Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άρης Σπηλιωτόπουλος: Προσοχή στις Πανελλήνιες ενόψει εκλογών

Άρης Σπηλιωτόπουλος: Προσοχή στις Πανελλ...

Αποκλειστική δήλωση στο tovima.gr από τον τομεάρχη της ΝΔ - η απάντηση της Υφυπουργού Παιδείας

Ο Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος ερωτηθείς σχετικά με τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων και την παράλληλη προκήρυξη εκλογών έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ενάμιση μόλις μήνα πριν την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων και η προκήρυξη των εκλογών κορυφώνει την αγωνία των υποψηφίων, των οικογενειών τους και της εκπαιδευτικής κοινότητας και δημιουργεί πλήθος αναπάντητων ερωτηματικών για το εάν θα υπάρχουν τετράδια και όλο το απαιτούμενο υλικό στα εξεταστικά κέντρα για την ομαλή διεξαγωγή τους.

Η κακή εμπειρία με τα βιβλία της προηγούμενης χρονιάς και η καθυστερημένη εξασφάλιση της γραφικής ύλης για τις πανελλαδικές εφέτος από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μας έχουν δυστυχώς κάνει να θεωρούμε τα αυτονόητα ως επίτευγμα και να ανησυχούμε ακόμη και για τα ελάχιστα που οφείλει η Κυβέρνηση, η Δημοκρατία και η Πολιτεία να παρέχουν στους πολίτες της.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε η Κυβέρνηση τούτη να επιδείξει τουλάχιστον την ίδια προσοχή και προτεραιότητα στο χαρτί για τις πανελλαδικές εξετάσεις και τα βιβλία στα σχολεία όση φαίνεται ότι επιδεικνύει για το χαρτί για τα ψηφοδέλτια.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμηθεί η ομαλή προετοιμασία και διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων ενόψει της προεκλογικής περιόδου και να μην επαναληφθούν τα ίδια ευτράπελα και παλινωδίες των δύο προηγούμενων ετών που κινδύνεψαν να εκτινάξουν στο αέρα το αδιάβλητο των πανελλαδικών εξετάσεων και άφησαν τέσσερις χιλιάδες μαθητές χωρίς απολυτήριο».
Η απάντηση της Υφυπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου

«Είναι γνωστό ότι οι ανακοινώσεις του κ. Σπηλιωτόπουλου ήταν και το μοναδικό του έργο κατά τη θητεία τους ως Υπουργού Παιδείας.

Είναι πραγματικά κρίμα, στο βωμό του προεκλογικού αγώνα να αγνοεί την αγωνία των υποψηφίων μαθητών και των οικογενειών τους.

Ο προγραμματισμός των πανελλαδικών εξετάσεων βαίνει ομαλώς, όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, τόσο η προηγούμενη όσο και η παρούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Προφανώς ο Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ είναι σε αναζήτηση ρόλου…»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις