Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FREE TIME

/

Νηστίσιμα φαγητά που δεν χαλάνε κανέναν!

Νηστίσιμα φαγητά που δεν χαλάνε κανέναν!

Προτάσεις που κάνουν την νηστεία απόλαυση

Το ξεκαθαρίσαμε. Έχουμε εκείνους που νηστεύουν επειδή πιστεύουν. Και έχουμε κι εκείνους που νηστεύουν έτσι απλά για τη φάση. Το συγκεκριμένο κείμενο αναφέρεται πιο πολύ στους δεύτερους. Σε αυτούς δηλαδή που θέλουν να νηστέψουν αλλά όχι και να στερηθούν τρελά. Γιατί εκεί έξω κυκλοφορούν πολλά νηστίσιμα φαγητά που κάθε άλλο παρά αναγκαίες επιλογές είναι.

Το ONEMAN μάζεψε εκείνα τα νηστίσιμα φαγητά που θα τρώγαμε ακόμα και μια ωραιότατη άσχετη Κυριακή μεσημέρι.

Η πατάτα η τηγανητή

Με δύο άρθρα για να δωθεί η απαραίτητη έμφαση. Αυτό το μάθαμε από τον Γιώργο τον Δώνη. Ο περισσότερος λαός νηστεύει το λάδι μόνο την Μεγάλη Παρασκευή. Κάθε άλλη ημέρα δηλαδή είναι μια τρανή ευκαιρία να τρως ξανά και ξανά τηγανητές πατάτες. Τους λείπει πολύ η φέτα, δεν λέω, αλλά μπορείς να πνίξεις τον πόνο σου στην κέτσαπ και την μουστάρδα. Μικρός πάντως τιμούσα διαρκώς συνδυασμό πίτα – πατάτα από σουβλατζίδικα.

Η αστακομακαρονάδα

Ο αστακός είναι λέει δεκάποδο μακρύουρο μαλακόστρακο. Δεν το λέω εγώ, το λέει η Βικιπαιδεία. Άρα είναι νηστίσιμος. Και εκείνος αλλά και τα μακαρόνια που θα βράσουν πρώτα λίγα λεπτά μόνα τους και μερικά λεπτά στη σάλτσα. Το ίδιο και η κόκκινη σάλτσα μέσα στην οποία θα σιγοβράζει το σώμα του αστακού μαρτυρικά. Πριν πέσουν τα πολλά πιπέρια και να γίνει πιο ενδιαφέρουσα η σάλτσα.

Falafel kebab

Εντάξει, θα του πεις να μην βάλει την λευκή σως αλλά όλα τα υπόλοιπα τρώγονται. Νόστιμο falafel από ρεβύθια ή φάβα, πίτα, κρεμμύδι, ντομάτα και πολλά μυρωδικά και πιπέρια. Όλα νηστίσιμα παρακαλώ. Αν μάλιστα το σερβίρει με χούμους ή ταχίνι, δεν έχεις επίσης κανένα πρόβλημα. Και σου έχουμε πει ξανά ποιός Άραβας κάνει καλό falafel.

Νουντλς με λαχανικά

Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να μην είναι τα νουντλς φτιαγμένα με αυγό. Κατά τα άλλα δεν υπήρχε περίπτωση οι λάτρεις των λαχανικών Κινέζοι να μην είχαν μια γευστική λύση για την νηστεία. Συνήθως το να επιλέγεις και κρέας με τα νουντλς σου είναι κάτι έξτρα για την αίσθηση αφού δεν προσδίδει φοβερά στη γεύση. Την γεύση την δίνουν τα λαχανικά μαγειρεμένα στο wok με soy sauce. Κι όπως παραγγέλνεις, πάρε και μια μερίδα spring rolls.

Σπανακόπιτα

Μην τρελαίνεστε εσείς οι λάτρεις της φέτας. Δεν πειράζει να φάτε ένα κομμάτι σπανακόπιτα χωρίς τυρί. Αν είναι φρέσκο το σπανάκι και το "ντύσεις" με τα σωστά μυρωδικά, η πίτα σου μπορεί να είναι πολύ νόστιμη. Ακόμα και αυτές που κυκλοφορούν σε Γρηγόρηδες, Everest κλπ είναι συνήθως αρκετά νόστιμες.

Τα φρούτα της θάλασσας

Frutti di mare αποκαλούν οι Ιταλοί τα θαλασσινά, μαλάκια και οστρακοειδή. Γαρίδες τηγανητές, μύδια και άλλα οστρακοειδή βρασμένα και έτοιμα να δεχτούν το λεμόνι πριν τα αρχίσεις να ρουφάς σαν δαιμονισμένος, χταπόδι στα κάρβουνα αλλά και ξυδάτο, καλαμαράκια τηγανητά αλλά και την μαμά καλαμάρι στον φούρνο με μυρωδικά. Το αλκοόλ δεν είναι νηστίσιμο αλλά αν είχες και ένα καραφάκι ούζο, θα μιλούσαμε για την ιδανική ημέρα σε ένα τραπέζι πάνω στη θάλασσα.

Ζυμαρικά

Τι κι αν το μακαρόνι θέλει τριμμένο τυρί για να ολοκληρωθεί, αν η σάλτσα είναι σωστή και δένει με το ζυμαρικό, δεν θα ασχοληθείς παραπάνω. Δοκίμασε κόκκινη σάλτσα με μελιτζάνες ελαφρά τηγανισμένες, πέστο βασιλικού με κουκουνάρι χωρίς παρμεζάνα, spaghetti με μανιτάρια σωταρισμένα και άλλα πολλά. Ακόμα και να ρίξεις τα μακαρόνια σε ένα τηγάνι που έχεις ροδίσει σκόρδο με αρκετό λάδι, το πιάτο σου θα σε ικανοποιήσει απόλυτα.

Θα σας έλεγα και για sushi, γαρίδες σε rolls και dumplings με λαχανικά αλλά αυτές είναι πιο σπάνιες επιλογές. Και κάποιους τους χαλάνε (όχι εμάς παντως).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Free time