Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Παπαδημάτος: «Οφείλουμε να δώσουμε μάχη στο πλευρό του μικρομεσαίου επιχειρηματία»

Ν. Παπαδημάτος: «Οφείλουμε να δώσουμε μά...

Στα «σοκαριστικά» όπως τα χαρακτηρίζει ευρήματα της πρόσφατης έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ για τη βιωσιμότητα των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κάνει αναφορά με σχετική του ανακοίνωση ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Παπαδημάτος, τονίζοντας τα κάτωθι:

«Ορισμένες φορές, πραγματικά οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και στεκόμαστε αποσβολωμένοι απέναντί τους. Συνολικά 61.200 επιχειρήσεις αναμένεται να βάλουν "λουκέτο" τους επόμενους 12 μήνες, από τις οποίες περίπου 12.000 μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Στην έρευνα, περίπου 180.000 επιχειρήσεις δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν κίνδυνο κλεισίματος το επόμενο 12μηνο, ενώ με τα προαναφερθέντα στοιχεία συνδέεται άμεσα και κίνδυνος απώλειας 240.000 θέσεων απασχόλησηςστο ίδιο χρονικό διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση  όμως, το ζοφερό παρόν στο οποίο  μας οδήγησαν τα ολέθρια λάθη του  παρελθόντος, δεν αποτελεί ντετερμινιστικά  καθρέπτη και για το απώτερο μέλλον. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι, εμείς και μόνο εμείς μπορούμε να αλλάξουμε την μοίρα μας», υπογραμμίζει εμφατικά ο κ. Παπαδημάτος και προσθέτει:

«Αυτή η μοίρα, που  τώρα φαντάζει “κατάμαυρη”, μπορεί να μετατραπεί μοναχά από μία φρέσκια κυβέρνηση, η οποία θα είναι εξαρχής αποφασισμένη να στρωθεί στη δουλειά και να “σπάσει αβγά” εκεί όπου όλοι οι άλλοι δεν τόλμησαν καν να “αγγίξουν”.

Η Νέα Δημοκρατία, έχοντας την ευθύνη για την  υλοποίηση της πολιτικής της  επόμενης κυβέρνησης, θα προχωρήσει άμεσα  σε όλες εκείνες τις δραστικές  διαρθρωτικές αλλαγές, πέρα και πάνω από το γράμμα του νέου Μνημονίου, υπογράφοντας ουσιαστικά ένα Μνημόνιο με την κοινωνία. Ένα Μνημόνιο το οποίο θα προτάσσει τηνστήριξη του μικρομεσαίου επιχειρηματία, με την πάταξη της γραφειοκρατίας και των λοιπών αγκυλώσεων που αυξάνουν το λειτουργικό κόστος της επιχείρησής του, την μείωση της φορολογίας που τον “πνίγει” και την υιοθέτηση ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου, την πάταξη των κάθε είδους καρτέλ που του στερούν ευκαιρίες ανάπτυξης, κλπ.

Ένα Μνημόνιο Ελπίδας για την Ελλάδα του 2020

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις