμό)
3-4 σκελίδες σκόρδο 1/2 κούπα λάδι 2 ποτήρια κόκκινο ξηρό κρασί 2 κουταλιές της σούπας ξύδι 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 3-4 φύλλα δάφνης Αρκετούς κόκκους μαύρου πιπεριού Κόκκους μπαχάρι Πάπρικα γλυκιά σε σκόνη Αλάτι
|
|
Εκτέλεση Πλένουμε καλά τα κομμάτια του κουνελιού και ξεβγάζουμε με ξύδι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κρέας με όλα τα υλικά της μαρινάτας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε.
Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος να ροδίσουν. (Τα έχουμε βγάλει από τη μαρινάτα και τα έχουμε στραγγίξει καλά) Αφαιρούμε από τη μαρινάτα τα στερεά υλικά και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μισομαλακώσει το κρέας, περίπου 1 ώρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, πάπρικα και τις ντομάτες. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για ακόμα 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας μας και τα κρεμμυδάκια και να δέσει η σάλτσα. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε νεράκι κατά το βράσιμο. Σερβίρουμε ζεστό με πατάτες τηγανητές, πουρέ ή ρύζι. Καλή απόλαυση! |
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr