Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Σωτήρης Ιωσηφίδης εκθέτει στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά

Ο Σωτήρης Ιωσηφίδης εκθέτει στα Παλαιά Δ...

Η ενότητα ζωγραφικής με τίτλο «2008-2012 διείδα» θα ανοίξει τις πύλες της το ερχόμενο Σάββατο 19 Μαίου

Έκθεση ζωγραφικής του συμπολίτη δημιουργού Σωτήρη Ιωσηφίδη με τίτλο «2008-2012 διείδα» θα παρουσιαστεί από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων στο πλαίσιο της προβολής του έργου των Πατρινών δημιουργών. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά στην οδό Γούναρη από τo Σάββατο 19 Μαίου έως τις 3 Ιουνίου του 2012 και θα λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι και από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ ενώ τα Σάββατα από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι.

O Σωτήρης Ιωσηφίδης γεννήθηκε στο Ρίο Πάτρας το 1942 και από τότε ζωγραφίζει. Σε νεαρή ηλικία στην Πάτρα έκανε ελεύθερες σπουδές ζωγραφικής και συγχρόνως με διάφορες μαστορικές δουλειές όργωσε τις γειτονιές της Πάτρας. Το 1969 παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στην Wimbledon School of Art του Λονδίνου, αλλά και από εκεί έφυγε γιατί λέει δεν ήθελε τα φώτα των άλλων, ήθελε τα δικά του φώτα. Από το 1987 συμμετέχει σε μεγάλες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τιμώντας την πόλη μας και εκπροσωπώντας επάξια την χώρα μας στο εξωτερικό. Στην Πάτρα διάφοροι θεσμοί όπως το Πανεπιστήμιο Πατρών, ο Δήμος Ρίου και φίλοι της ευρύτερης τέχνης του έχουν επανειλημμένα οργανώσει εκθέσεις του ενώ τον έχουν βραβεύσει για την προσφορά του στην τέχνη. Έχει εκπροσωπήσει την χώρα μας πολλές φορές επάξια, σε μεγάλα διεθνή συμπόσια και έχει εντυπωσιάσει ακόμα τον πιο επώνυμο συναδελφικό του διεθνή κόσμο.

Πολλά έργα του έχουν αγοραστεί από δημόσιες υπηρεσίες αλλά και από σημαντικούς και διάσημους ιδιώτες συλλέκτες, όπως το μεγάλων διαστάσεων πορτραίτο της που έχει αγοράσει η διακεκριμένη ζωγράφος και διευθύντρια του Υπουργείου Πολιτισμού του Λιβάνου Dimma  Rand. Έργο του Σωτήρη Ιωσηφίδη πήρε μαζί του από την Πάτρα και ο πατέρας του D.N.A. James D.Watson.

Ακόμα σε έργο του σε μετάλλιο, παραγγελία του δήμου Ρίου, έχουν τιμηθεί οι ήρωες των υποβρυχίων του Λούστοφ του 2ου παγκοσμίου πολέμου και άλλοι υψηλοί αξιωματούχοι της Αγγλίας. Έχει δώσει μακροσκελείς συνεντεύξεις σε έγκυρα  περιοδικά και εφημερίδες εδώ και στο εξωτερικό, σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις. Έχει δώσει το παρών στους δημοκρατικούς αγώνες και έχει αρθρογραφήσει σε μικρές και μεγάλες εφημερίδες του κέντρου και της Πάτρας με πολιτικό και καλλιτεχνικό περιεχόμενο. Χάριν της ζωγραφικής και όλως τυχαία με τον απλό και άμεσο λόγο του στο εξωτερικό, απολύτως υπεύθυνα και διπλωματικά, έχει δώσει πατριωτικές και εύστοχες απαντήσεις ελληνικού και δωρικού ύφους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture