Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θα κλείσουν google, facebook, wikipedia για διαμαρτυρία προς το SOPA?

Θα κλείσουν google, facebook, wikipedia ...
S.A. SilkTech
[email protected] , Facebook Page

Ή είναι η αρχή πριν κλείσουν οριστικά

Είναι μεγάλη η διαμάχη που έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό στον χώρο του internet, με επίκεντρο την Αμερική εξαιτίας του νομοσχεδίου SOPA (Stop Internet Piracy Act) που προσπαθεί να περάσει το Αμερικανικό κοινοβούλιο.

Λίγα λόγια για το νομοσχέδιο: Το νομοσχέδιο έχει ως θέμα την καταπολέμηση της πειρατείας. Ταυτόχρονα όμως αποτελεί και μεγάλη απειλή για την ελευθερία του λόγου μέσα από το internet. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο οι εταιρείες που έχουν μια ιστοσελίδα είναι υπόλογες για ό,τι γράφουν οι χρήστες της. Με τον τρόπο αυτό ιστοσελίδες σαν το youtube, το facebook, το twitter, ή τη Wikipedia, που βασίζονται στο περιεχόμενο του καθενός δεν γίνεται να υπάρξουν. Επόμενο βήμα θεωρείται πως θα είναι πολλά από αυτά να γίνουν εμπορικά προϊόντα, για τα οποία θα πρέπει να πληρώνεις για να σε λογοκρίνουν.

Η διαμάχη πήρε φωτιά τον Δεκέμβριο, όταν σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς έναν από τους μεγαλύτερους καταχωρητές domain names, που αρχικά υποστήριζε το νομοσχέδιο, μεταφέρθηκαν περισσότερα από 37.000 domain names.

Στη συνέχεια ακούσαμε τον ιδρυτή της Wikipedia να απειλεί πως θα κατεβάσει το site σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Μάλιστα σε πρόσφατο γκάλοπ 87% του κοινού συμφωνεί με αυτήν την αντίδραση.

Τελευταία, άλλες μεγάλες εταιρείες που σκέφτονται να συμπράξουν με τη Wikipedia και να κατεβάσουν προσωρινά τις ιστοσελίδες τους, δημιουργώντας ένα καθολικό blackout είναι οι:

  • eBay
  • Facebook
  • Google
  • LinkedIn
  • Mozilla
  • PayPal
  • Twitter
  • Yahoo!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις